Nya inlägg

Graviditet

Som nog alla vet vid det här laget så är det som att få en hel telefonkatalog med saker du inte får göra eller äta som gravid. Nu när jag går igenom min andra graviditet så har jag upptäckt att mycket av det är hypade och faktiskt inte så illa som man kan tänkas tro.

Nu får ni ta i åtanke att allt detta är inte helt beviset utan jag skriver vart jag fått informationen ifrån sen gör ni vad ni vill av det.

1. Du får inte bära tungt - Jag har alltid fått höra att som gravid får du absolut inte bära tungt då det kan vara livsfarligt för dig och barnet då du kan starta din förlossning, moderkakan kan släppa eller till och med gå sönder/blöda.
Detta stämmer då inte helt. Jo de kan hända dom där hemska sakerna men du kan fortfarande bära tungt under graviditeten. Du ska bara lyssna på din kropp och känna efter vad du själv klarar och inte överanstränga dig samt vara noga med att vila.
Information från: Barnmorska

2. Sätt att få igång en förlossning - Alla har vi någon gång googlat på sätt att få igång en förlossning och du kan hitta allt möjligt från olika saker att dricka, äta och göra. Men här har ni något att bita i... Det finns INGET du kan göra för att få igång en förlossning utan det sker när kroppen och bebis är redo. DÄR EMOT finns det saker du kan göra när väl värkarna kommit för att hjälpa till att öppna dig helt. Dessa saker är bland annat ben böj, och dans exempel och det rekommenderas du göra när du kommer till förlossningen. Tips är att börja smått med det när du är hemma och börjat få värkar.
En sak du aldrig ska göra är att gå upp och ned för trappor för att försöka få igång en förlossning, det kan vara riktigt farligt och inget att rekommendera så låt bli helst..
Information från: Barnmorska och Förlossnings läkare

3. Man får inte dricka energi dricka under grav - Det är farligt för barnet att dricka energi dryck under graviditeten. Det har jag fått höra från många men ni kanske har sätt här på min blogg att jag fastän jag är gravid dricker det. Jo för jag läste på lite och frågade runt. På både livsmedelsverket hemsida och 1177.se så står det att man som gravid bör inte dricka mer än 300mg koffein om dagen. Så alltså kan du dricka en energi dricka som innehåller mindre än det. Dock måste du ha i å tanke att inte dricka för mycket kaffe eller te samma dag då du lätt kan överstiga koffein dosen. Energi dricka är fortfarande inte bra för kroppen allmänt men inga direkt kända tecken för att ha skadat fostret. Det finns till och med barnmorskor som rekommenderar vissa gravida att dricka en energidricka någon gång ibland för att få igång energin som man många gånger kan tappa under grav.
Information från: 1177.se och livsmedelsverket.

4. Du får inte rensa kattlådan - Många om inte alla har vi nog hört att du inte får rensa kattlådan då det kan orsaka ryggmärgsbråck på bebisen i magen samt andra skador och även missfall. Och ja det stämmer men du kan fortfarande rensa kattlådan om du är noga med att tvätta händer och allt som kan ha kommit emot avföringen efteråt och då menar jag NOGA. Helst är ju att rekommendera att du låter bli att rensa och låter någon annan göra det för säkerhetens skull men om du inte har den möjligheten så vet du att du kan men var ENORMT försiktigt och tvätta händer och allt jätte noga direkt efter.
Information från: Barnmorska


Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229