Mode och skönhet

Vi alla älskar väl Beauty hacks? Jag vet att jag gör det i alla fall.
Jag har nu under helgen testat 5 olika Beauty hacks som jag tyckt funkar utmärkt som jag tänkt att skriva om nu.


1. Vaselin mot torra fötter
Det du ska göra är då att smörja in fötterna rikligt med vaselin på kvällen och därefter ta på dig ett par tjocka strumpor och sedan sova med dom på. På morgonen efter så ska fötterna vara fina och återfuktade igen.
Jag har alltid haft problem med torra fötter och jag testade detta, det funkade verkligen. Dock är det mer an en nödfalls fix. Tror att det är bäst att bara göra det en gång och sedan använda sig av en fot kräm dagligen då jag fick en konstig stickande känsla i huden under fötterna och det sved lite.

2. Ögonbryns pensel till läpparna
Såg någon som tipsade om att man kan använda en ögonbryns pensel (sådan som är sne så att säga) till att applicera läppstift.
Testade detta med både läppstift och liquid lipstick och det funkade otroligt bra.
Mycket lättare att följa läpparnas linjer och få perfekta läppar på än gång och inte behöva "städa upp" med concealer efteråt.

3. Highlight för mer "vakna ögon"
Om du som jag och nog många andra vaknar på morgonen ibland och antingen vill sminka dig eller inte men i alla fall känner att ögonen ser så trötta ut då kan du använda dig av detta.
Du tar en väldigt ljus highlight och lägger i inre ögonvrån samt på brynbenet och om du vill få ögonen att lysa upp lite extra så kan du använda dig av en vit kajal längs vatten linjen.
Detta får ögonen att ser mer öppna ut och piggare för den delen.

4. Baby puder som dry schampo
Detta kan vara ett väldigt bra hack för småbarns mammor som ofta kan ha baby puder hemma eller som jag i väskan.
Det du gör är att när du känner att håret är väldigt fett och ditt dry schampo är kanske slut och du hinner inte tvätta håret så kan du ta baby puder på händerna och gnugga in i hårbotten.
Pudret suger upp oljan och lämnar dig med en näst intill ny duschad hårbotten utseende mässigt.

5. Babyolja som ögon makeup remover
Också ett jätte bra Beauty hack för småbarn mammor. Oftast som små barns mamma så har man baby olja hemma men som små barns förälder så hinner man inte alltid prioritera sig själv eller så gömmer man handla vissa saker. Står du då en kväll och ska tvätta bort till smink och har ingen makeup remover hemma så använd baby olja.
Jag brukar göra det för ögon makeup och sen för läppstift. Tar bort allt även vatten fast med i stort sett bara ett drag med en bommulspad. Hur smidigt som helst.
Dock är det nog inte så bra att använda i hela ansiktet speciellt om du är som jag och har acne hy.

Så detta var mina 5 Beauty hacks.
Hoppas du tycker om dom och har du några andra som du rekommenderar så kommentera gärna dom nedan.

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229