Graviditet

Hej blivande förälder!

Jag skriver detta till dig som går i väntans tider, väntan på ett barn, en livsglädje, den största lyckan men också den största oron.
Med största sannolikhet så har du många frågor och mycket tankar. Kommer jag få en pojke eller flicka? (fast det kanske du redan vet) Kommer allt att gå bra? Hur kommer mitt barn se ut?

Är du i början av en graviditet när du läser det här så brukar många frågor och tankar vara kring hur allt kommer kännas, första sparkarna, tyngden av ett barn i magen, kommer förlossningen verkligen göra så ont.

Jag kan inte ge dig några direkta svar för vet du vad?
Din graviditet är speciell, den är inte som någon annan och det du kommer uppleva kommer du uppleva på ett helt annat sett än en annan, din bebis och din graviditet är unik.

Det jag kan ge dig är en liten förberedelse.
Det kommer vara tuffa 9 månader hur lätt det än kan verka vara för vissa, du kommer vid många tillfällen tappa all ork men det kommer inte göra så mycket. Du kanske får några av de mindre roliga delarna av en graviditet så som foglossning, HG, osv...
Men vet du vad hur jobbigt det än känns att höra och hur fruktansvärt irriterande det är när personer hela tiden säger det men det stämmer, i slut ändan kommer du stå där med ditt underverk till barn, din skatt och då kommer allt ha varit värt det.

Förlossningen om du väljer och kan gå igenom en vaginal kommer vara smärtsam, kanske rent av stressfull och förvirrande.
Men det kommer finnas personer som är utbildade till att på allra bästa sätt hjälpa dig igenom det.
Och det kommer vara magiskt. När du väl får första känningarna så som vattenavgång, slemproppen som går eller värkar då kommer spänningen. Man blir fylld av en sådant pirr av blandade känslor. Du går sedan biten från bilen, taxin, bussen eller vilket färdsätt du använder dig av till dörrarna där det står förlossning. Väl inne blir du omhänder tagen och tilldelad ett rum där kontroller görs innan du får bekräftat att du blir inlagd och att det hela verkligen är igång.

När du sedan efter all smärta och tårar får höra det första skriket som kommer fylla ditt hjärta med en så kraftig känsla, en känsla som jag inte kan beskriva för dig då du aldrig kommer förstå den förens du upplever den själv.
Sedan så kommer du få hålla den mest vackraste person du sett, den dyrbaraste skatten i världen och du kommer för en stund bara glömma bort allt runt omkring er.

Så till dig i väntans tider, Grattis du är redan nu en kämpe och du kommer bli belönad stort.


Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229