Vardag, Graviditet

Vill ni veta en sak som jag tycker är extremt konstigt och som jag funderat över väldigt mycket på senaste tiden?

Vi kvinnor är byggda för att föda barn eller snarare våra kroppar.
Vi har mens varje månad med alla dess besvär som hör till det, vi får gå och bära våra barn i 9 månader och alla dess besvär du kan få med det.

Men det hela som är konstigt är att vi får betala för allt detta.
Alla dessa mens skydd undervåra liv, eventuella mediciner och vitaminer under graviditeten, Trosskydd efter graviditeten.
Sen ska vi väl inte prata om alla dessa svin dyra mamma kläder man får köpa in.

Hur kommer det sig att vi kvinnor som kan ta oss igenom så mycket och är byggde för så mycket får genom lida massor.
Inte nog med alla besvär vi har men nej oftast får man kämpa arslet av sig för att få hjälp inom vården.

Vet inte om ni tänkt på det, jag gjorde inte de innan jag fick barn men sen jag var gravid första gången så har jag märkt hur mycket man får kämpa för att de ska ta en på allvar inom vården.
Det var en kvinna som sa till mig för inte så länge sedan när jag berätta mina gravid besvär att hade de varit en man som uppsökt vård för dessa besvär så hade han blivit inlagd medans som kvinna blir man hemskickad med ordinerad vila.

Denna graviditet har jag verkligen känt som att vården tycker att så länge bebis i magen mår bra så spelar de ingen roll hur jag mår för jag räknas inte i detta fallet. Jag fick kämpa och ringa vården 3 gånger i veckan i 1 månad innan de väl gjorde kontroll och upptäckte att det visst var något fel, väldigt låga blodvärden som gjorde så jag mådde så dåligt.

Och i slut ändan så får vi betala för allt detta, betala för den eventuella hjälpen vi ej får, betala för att vi har mens och är kvinnor, betala för att ha kläder på kroppen som gravid och betala för att få ett barn...

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229