Vardag, Tävlingar och Samarbeten

Hej!

Så himla roligt att få chansen att gästblogga och få andra att få ta del av hur mitt liv faktiskt kan se ut en dag. För er som inte vet vem jag är så heter jag Angelica, snart 30 år, driver bloggen https://nouw.com/fruelversson och instagram @fruelversson . Jag är gift och ägare till två underbara katter, Alice och Zelda.

Det jag tänkte ta upp i detta inlägget är hur en dålig dag med min OCD (tvångssyndrom) kan vara. Jag tänker att jag berätta om hur en kväll kan vara, för det är då den brukar vara som jobbigast. Men den är inte alltid så pass jobbig, allt handlar om hur man mår normalt sett.

Kvällens ångest börjar kring 20:00, jag tror det är för att jag vet att min man ska inom några timmar lägga sig och jag blir ensam uppe när jag inte kan sova och hjärnspökena kommer mer och mer då. När jag tagit mina kvällsmediciner så sitter jag en stund och kollar på olika saker på datorn, stolen måste kännas rätt för att det ska kännas bra i min kropp, även under dagen. Så är stolen ”fel” enligt min känsla så måste jag rätta till den. Sen börjar jag äta. Det är olika i perioder. Men när jag äter en sak, så är det samma saker under en lång period. Just nu popcorn som jag gör i en grej så jag mäter upp själv. Ganska ofta godis med, jag äter tills det känns rätt = mår illa. Något annat jag började med inför att jag skulle gifta mig och behövde gå ner i vikt, var att börja suga och äta is i min pepsi max, det håller i sig och jag äter så pass att vi får köpa på påse i affären. Vad händer om jag inte får allt detta? Jo jag får panik.. Man kan väl säga att jag blir som en 5 åring som inte får godiset i affären. Jag kan oftast inte sova om det inte känns rätt. Men ibland äter jag mindre för att just den kvällen känns det annorlunda.

När jag väl ska gå och lägga mig kan det ta sin tid, jag ska gå på toaletten, tvätta händerna så det känns bra, borsta tänderna och sen släcka ner. Datorrummet, kolla ytterdörren så att den är låst och släcka, toaletten, köket och sen lägga mig i sängen. Men det stannar oftast inte där, jag går upp och kollar dörren kanske 4-5 gånger innan jag är säker att den är låst. Ibland känner jag flera gånger medan jag står där. Det är en fruktansvärd ångest som kommer och ett tu tre så är jag pigg igen och måste varva ner med min is. Det är ingen dans på rosor. Till slut sover jag, ibland innan 2 på natten, ibland kl 5..

Jag vill lyfta en annan del av OCD som inte speciellt handlar om kvällen. Det är tex vilket märke isen, popcornen osv har. Måste jag ta ett annat märke, då såklart får jag ta det, men jag blir orolig i kroppen. Jag vill inte få vissa saker på mina fingertoppar, då känner jag mig smutsig och måste skölja fingertopparna. Men alla förstår inte det och tror jag skämtar, så människor i min omgivning förstår inte alltid. Ibland håller jag det inne och gör saker ändå, men det straffar sig på kvällen genom högre ångest nivå.

Jag lider inte av den grova OCD som många andra gör, men jag kan inte tänka mig en värre, för det jag har nu, gör att många saker i livet inte funkar. Jag lider. Så jag hoppas genom detta inlägg, att fler kan kanske förstå varför vissa människor inte kan göra vissa saker, för att det finns hinder, man är inte alltid lat eller en dålig människa, man har ett hinder som man alltid jobbar på att få bort. För tro mig jag jobbar med mig själv dagligen.

Vill ni följa med mer på min resa kring mina andra delar i livet eller annat skoj, så är ni varmt välkomna in på min blogg!


Jag valde att visa er en av mina bröllopsbilder, för den dagen var ångestfri och ingen OCD i närheten förrän sent på kvällen. En dag där jag kände mig FRI!

Tack för att jag fick gästblogga fina du!

Kram till er alla!


Jenka

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229