Jag skrev ett inlägg idag om min upplevelse på en nattklubb i fredags.
Har ni inte läst det så kan ni läsa det HÄR!

Jag berättade om händelsen för min sambo och blev på ett sett chockad av hans svar.
Min sambo är en jätte trevlig man och väldigt omtänksam. Han är ingen dålig karl om man säger så.
Det svar jag fick från honom när jag sa att jag vart så ledsen över hur män betedde sig mot mig på nattklubben och sa att jag inte tycker om att man som kvinna inte kan få gå ut och bara få dansa av sig utan att killar ska dra efter en. Det han då svara var "vad tror du när du går ut på en nattklubb".

Det som chockade mig med det svaret är att det är så de flesta tänker. Det är den världen som vi skapat. Både män och kvinnor har bidragit till att vi har en värld med förutfattade meningar och exempel tankarna om att går man ut på en nattklubb så får man vara beredd på att killar raggar.

Vi har alla någon gång haft förutfattade meningar om någon, vi har alla nån gång påpekat en annans utseende och vi har alla nån gång varit elak mot en annan människa även om vi inte tänkt särskilt långt vid den stunden. Vi har alla varit med och bidragit till en värld där barn dagligen blir mobbade i skolan, kvinnor blir förtryckta och behandlade som sexobjekt, män och kvinnor har fått så dåligt självförtroende att man tror att man aldrig ser tillräckligt bra ut, män som skrattar när en vän sexuellt trakasserar en kvinna på grund av att dom ej vågar säga till sina vänner att det inte är okej för dom är rädda för att bli utstötta.

Imorgon är det en ny vecka och en ny dag. Jag skulle vilja önska och hoppas att alla ni som läser det här tänker efter när ni vaknar. Ni män tänk på hur ni ska behandla kvinnor under dagen och hur ni kan få en kvinna att slippa känna rädsla över att bli våldtagen. Ni kvinnor kan tänka på hur ni ska kunna vara en bra förebild för de unga tjejer som tror att man måste leva upp till alla skönhets ideal.

Och jag ber er alla från djupet av mitt hjärta att när ni vaknar upp imorn, vakna upp med inställning att den här veckan ska bli annorlunda, den här veckan ska jag göra allt jag kan för att göra världen bättre för alla. Det krävs inte mycket, stå upp för någon ni ser bli mobbad, säg nej till grupptryck, hur ni någon använda förtryckande ord om någon annan så säg till.

Ibland krävs det bara ett ord eller en handling för att antingen sätta ett leende på någon annans läppar eller en tår i deras öga. Så välj era ord och handlingar väl. Ta hand om varandra.

Tror inte att jag talar för mig själv när jag säger att detta är inte en värld jag vill att min son växer upp i. Jag vill att han växer upp i en värld där man är accepterande av varandra, mobbning existerar inte och våldtäkt har folk glömt bort vad det är för det inte längre existerar.

Jenka

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229