Vardag, Graviditet

Nu sover lille man efter en först väldigt skrattfylld nattning som sedan slutade med lugn.
Jag ska nu äta lite kvällsmat och sedan gosa ned mig i soffan med ett glas jordgubbsvin som jag fick av min kära mor i julklapp och sedan en bok jag börjat läsa.

Nu vet jag inte om denna bok går att få tag på längre men om det gör det så rekommenderar jag er verkligen att skaffa den.
Det är en bok jag fick av min mamma som hon hade från sin tid som gravid och den heter "att leva med barn".
Det är en barnläkare som fått i uppdrag av socialstyrelsen att skriva boken och den är skriven på ett så fantastiskt sätt.

Redan i början så är det ett stycke som fick både Markus och mig att tänka lite extra och känna att det var ett så helt nytt och magiskt sätt att se på förlossningen.

Stycket lyder så här
" Som barnläkare har jag varit med vid många förlossningar, och aldrig upphör jag att förundras. På några timmar ändras livsförutsättningarna helt för barnet: Det kommer ut från värmen, mörkret, det mjuka gungandet i vattnet innanför de skyddande hinnorna - ut till oss, till ljuset, nakenheten, alla intryck som tränger sig på.
Under några livsavgörande sekunder tar barnets kropp över ansvaret: Blodomloppet ställs om, lungorna fylls med luft, det första skriket når våra trumhinnor, befriat, befriande. Och navelsträngen klipps av, en gång för alla. Den andlösa spänningen i väntan på ett nytt liv - den ordlösa glädjen när allt är som det ska"

Jag är helt såld på denna bok och det finns så enormt mycket bra information för en som blivande förälder eller redan föräldrar.
Men nu hoppas jag ni alla haft en bra dag och att ni får en lugn kväll.

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229