Graviditet

Igår skrev jag första delen av Kians förlossning och den kan ni läsa HÄR!

Efter att jag fick första tabletten så åkte Markus hem för att hämta André hos sin farfar. Planen var då att Markus skulle komma in när det blev dags och jag skulle vara själv på förlossningen med ett gäng serier tills dess. Dock vart det inte riktigt så..

10 minuter efter jag intog tabletten så började jag få kraftiga sammandragningar som ökade.
Efter att jag haft 3 stycken så ringde jag på klockan så att undersköterskan kom in. Förklarade vad jag känt och hon sa att det måste ha varit en slump då det inte går så fort men en första tablett. Sen lämnade hon åter rummet och jag fortsatta titta på Youtube i telefonen.

Jag intog första tablett 13.20 ca och 14.14 larmade jag igen och då kom barnmorskan in denna gång.
Vi detta tillfälle hade jag värkar och haft det sen undersköterskan lämnat rummet och de började verkligen kännas och göra ont.
Barnmorskan vart lite skeptisk just till att de i sånt fall skulle gått riktigt fort. Men hon stannade kvar inne hos mig i en halvtimma för att checka av kurvorna innan hon sen larmade på läkaren.

När läkaren kom in så berättade hon att jag hade värkar och haft det ett tag.
Läkaren verkad också chockad över hur fort det gått och att jag reagerade så starkt efter första tablett. Dock bestämdes det ganska fort att dom skulle avvakta med nästa även om det var dags för den. Detta för att Kians värden som jag förstod det som sjönk varje gång jag fick en värk vilket så klart inte är bra. De bad mig avvakta en stund.

Efter ett tag kommer de in igen och gör en undersökning för att se om jag mognat något vilket jag inte hade gjort. Inget hade hänt mer än att jag hade värkar. Dock sa läkaren att hon kan testa sätta en så kallad ballong för att se om hon kan lyckas nå ändå.
Så klart sa jag ja. Under tiden och försöker sätta den vilket så klart vart knöligt eftersom jag ej var öppen något så frågor hon mig om det går bra varpå barnmorskan svarar, "Ja då detta går ju fin fint" och läkaren svarar då "Dock frågade jag patienten men det är ju bra att barnmorskan mår bra". Vi alla 3 utbrast i full skratt och skämtade massor efter det.
Inte alls konstigt att skratta och dra skämt när de ska få in en ballong i mitt underliv...

De lyckades i alla fall få dit den och sa då att när den lossnar så är jag öppen 3cm och då kan de ta hål på hinnan. Men som sagt det kommer nog ta ett tag. Dock tyckte läkaren att jag skulle ringa efter Markus just för att allt hade ändå gått så pass fort plus att det kan ju va kul för han att få vara med om allt. Sagt och gjort, Markus och André skulle bara äta klart middagen och sedan skulle han komma. André fick då åka till sin farmor för att stanna där över natten till Måndagen.

Markus kom in ca 50 min senare och på bra humör.
Nu var vi så redo för förlossningen och för att få träffa vår andra son. Det verkligen händer nu kände vi båda.
Markus drog fram fotöljen mot sängen så satt vi och tittade på talang avsnittet från fredagen som vi missat.
Efter ca 30 minuter så vart jag kissnödig och gick mot toaletten. Jag han dra ned trosorna och sätta mig sen helt plötsligt kände jag hur något började glida ur mig och ropade genast till Markus att trycka på signal knappen.

In i badrummet kommer då också Markus lagom till jag lyckas fånga den där ballongen som inte såg så jäkla trevlig ut, vet ej om Markus ångrade att han kom in just då. Men då kom även barnmorskan in hack i häl och frågade vad det var. När hon såg ballongen så sa hon " här var det snabba ryck på dig". Hon ringde efter läkaren som kom in och bedömde att dom nu skulle ta hål på hinnan.
Äntligen kände både Markus och jag, nu är det verkligen igång han kommer snart.
Vi började då säga när vi tror lillen skulle titta ut. Markus sa måndag förmiddag, jag måndag eftermiddag och min mamma som jag smsade med skrev "nae han kommer nu i natt".

Jag pausar här och skriver en del 3 i morgon då de blir så himlars långt inlägg annars.
Hoppas ni tycker det är intressant läsning. Den riktigt roliga delen kommer imorn.


Jenka

Gillar

Kommentarer

Verabelle
,
Jenka
,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229