Som du vet tog jag mig tidigare tiden att gå till olika bagerier och caféer för att göra en guide om de bästa fastlagsbullarna i stan. Jag smakade på alla bullar och antecknade vad som gillades och vad som inte. Det tog tid, tro det eller ej. Gott var det också. Gillades stort förstås. Men så händer det något jag inte förutspått.

På fastlagstisdagen gick jag förstås till Fabbes Cafe för att uppleva den så goda fastlagsbullen som de bakat och som jag redan förutsätt till vinnaren i stan. Efteråt hade jag ett möte angående en kurs i skolan som jag var påväg till när jag fick veta att mötet tog plats en timme senare än jag kom ihåg. Då bestämde vi oss med Fatima att träffas ändå när vi båda redan var pågångs, så vi träffades vid ett studentcafé som låg nära där mötet skulle ta plats. Vi såg några fastlagsbullar vid disken och var ju bara tvungna att ta en var, bara för att jag just gjort min fastlagsbulle guide färdig dagen före. Vi satte oss ner och granskade bullen:


Kompakt och lite mindre än bullen på Fabbes Cafe. Florsockret flög inte omkring så som den jag smakade på i saluhallen. Kanske aningen för lite grädde, passligt med hallonsylt. Lite kardemumma. Självaste bullen var en av de godaste bullarna jag ätit på länge, kunde ha ätit den som sådan utan sylt och grädde. Och priset. Ja, det var endast 1,50e för en bulle. Billigaste bullen i stan. Och vet du vad, helheten var så bra att denna fastlagsbulle smakade bäst av alla.

Sorry Fabbes Cafe men studentcafét Kåren tar priset. En underdog som jag aldrig trott kunde nå toppen men gjorde det ändå. Ett studentcafé som serverar mat för flertal studeranden varje dag, att de kan komma och leverera på fastlagsbullefronten, det tycker jag är en ganska bra prestation. Hoppas någon hann nappa i sig en av dessa urgoda bullarna!

__________________________

Men nu så, nu tror jag att fastlagsbullarna börjar försvinna från hyllorna så då får de göra det här också. Tar paus från min så fina men korta karriär som fastlagsbullekritiker och fördjupar mig i annat istället för stunden. Lugnar ner mig med spa besök och andas in frisk luft i sydligare breddgrader.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När hela resten av världen firar kärleken med sin partner, firar vi Vändagen här i Finland. Denna dag är till för att framför allt komma ihåg sina vänner, vilket jag tycker är en mycket bättre grej än det så kommersiella Valentine's Day tjatet. Ja, så klart finns det massa hjärtformade chokladlådor etc i butik här också, men att det inte är så påträngt med att du måste ha en partner gillar jag. Istället för att bjuda på middag till den du älskar för fyrtioelfte gången, kan du istället stanna upp och fundera vad dina vänner betyder för dig.

Skicka ett sms, ge en hjärtformad chokladlåda till hen eller gör något tillsammans!

Och inte bara för att det är vändag idag är det också en speciell persons födelsedag så jag tänkte hylla henne som jag träffade den tredje februari förra året i ett ljudligt klassrum i sydvästra Tyskland. Hon satt där vid ett bord med alla sina fina notebooks och jag kände redan då att vi skulle passa bra ihop. Fick också snabbt lära mig att hon älskar fotograferande och då var det klappat och klart. Det var första dagen i skolan i en ny stad och hittade genast en annan som gillar foto, blev ju super lycklig. Gick försiktigt fram, presenterade mig och började genast babbla på om hur ljuset föll in genom fönstret med min nya kompis, Sofia.

Här sitter hon i högsta hugg för att knäppa till ett av de tiotals foton vi tog på varandra den där soliga och varma februaridagen förra året. Efter att vi presenterat oss för varandra spenderade vi typ varje lediga stund tillsammans. Vi blev en grupp på fyra personer med Ingvild och Anouk och fastän vi alla var så olika, passade vi bra ihop. Alla från olika håll i världen med olika syn på saker.

Sofia är en sjukt smart person som vet alla nyheter först av alla samtidigt som hon hänger med i kulturvärlden och är så himla intresserad av konst i olika former. Lärde mig så mycket nytt bara genom att höra på sättet hon talade om det som hände runtom oss. Hon vill lära sig nytt konstant och försöker också för tillfället komma in till MoMA i New York för praktik. Hur coolt är inte det?!! Sofia är en super woman som klarar allt, ingen skillnad vad hon försöker sig på. Hon jobbar hårt och tror på sig själv. En egenskap jag kunde gärna lära mig av då jag oftast bara drömmer men vågar inte göra något för att nå min dröm...


Sofia älskar kaffe och att lära andra om mexikansk kultur (ja glömde väl visst berätta, hon är från Mexico haha) och har väldigt starka åsikter om hur vi i Norden talar om tacokvällar när det egentligen är tortillas vi äter. Eller nej, brödet heter tortilla men vi äter burritos. Aja, hon gav i alla fall en lång lista med förklaringar vad vi egentligen äter och vad de kallas, ska kolla om jag har den kvar någonstans haha... 😄

Vändagen förra året firades med en lång promenad i slottsområdet, en photoshoot och till slut en middag med ett stort gäng nya kompisar. Vi hade just tagit ett stort steg mot det okända och flyttat utomlands för ett halvår så vi tog stöd av varandra då vi inte hade våra nära och kära med oss. Vi njöt av dagen på det bästa möjliga sätt och firade både vår nya vänskap men också Sofias födelsedag!

Denna vändag firas genom att skicka sms till vänner runt jorden och bara hoppas att de har det bra. Att vi för ett år sedan först hade påbörjat vårt äventyr tillsammans känns så absurdt för tillfället. Vi upplevde så mycket tillsammans med Sofia men desto mer i vårt gäng av fyra och för att inte glömma alla andra vi lärde känna under våren. Att vi har kontakt via brev, Skype och Whatsapp är bara en av de många saker jag är tacksam över idag. Snart ses vi också hoppas jag. Att ha vänner på andra sidan jorden berikar ens värld så mycket. Jag har lärt mig mer om världen runtom, om olika kulturer och hur man ska kunna tajma Skype samtal så att alla fyra vänner kan samlas framför datorerna samtidigt.

Jag hoppas ni har en riktigt bra vändag idag och firar med era kära, oberoende om det är er partner eller er nära vän. Ta hand om varandra och ha det bra 💛

<3 Jemina

Likes

Comments

Extra glad idag då gårdagens inlägg fick bra respons både här på bloggen men också i diverse facebook grupper! Tack! ✨Har ju inte marknadsfört min blogg desto mycket så när ett inlägg får ens lite spridning är jag glad! Kolla bara hur lycklig jag är med mina fastlagsbullar aka semlor som ska bli uppätna idag! Tänkte också gå en sväng efter några bullar på café bara för att. Bara jag får ett möte överstökat blir det en stor mängd med fastlagsbullar samt pulkaåkning dagen till ära. Idag skall det njutas i mängder!

Hur firar du fastlagstisdagen eller skippar du det helt?

Likes

Comments

Tillsammans med kanelbullens dag i oktober är fastlagstisdagen en stor favorit när det kommer till lite udda högtider! Vad är då inte ett bättre sätt att fira än att kika på stans utbud av fastlagsbullar (även kallade semlor) och testa sig fram vilken som är bäst? Så det gjorde jag och nu tänkte jag att ni får följa med och kika vad jag gillade så att de som bor i Åbo kan ta denna guide till användning imorgon när det är Fastlagstisdag!

För att få den bästa variationen i min guide besökte jag caféer som är kända på olika vis: dyrt, billigt och veganskt. Eftersom alla kanske inte hinner sätta sig ner i ett café imorgon kollade jag också upp olika bageriers utbud samt vad en butik hade att komma med så att alla får något utav denna guide.

För att jag skulle testa mig fram på olika ställen tog jag med mig ett anteckningsblock för att anteckna mina upplevelser.


Bageri och konditori: Nurmi & Sulonen

Ett litet konditori för cirka 15 kunder på Tavastgatan 12 mittemot Åbo Hovrätt. Utbudet är brett och de har tagit alla kunder i beaktande när det kommer till allergier.

Det fanns fyra olika fastlagsbullar att välja emellan:
- "Vege" fastlagsbulle med mandelmassa och soijagrädde för 3,60€
- Vanlig fastlagsbulle med mandelmassa och äkta grädde för 3,10€
- "Vege" fastlagsbulle med hallonsylt för 3,20€
- Vanlig fastlagsbulle med hallonsylt och äkta grädde för 2,80€

Jag valde att testa den billigaste dvs den vanliga bullen med hallonsylt och som det syns på bilden ovan var den väldigt stor!

Textur: Väldigt luftig vilket kändes bra först men fick sedan lite av en croissant feeling av den, vilket gav minus. En bulle får inte vara för luftig för då känns den i mitt tycke lite konstgjord.
Mängden av sylt/mandelmassa och grädde: Passligt med sylt men helt för mycket grädde. Förstå mig inte fel, grädde är gott, men när det väller över blir det svårt att äta och då får det ett minus.
Smak i sin helhet: Allt som allt var bullen god men på grund av att mängden grädde var så stor, kändes det mest som att äta grädde och inte en fastlagsbulle. Det ser inte mycket ut på bild men det fanns en grop i bullen där mycket av grädden fanns!
Pris: 2,80€.


Fabbes Cafe

Ett av mina favorit caféer i Åbo, mysigt och hemtrevligt och finns på Fabriksgatan 6. Där har jag till exempel skrivit flera rapporter, ätit gott (och billigt!) morgonmål med kompisar och gjort flera stora beslut så som att åka på utbyte i ett halvår. Ett bra basic café alltså!

Fabbes Cafe bjuder på två fastlagsbullar, en med hallonsylt och en med mandelmassa. Testade den med sylt!

Textur: Får känslan av en hemgjord bulle vilket gillas stort! Väldigt tät.
Mängden av sylt/mandelmassa och grädde: Lika mycket sylt som grädde vilket jag kanske är lite ovan med, men i denna bulle passade det bra när bullen i sig var tät.
Smak i sin helhet: Smaksatt med passlig mängd kardemumma och bullen kändes mycket mättande.
Pris: 4,00 €. Överraskande pris för att vara Fabbes Cafe tycker jag då jag klassar allt annat i cafét som billigt, men det är iofs en säsongsbakelse vilket gör att priset kan vara dyrare.


Åbo Saluhall i centrum

När jag går på kaffe i stan brukar jag oftast gå förbi Saluhallen men inte besöka dess caféer så nu tog jag tillfället i akt och kikade hurdant utbud det fanns där! Åbo Saluhall har funnits på Eriksgatan 16 i sin ståtliga röda byggnad enda sedan 1896. Förutom massa små mataffärer med fisk, ost, kryddor etc., finns det flera restauranger, caféer och bagerier att välja mellan. Om du inte hittar något du gillar i ett café kan du också kolla upp de olika bageriernas utbud och sätta ner dig vid Saluhallens allmänna sittplatser.

Bageriet Junnilan Leipomo Oy hade två fastlagsbullar, en med hallonsylt och en med mandelmassa, både och får du för 2,50€/st vilket jag tycker är ett ganska bra pris för en bulle!
M Bakery bjuder också på två sorters fastlagsbullar, också här med hallonsylt och mandelmassa. Snäppet dyrare bullar med priset 3,50€/st.
Närbageriet Auranmaan Leipä bjöd på de billigaste fastlagsbullarna i Saluhallen och därför bestämde jag mitt att testa dem! Nedan ser man hur mycket de bakat inför fastlagssöndag och tisdag!


Bageriet Auranmaan Leipä i Åbo Saluhall

Maffiga fastlagsbullar för billigt pris! Fanns både med hallonsylt och mandelmassa men för att jag gillar mest fastlagsbullar med sylt testade jag såklart dem!

Textur: Hemgjord känsla i denna också men inte lika tät som fastlagsbullen i Fabbes Cafe.
Mängden av sylt/mandelmassa och grädde: Perfekt mängd med både sylt och grädde!
Smak i sin helhet: Smaksatt med en gnutta kardemumma. Skulle ha gillat pärlsocker på locket istället för florsocker som flög överallt på bordet.
Pris: 1,90€/st. JÄTTE BILLIGT!


Fazer Cafe

Modernt och stiligt inrett cafe på Auragatan 10 vid torget. Här var utbudet på fastlagsbullar inte så bra då det endast fanns en sort att välja på.

Textur: Perfekt balans på täthet vs. luftighet i själva bullen. Mindre storlek jämfört med de ovanstående bullarna.
Mängden av sylt/mandelmassa och grädde: Väldigt tjockt lager med mandelmassa men passligt med grädde. Mandelmassan smakade typ ingenting vilket var trist.
Smak i sin helhet: Bullen var god men smaklösa mandelmassan drog ner på helheten!
Pris: 3,90€/st. Inte så överraskande pris för att vara Fazer Cafe som är överlag också ett dyrare café att besöka.


För att få en variation i guiden handlade jag också ett par fastlagsbullar i en mataffär! Jag skulle få Mia på besök på söndag så det var bara att fixa till allting före hon anlände. Lägenheten städad och kaffet fram!


Fastlagsbullar från mataffären Lidl

Från Lidl kom jag hem med en låda fastlagsbullar som innehöll 2 stycken bullar med jordgubbssylt och äkta grädde.

Textur: Bullen var jätte mjuk och passligt luftig.
Mängden av sylt/mandelmassa och grädde: Perfekt mängd med grädde och sylt!
Smak i sin helhet: Blev väldigt överraskad att en fastlagsbulle från en mataffär kan vara så här lyckad! Bullen var jätte god och kunde sannerligen köpa denna vara hem en till gång!
Pris: 2,85€ för en låda som innehöll två stycken bullar. Bra pris!
Extra: Vill bara påpeka att dessa är helt annorlunda än de fastlagsbullar som Fazer Cafe bjuder på fastän dessa i låda också är gjorda av Fazer.


Slutsats: var finns bästa fastlagsbullarna i Åbo?

Det fanns både för- och nackdelar i varje bulle. Bageriet Auranmaan Leipä hade de billigaste fastlagsbullarna vilket jag tyckte om då jag är studerande, kunde helt bra köpa deras bullar pånytt bara tack vare priset! Till Fazer Cafe och konditori Nurmi & Sulonen kommer jag dock inte att besöka igen när det kommer till att äta fastlagsbullar. De har säkert annat att bjuda på som jag gillar mer.

Fastän priset var väldigt högt för en fastlagsbulle i Fabbes Cafe är det mitt val när det kommer till fastlagsbullar. Smaken i sin helhet var väldigt god och trots att texturen var tät balanserade det ut sig med hjälp av den perfekta mängden sylt och grädde. 😍

Hade egentligen planerat att besöka Kembuz Cafe som säljer veganska fastlagsmuffinsar men de säljs först imorgon på självaste Fastlagstisdagen så det var ju bra att jag då istället besökte Fabbes som då hade de bästa bullarna enligt mig! Kul att en av mina favorit caféer levererade så bra! Imorgon blir det alltså en till bulle i Fabbes men efter det blir det paus på cafébesök då jag nu besökt en hel del på så kort tid. Fastlagsbullar måste man ju få äta oberoende om man borde spara pengar eller inte haha!

Hoppas ni gillade guiden och har användning av den nu i veckan! Kommentera gärna om ni har andra upplevelser av de fastlagsbullar jag smakat på eller om ni har ett ställe att rekommendera var det finns goda bakelser!


Likes

Comments

Den gångna veckan är troligtvis den mest händelserika veckan för i år fastän jag var lite sjuk mitt i veckan. Veckan började med ett pang då det lite oväntat blev ett hela dagens äventyr tillsammans med Fatima och Paula. Det känns som om det satte kurs för resten av veckan eftersom det hände något oväntat bra grejer nästan varannan dag!

Tisdagen påbörjades med möte på Aboa Vetus museum för ett skolprojekt och fortsatte med en lite finare lunch. SYÖ kampanjen var i full gång denna vecka vilket betydde att flera restauranger bjöd på olika maträtter för billigare pris än vanligt. Vi tog tillfället i akt med mina skolkompisar och stegade mot Golden Grill i centrum för att mumsa i oss en biff för halva priset! Gott!

Senare på kvällen träffades vi med Sandra, Elli och Jarina för att spela musikbingo i Åbo Bar Brygga. Först var det 90's genre i turen vilket gick bra men när det kom till finska hits tog vi lite hjälp av Google för att hänga med i de andra spelarnas takt och vann faktiskt några rundor haha! 😄

Torsdagens dejtkväll följdes av en desto mer fartfylld fredag då jag flängde runt stan halva dagen för att sedan spendera kvällen med Tonys studiekompisar. Vi tävlade i student versionen av brädspelet Fia, vilket betydde shotglas istället för små pjäser så ni kan tänka er att det blev en väldigt livfull och rolig kväll till slut när alla matcher spelats!

Lördag och söndag tillbringades tillsammans med många vänner vid olika tillfällen. Efter ett lite senare morgonmål gick vi in till centrum på lördag med Tony för att kolla upp utbudet på fastlagsbullar. Sedan blev det pizzakväll med kompisar i Studentbyn vilket gillades stort!

Och för att man verkligen inte kan äta för många fastlagsbullar hade jag Mia över på besök idag för att testa butikens bullar för att senare också träffa upp Elli för en runda på stan för en till bulle vid Fazer Cafe intill torget. Mums!! 😍 Hann också träffa Jarina en sväng idag när hon lärde mig om manuellt fotande och hur man använder Adobe Lightroom fotoredigeringsprogrammet vilket jag funderar på att införskaffa mig! Så bra med en vän som verkligen kan detta med foto när jag tydligen ännu har tummen mitt i handen när det kommer till manuellt fotande haha!

Det var alltså en riktigt bra vecka med mycket kompishäng! Förutom fastlagstisdagen väntar jag på att åka hem till familjen en sväng nästa veckoslut. Vi får se vad allt annat veckan för med sig!

Ha det bra <3 /Jemina


Likes

Comments

Nu känns det som om det nya året minsann har börjat då nya skolprojekt har påbörjats och fastlagssöndagen är snart här! Januari kom och gick vilket också betyder att jag har läst den första boken för i år! Vi kollar vilken bok jag läste.

Nicola Yoons debutroman Everything Everything (med svenska översättningen: Ingenting och allting) nådde omedelbart toppen på New York Times bestsellerlista och sedan dess översatts till 33 språk och dessutom gjorts i filmformat. Fick denna bok i julklapp så tänkte att det är perfekta början för mitt bokår!

295 sidor. Två tonåringar. En ovanlig immunsjukdom. Och en brinnande kärlek.

Boken handlar om Madeline Whittier, också kallad Maddy, som är i princip allergisk mot världen. Hon har en sjukdom som inte låtit henne gå utanför sitt hem på sjutton år och all hennes mat och ägodelar har genomgått en lång procedur förrän hon kan äta eller röra dem. Olly flyttar in i grannhuset med hans familj och efter att ha smygtittat på varandra från varsitt fönster började de chatta och lära känna varandra bättre. En dag kommer han på besök och efter det är han det enda Maddy tänker på.

Gillade språket massor och fastän det i flera recensioner skrivits att det var bra kombinerat med illustrationerna David Yoon skapat kändes det lite barnsligt för min del. De delar som Maddy och Olly chattade med varandra var ok att ha med för de var en stor del av deras kärleksstory medan jag typ genast hoppade över sidor det fanns illustrationer på, sorry.

När jag skriver mina egna texter brukar jag svamla mig fram i det jag vill säga genom att beskriva allting som händer runtomkring mig. Hur jag andas eller hur skuggorna faller på de tomma sidorna i häftet... Följaktligen gillar jag också när en författare tar sig tid i att göra det och det är just så som Nicola har gjort. Oftast beskriver författare nog omgivningen men det känns som om det är mer på ett ytligt plan för att de vill komma igång med själva storyn (vilket är också förståerligt haha). Tack vare Nicolas sätt att beskriva omgivningen men också känslorna så såg jag varenda scen framför mig, hur Maddys kinder blev röda när Olly fick henne att skratta, hur musklerna spände sig när de rörde vid varandra för första gången eller när damm svävar i dagsljuset.

Given sträckläsning för alla John Green fans står det på Adlibris sidor och det håller jag med om! Fastän jag inte gillade illustrationerna är det ju texten som är huvudsaken och tack vare det väntar jag på Nicola Yoons nästa bok!

Jag beställde just hem ett par böcker och ska imorgon efter dem från posten så vi får se om februari boken blir någon av dem! Har en känsla att de är böcker jag kommer att sträckläsa genast så är väldigt pepp på att gå efter dem imorgon!

Har du en liknande utmaning på gångs med böcker, yoga eller nåt annat? Gillar du om jag ger en kort recension om de böcker jag läst? Kommer nästa vecka att visa vilka böcker jag valt för de kommande månaderna. Kanske någon får en idé utifrån det 😊

<3 Jemina

Likes

Comments

Började min dag med att ta mitt morgonkaffe på ett café med en fastlagsbulle som extra sällskap. Kom sedan hem för att ta tag i skolprojekt samt bloggplanering. Så här såg det ut efter att jag lite petat grejer på plats för bild:

Tycker det blev så tråkigt med att skrolla runt på nätet och sätta in idéer i min google kalender så jag tog fram mina pyssellådor istället. Tömde ut allting på golvet och märkte genast hur jag blev mer kreativare. Måste verkligen ha allting framför mig i olika färger för att kunna visualisera mig hur allt borde vara.

Delade in mina inläggsidéer i färgkategorier och började pricka in olika idéer på mitt brainstormingsark aka min februarikalender i mitten av bilden. Meningen med att brainstorma och planera detta för mig var inte att få allting att se fint ut på bild utan att istället få ut idéer till pappers vilket ju resulterade i krokiga linjer och massa färger men vad gör det? Bara det känns bra är allting ok.

planer för bloggen?

Efter att ha legat på golvet en stund och lekt med alla färger och idéer märkte jag hur vissa idéer kändes viktigare än andra och därmed hittade jag också nya kategorier till bloggen som jag tänker påbörja med. Egentligen har dessa idéer legat längst bak i huvudet redan länge men det var först nu när jag såg dem framför mig som jag kände att let's do it.

Som jag skrivit tidigare kommer jag att fortsätta med mina veckosammanfattningar för att det är ett av mina "mål" för år 2018. Förra året fotade jag massor men skrev inte så mycket så nu blir det en liten ändring i det. Kommer också att egna i alla fall en dag i veckan till mina hobbyn: fotografering, böcker och yoga. Har ockå annat planerat men det får ni höra mer om nästa vecka.

Det ni får veta är att ni som bor i Åbo kan vänta er en stor FASTLAGSBULLE GUIDE nästa vecka! 😍 Har gått och testat flera bullar (semlor) så det blir en omfattande recension så att ni vet var de bästa fastlagsbullarna i stan finns! 😄


Likes

Comments

För att få en bättre inblick i hurdan jag är som person tänkte jag att det skulle vara kul att höra vad min andra halva har att säga om mig. Vi ser vad det blev av vår lilla frågestund, både fina och kärleksfulla svar men också några pinsammare svar men what do you do haha, ska man göra detta får man väl ta sig 😄

1. Jemina sitter framför tv:n. Vad tittar hon på?

För tillfället Gran Hotel på Netflix.

Min kommentar: så bra 😍 mycket spansk drama.

2. Nämn en maträtt hon inte gillar!

Som yngre spydde du ut tomat när du testade det för första gången och åt inte det sedan dess.

Min kommentar: Haha ja... men obs! Har problem med bara färska tomater, tycker de är så slemmiga. På alla vis tillagade tomater eller tomatsåser går bättre än bra! Har börjat lära mig att äta färska tomater though just because närmar mig 24 år och känner att det inte är vuxet haha.

3. Vilken skostorlek har hon?

36.

4. Om du beställde en pizza åt henne, vilka fyllningar skulle du välja?

Skinka, salami, blåmögelost och champinjoner.

Min kommentar: Beror nog helt på var jag beställer ifrån men detta är valet ifrån närmaste pizzerian. Inget vinner rucola och blåmögelost dock!!

5. Samlar hon på något, i så fall vad?

Mumin muggar.

Min kommentar: JAAAA!!! och skålar och tallrikar. Mumin ❤

6. Vad är Jemina rädd för?

Spindlar och skräckfilmer.

Min kommentar: Fattar inte människor som vågar se på skräckfilmer... Är också sjukt rädd över att misslyckas i livet men tror han ville vara artig och inte säga ut det på bloggen <3

7. Vad skulle hon kunna äta varje dag?

Kladdkaka!!

Min kommentar: JAAAAAAA, MIN LIVSKÄRLEK MATVÄGS. ÄLSKAR!!!❤

8. Hurdan musik lyssnar hon helst på?

Oftast lyssnar du på typ akustiskt och morning mood listor på Spotify.

Min kommentar: Haha jepp... det är det enda som spelas här hemma när jag är på datorn. Lyssnar dock på en massa annat också...

9. Vilken är hennes sämsta egenskap?

Att du inte kommer igång med saker i tid när det gäller din skolgång.

Min kommentar: Hell yes. Måste verkligen jobba bort det... Suck.

10. Nämn något du brukar göra som hon inte tycker om.

Brukar glömma att sätta på lamporna om jag bara sitter vid datorn.

Min kommentar: Rätt. Hur irriterande är det inte att komma hem till ett kolmörkt hem och så sitter du gömd i din datorhörna? Märker du liksom inte att det mörknat runt omkring dig? Gah. Sätt ens en lampa på så att jag ser något när jag kommer hem, tack.

11. Vad kan Jemina hålla på med i flera timmar?

Läsa bloggar och lyssna på musik.

Min kommentar: Kan inte säga emot detta...

12. Har hon någon unik talang?

Du är bra på att hitta på objekt att fota i olika vinklar.

Min kommentar: Men tack!!!

13. Vad var hennes favoritämne i skolan?

Samhällslära.

Min kommentar: Ja, var nog sjukt intresserad av Finlands lagar och hur samhället fungerar i tonåren. Är det ännu också men inte kanske på samma sätt.

14. Vad är det bästa med Jemina?

Att du är du och att du är min flickvän. Allt är bäst med dig.

Min kommentar: ❤❤ (tänkte mig mer någon egenskap i mig men är lycklig över svaret hihi)

En favoritbild på oss sedan ett par veckor bakåt i -15 grader och soligt väder!

15. Vilken är hennes favoritfärg?

Blå.

16. Vem är hennes kändiscrush?

Cheek i något skede.

Min kommentar: Kommer inte ihåg detta men okej, inte stolt över det mera inte. (Cheek är en rap artist i Finland för dem som inte vet)

17. Beskriv henne med tre ord.

Världens bästa kvinna.

Min kommentar: Ja vad kan man säga, bästa pojkvännen ju!! obs! Inte mutad haha.

18. Berätta något om henne de flesta inte vet.

Du har tre födelsemärken som bildar en triangel på benet.

Min kommentar: Haha...ja.

19. Vad brukar ni oftast gräla om?

Om att jag inte har satt på en lampa och du kommer hem till ett mörkt hem.

Min kommentar: Mysbelysning vs. taklampa är också en... dvs ganska onödiga saker i sig.

20. Berätta om något pinsamt hon gjort

Att du hånglade med mig efter att jag spytt... :D

Min kommentar: Jaja. Inte en av mina proudest moments. Var ung och full. Och visste alltså inte att han spytt i det skedet!! Fick veta det typ dagen efter...

21. Hurdana filmer gillar hon?

Romantiska. Inte skrämmande filmer.

Min kommentar: Sant. Men räknas dokumentärer som filmer? Gillar dokumentärer massor!!

22. Vad är hon bra på?

Att vara kreativ inom inredning och att hitta på saker så som överraskningar och aktiviteter.

Min kommentar: Oj, inte kanske det jag väntat mig för svar men måste faktiskt alltid hitta på något att göra. En dag är inte lyckad om man bara suttit hemma och inte gjort något inplanerat. Kan alltså inte bara go with the flow utan måste fundera ut ens en sak för dagen på morgonen, kan vara en kort promenad eller att se en ny film, men måste vara något!! Och överraskningar. Älskar dem!! Ingen skillnad om det är jag som blir överraskad eller om det är jag som planerat.

23. Nämn några saker som gör henne glad.

Kladdkaka och andra snacks, kramar, att fota. Och du gillar när det är fint väder ute!!

Min kommentar: Kan vi snälla ta upp det att när jag kom hem efter ett halvår utomlands var han emot mig på flygfältet och med sig hade han sig en kladdkaka och rosor!!! Gissa vilken present jag var mer glad över haha...

24. Vad är hon besatt av?

Kladdkaka och Instagram kanske :D Social media är du nog besatt av, ändrar mig. Social media!

Min kommentar: ...sant. 😂

25. Hurdan är hon som flickvän?

Jätte envis men för det mest ändå kärleksfull.

Min kommentar: Pricken på i:et.

Hurdan bild fick ni av mig haha? Tyckte detta var ganska kul att göra men märkte att han var först lite försiktig med svaren. Kanske helt förståerligt, men tack Tony för att du ställde upp för att svara på dessa frågor! Nu skall vi äta middag tillsammans och kanske kolla ett avsnitt av Black Mirror.

Kanske ni kan göra en sådan lista med er pojkvän eller kompis? Skulle vara kul att se vad ni hittat på :)

Idé från Danielas blogg.

Likes

Comments

Har redan druckit fyra koppar te, ätit tre chokladbitar, snytit upp ett helt paket pappersnäsdukar och tänkte nu byta te till kakao och njuta det under filten. Stänger av allt. Knep ihop på morgonen och fick lite arbete och brainstorming gjort men nu ger jag upp. Det tar ont i hela kroppen och ögonen orkar inte hållas öppna. Solen skiner där ute och snön faller tyst men vackert ner. Hoppas verkligen att jag får detta undanstökat tills imorgon för a) jobb och studier väntar och b) är rädd över att vintern försvinner och jag inte hinner njuta av det tillräckligt. Hade skrinning inplanerat idag men det får bli en annan dag. Alla goda te sorter är slut, blev Lipton istället. Gah, inte ett mående jag ville ha idag. VILL. INTE. BLI. SJUK.

Likes

Comments

Funderade länge på vad jag kunde skriva om idag tills jag kom på att jag kunde kolla i arkivet vad jag gjort prick ett år sedan! Jag skrev redan tidigare att jag var på utbyte i Tyskland förra våren och är så tacksam över själva resan men också över att jag verkligen dokumenterade typ allt jag gjorde varje dag!

Den sjätte februari 2017 vaknade jag tydligen upp med en idé att vara vloggare för en dag för det fanns inga bilder alls från den dagen utom en. Filmade alltså korta snuttar längs med dagen och visade runt i staden, skolan och lägenheten, ja du förstår säkert vad en My Day vlogg är haha... Hade alltså ingen som helst mening att publicera dessa nånstans utom filmade runt för att sedan skicka iväg till vänner och familj och som jag kommer ihåg det var de ganska förtjusta över idén 😄

Bilden jag nappade från vårt klassrum i skolan. Blev också regrammed av skolans Instagram konto, vilket jag var super stolt över då!

Det var SÅ KUL att det råkade bli en vlogg dag som jag kollade upp, just för att nu fick jag känslan att det var som igår man gick första gångerna till skolan och de vyerna som syntes i dessa videos var helt nya för mig då, men känns som hemma nu. Fick se vad jag hade på mig för outfit då, hur jag sprang försenat upp för trapporna i skolan och vad jag åt den dagen och var. Så glad över att jag verkligen dokumenterat typ allt från mitt utbyte. Skulle ha varit perfekt om jag också hållit dagbok... Försökte men det höll inte riktigt i.

Iofs var detta kanske inte så intressant för dig som läser för tänker troligtvis inte publicera dessa videos på en lååång tid ännu sorry... 😂 Tror jag kommer att skriva andra inlägg om mitt utbyte också då det som sagt finns ett helt arkiv med massa foton, så då får du se en bit om hur jag haft det i Tyskland. Idéer till inlägg tas gärna emot, både angående utbytet men också överlag! 💛

Likes

Comments