Graviditet

Nu äntligen kommer Del 3 av Kians förlossning. Har haft så mycket att göra därför blev det lite sent med den.
Del 1 kan ni läsa HÄR och del 2 HÄR.

Nu som sagt skulle dom ta hål på hinnan och det skulle verkligen starta.
Allt gick jätte bra och det som vanligt börja rinna massor av vatten. Fick då sådana tjusiga nät trosor och en förlossnings binda att lägga i dom.

Markus sitter bredvid mig på stolen medans jag ligger i sängen. Kommer inte ihåg vad det var vi pratade om men det var något som fick oss båda att skratta, speciellt jag. Då rann det till som bara den och det vart helt blött i sängen.
Fort som fasen är jag uppe på benen och springer in mot badrummet medans jag ropar efter Markus att ringa på larm knappen.

Efter mig kommer Markus och strax efter det barnmorskan som frågar vad det är.
Markus utropar då "Hon lämnar spår efter sig" och syftar på det plaskvåta golvet som jag lämnat efter mig på min väg in i badrummet.
Innan barnmorskan hinner reagera helt så håller hon nästan på att halka i det.

Efter nya lakan och en ännu större binda och så klart ny moppat golv så ligger jag åter i sängen.
Tar bara några minuter innan mitt nästa skratt attack kom varpå jag säger till Markus "Nu är det sjö i sängen igen"
Han svarar "Nej det är de ju inte" varpå jag lyfter upp täcket och då ser hans oslagbara min när han ser "sjön" och så klart garvar ännu mer.
Ännu en gång beger jag mig mot badrummet med en sjö efter mig och Markus tätt bakom med golvmoppen i högsta hugg.

Vid halv 21.30 så är det skift byte och mitt i allt ringer jag på klockan igen då värkarna börjar göra riktigt ont.
In kommer en sköterska och raddar upp de olika alternativen på smärtlindring jag kan ta. Dock rekommenderar hon ej epidural än då jag inte var öppen särskilt mycket och det kan göra så det tar längre tid. Var bara öppen 4cm nu.
Jag väljer då att prova lustgasen (som aldrig funka vid Andrés förlossning) för att se om jag lyckas denna gång. Kände inte att smärtan var tillräckligt heller för epidural. Tacka gode gud så funkade lust gasen denna gång och så fort sköterskan gått så garvar jag rakt ut åt vad Markus ansåg var ingenting och frågar vad det är jag skrattar åt.
Jag svarar då "Det snurrar, vill du testa, klart du ska ha" Och Markus utbrister "Du är ju hög"
Haha då hade vi riktigt roligt sedan. Jag upptäckte ganska snabbt att om jag pratar direkt efter jag andats i lustgasen utan att andas ut efter så fick jag världens mans röst vilket Markus fick på film.

Lust gasen hjälpte inget mot smärtan men den fick mig att slappna av så jag lättare kunde ta värkarna.
Vid detta tillfälle bestämde vi att nu jäklar ska vi få igång det hela så Markus höll i ställningen med mitt värkförstärkande dropp medans jag gick med gå stolen. Så gick vi runt ett varv i rummet, kom tillbaka till lustgasen, andades genom en värk, gjorde 5 benböj och sen började vi om igen. Så höll vi på i ca 1h.
Sedan körde jag lite på en sådan boll och studsade runt men hade så svårt att ta värkarna sittandes så slutade med att jag stod böjd över sängen.

När klockan var ca 23.30 så ringde jag på larmet igen.
Sa då att nu gör värkarna riktigt ont och jag ville ha epiduralen. De ringde på Narkos läkaren som kom efter 10 min och satte i den.
Pest och pina var det och jag ångrar det stort vilket jag kommer till strax.
23.55 var epiduralen i och de sa att nu tar det 20-25 minuter innan den börjar värka. Detta visste jag då jag hade epidural under Andrés förlossning och den var gudomlig när den kickade in.

Jag låg kvar i sängen och inväntade den sköna känslan av epiduralen som börjar värka dock kom aldrig den känslan utan det började gör ondare i stället. Vid 00.10 ringde jag på klockan igen och in kom undersköterskan. Jag säger då hämta barnmorskan varpå hon gör det. När väl barnmorskan är i rummet så säger jag att det bara gör ondare och ber henne göra en undersökning för att se hur öppen jag är. Under tiden hon undersöker mig så pratar vi om hur jag vill föda, alltså vilken ställning.
Jag säger att jag absolut inte vill föda på rygg och vi kommer fram till att på knä i sängen mot sängsryggen är det bästa alternativet som passar oss alla. Hon konstaterar att jag är 7cm öppen och då skriker jag till " Det trycker på, han kommer"
Varpå barnmorskan svarar "ehm… du har krystvärkar men är inte öppen helt, vill du testa trycka?" Jag ställer mig på så vis som jag ville föda och andas igenom 2 värkar. Sen går det ej mer och jag får börja ta i.

Efter ett par värkar så orkar inte mina ben hålla mig uppe längre så jag fick lägga mig ned på sidan och efter ett par krystningar till la jag mig på rygg då barnmorskan inte kunde se ordentligt. Sen tog det bara 3 värkar till så var min älskade son ute. Klockan var då 01.09 alltså 12h -1minut efter första tablett för igångsättning. Epiduralen han som sagt aldrig värka och hade jag vetat det innan så hade jag aldrig ens gått igenom besväret i att ta den men men.. Så Kian kom ut med enbart Lustgas som bedövning.

Han vägde 3590g, 52cm lång och huvudomfång på 37.5cm
Det roliga är att André var också 52cm när han föddes och hade ett huvudomfång på 38cm.
André gick över tiden 2 veckor och Kian föddes 2 veckor tidigare.
Första undersköterskan som var när vi kom in på förlossningen var samma undersköterska som var med och förlöste André.
Barnmorskan som förlöste Kian var barnmorskan som tog emot oss och hade oss första timmarna när vi kom in till förlossning med André. Som om inte de var liknelse nog och roligt sammanträffande så fick vi samma BB rum båda gångerna.

Så det var min förlossningen med Kian. En helt underbar upplevelse som var fantastisk. Andrés förlossning vart väldigt stressig och inte alls någon härlig upplevelse då det var sådant kaos hela tiden. Men jag är glad över att jag haft både en bra och dålig förlossning, känner inte att jag missat något då.


Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229