Vardag

Hemma fruar fanns det gott om mellan 1930-talet till 1960-talet då kvinnor började komma ut mer i arbetslivet. En hemma fru hade då ansvar över "jobbet" i hemmet på så vis städning, tvättning, barnomsorg osv. Nu finns det många som kämpar för kvinnors lika rätt i samhället men fortfarande är det många som lever med att kvinnors rätta plats är i hemmet.

Jag har märkt att det oftast är kvinnor som gör det mesta i hemmet, även om det är kvinnan själv som valt det men väldigt ofta får vi ta den rollen då vissa män inte gör det.
Är man nöjd med att göra allt sådant så är det ju absolut inget fel med det men ibland kan det bli väldigt tröttsamt tycker i alla fall jag.

Här hemma så gör jag de mesta städning, tvättning osv. Visst min sambo hjälper till men dock alldeles för sällan. Jag vet inte hur det kom till allt med hemma fruar och termen kvinno göra men jag tycker det är helt fel. En man enligt mig ska göra samma saker som kvinnan, hjälpa till lika mycket osv.

Jag har alltid sagt till min sambo att jag kan ta allt vad det gäller med hushållet men känner nu att nej vi är 2 om det hela och vi kan göra det tillsammans om det är så. Dock blir det väl lite svårt för min sambo att omvända allt på en gång men det får han ställa in sig i helt enkelt.

Oftast så får vi kvinnor bita ihop och göra allt för att undermedvetet så struntar vissa karlar i det vilket jag tycker man ska öva bort.
Jag är ingen feminist men det är absolut inget fel att vara det men jag tycker ändå att kvinnor faktiskt ska ha jämställd het med män och det börjar få en vändning i samhället. Mest för att det finns kvinnor som kämpar för att detta ska ske.

Anledningen till att jag kände för att skriva detta inlägg är för att jag i morse fick nog av att varje gång jag ska lämna vår son på förskolan så får jag springa runt på hela neder våningen och leta efter hans vantar, mössa och halsduk då min sambo aldrig i stort sett lägger de i vår sons korg på hatt hyllan. Plus att en hel del vantar och strumpor av någon anledning alltid ligger i bilen. Han har i stort sett aldrig ett matchande par med vantar då de blivit så utsprida så efter att ha rensat på förskolan och här hemma så jag snart ut i bilen och leta reda på resten som min sambo glömt där ute.

Är det bara jag som tycker detta eller är vi fler?
Har ni också automatiskt fått rollen som hemma fru eller är det tvärt om i erat hushåll?
Kommentera gärna nedan.

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229