Nya inlägg

Vardag

Nu är det ännu en ny vecka med en massa nya möjligheter.
Helgen var jätte härlig och hela dagen igår bara myste vi framför tvn och åt godis.

Kians outfit idag blir ett par grå tights, och sedan ett set med kofta och mössa som är vit och blå.
Så jäkla söt är han. Detta set hade även André när han var liten och Kian är ju en liten kopia av honom.

Idag blir det att försöka fixa lite här hemma, alltså städning. Så är det ju när man har barn, man gör inget annat än plockar ordning på leksaker och dammsuger. Jag ska även iväg till vårdcentralen sen för min huvudvärk då det ej blev av förra veckan.

Vi står i val och kval mellan en sak här hemma nu.
Varje inne för ca 2-3 veckor sedan på barnakuten med Kian då han fick som kväljningar vilket resulterade i att han ej fick någon luft.
Dom hittade ingenting då men läkaren sa en sak hon trodde det kunde vara vilket Kians bvc sköterska också påpekat.

Det är ju så att André föddes med något som heter gastrofagal refluxsjukdom som innebär att övremagmunnen inte stänger så ordentligt. Han kaskad kräktes nonstop och fick kolik av sin magsmärtor. Detta är det bara 1 av 500 barn som föds med vilket då var ju ganska liten chans att våran pojke skulle födas med det men det gjorde han. Btw så är det även vanligast bland pojkar.

Nu är nog den där ovanliga slumpen slagit till igen då läkaren på barnakuten och bvc sköterskan nämnt att även Kian kanske har reflux fast då en tyst reflux. Kian har inga kaskad kräkningar men får de där konstiga kväljningar samt massa som sura uppstötningar och har mycket ont i magen.

Det vi nu måste avgöra är om vi vill åka in till barnakuten och be om en observation och sen se om han också har reflux.
Vårdcentralen sa att vi måste gå via barnakuten då han i sånt fall blir inlagd för observation så dom kan kolla honom.
Troligtvis så blir det att vi väljer att göra det då vi gärna vill veta om han har reflux så vi i sånt fall kan hjälpa vår lille son att må bättre. Vill ju inte riskera att vänta och se då det kan i sånt fall bli värre och då kan även han få kollik och extremt ont i magen. Plus att reflux kan orsaka som frätskador i halsen så de även får ont i halsen.

Men så här börjar våran vecka. Hur börjar eran?


Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229