Idag har det varit en ganska lugn dag. Vaknade vid 12 och sedan åkte jag och David iväg till stan för att jaga pokémon. Vi tar "pokenader" (pokémon promenader) varje dag!

Eftersom jag börjar jobba nu på måndag och kommer börja tjäna lite pengar har jag börjat titta på hus. Har börjat bli riktigt sugen på att flytta ut på landet till ett fint litet hus. Känner mig väldigt vuxen just nu, haha! Men ska verkligen börja spara till kontantinsats nu så jag och David kan flytta till hus om cirka 2 år. Eftersom David pluggar just nu så blir det svårt för honom att tjäna ihop pengar vilket gör att det faller på mig.

Så just nu sitter jag och surfar på blocket bostad och hemnet bara för att checka in bostadsmarknaden och börja fundera på vad för typ av hus jag faktiskt vill ha. Har kommit fram till en del saker som jag verkligen MÅSTE ha:
1. Öppen spis - det är så mysigt! Och med tanke på att vi lever i ett kallt klimat största delen av året så är detta ett måste! Som tur är går det ju faktiskt att installera en öppen spis efter man köpt hus men det skulle vara väldigt smidigt om det redan fanns. Och de flesta hus i Linköping verkar ha öppen spis😊

2. Stort badrum med badkar - Samma här med badkaret, det går lätt att installera in efteråt OM badrummet är tillräckligt stort. Tyvärr märker jag på många hus att allt krut har lagts på ett stort kök och hall och att badrummen är pinsamt små! Jag vill ha ett stort badrum med helst både dusch och badkar, med ett stort sminkbord där man kan samla alla sina produkter och ha plats för massa växter!

3. Stor trädgård - Med tanke på att vi bor såpass långt ner i Sverige så är det fullt möjligt att odla fruktträd och andra ätbara växter. Det känns så lyxigt att kunna göra det! Hemma i Norrbotten kunde vi inte odla äppelträd eller liknande, det var alldeles för lite sommar. Men när jag var i Stockholm var det helt fantastiskt att bara kunna äta plommon direkt från trädgården ❤

4. Diskmaskin - ingen förklaring behövs.

Sen hade ju en bastu varit ett stort plus i kanten, men tyvärr verkar folk i Linköping inte tycka om att basta. Brukar titta på kanske 4 hus per dag och jag har bara totalt sett 3 hus med bastu. Lite trist, men det går ju alltid att köpa en fristående och sätta på gården.

Det var nog alla mina viktigaste punkter. Folk kanske tycker det är mycket önsketänkande för första huset men nog ska det lösa sig!

Nu ska jag fortsätta mysa i vardagsrummet framför tv:n med min älskade filt och tända lite ljus. Tror David joinar mig sedan för att titta lite serier, vi har börjat titta på Once upon a time, den verkar hur bra som helst!

Såhär ser det ut hemma hos oss just nu 😃 Älskar verkligen renfällen som jag fick i julklapp! Tycker dock att vårt köksbord borde bytas ut mot något i ljusare färg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte faktiskt börja min blogg med att skriva om en av mina favoritaktiviteter, fjällvandring!

Nu i somras var Jag, David, Martin, Johan och Mihoko och vandrade till Kebnekaise. Vi hade 3 dagar på oss att vandra + bestiga toppen. Vi hade inte den bästa turen med vädret (det regnade nästan konstant).

Dag 1: Jag och David började resan hemma i Pajala med att göra mackor till allihopa och sedan åkte vi med bilen till Kiruna där vi skulle plocka upp resten av gänget. I ett kallt och regnigt Kiruna möter vi dem på flygplatsen och märker att de klätt sig i sommarkläder (shorts). Så det blir snabbt ombyte av kläder och sen drog vi vidare mot Nikkaluokta där vi ska börja vandringen. Vi kommer iväg alldeles för sent (klockan 16) och hade därför ungefär 2 timmar att ta oss till båtbryggan. Jag och Johan började vandra i ganska raskt tempo för att kunna räkna ut om vi skulle hinna med båten. Om vi inte skulle hinna så skulle vandringen blivit 6 km längre. Men vi kämpade oss fram 6 km i regn och rusk och hann med båten. Men båtturen var inte så rolig då vi frös väldigt mycket.

Väl framme på andra sidan så var det meningen att vi skulle stanna och äta middag, men med tanke på regn och köld så bestämde vi oss för att vandra klart hela vägen (8 km) fram till fjällstationen. Vi klarade oss med proteinbars och nötter.
Vi kom fram till fjällstationen vid klockan 22 och då var det dags att hitta tältplats! Vi var trötta och frusna och tog de första tältplatser vi kunde hitta - vilket betydde att vi hade långt bort till vatten och när vi sov så märkte vi att hela tältet lutade neråt. Haha! När tältet var uppe så skulle vi äntligen få äta middag och jag måste säga att frystorkad mat är underbart! Det var så skönt att bara kunna koka upp vatten och hälla i en påse och plötsligt har man en kycklinggryta med ris! Vid klockan 24 fick alla äntligen gå och lägga sig.

Dag 2: Vi vaknade upp, alldeles för sent såklart, och slängde i oss frukost och började promenera mot toppen vid klockan 10-11. Första biten var lugn och relativt rak, men sedan kom vi till en brant stigning och vaderna fick börja jobba! Naturen var helt underbart vacker med massor av vattenfall! Efter ett tag började det såklart regna igen (haha) men vi fortsatte kämpa! Vi höll utkik efter ett ställe som hette Kaffedalen och när vi trodde vi nått det tog vi paus för att äta lunch. Då träffade vi 2 kvinnor på väg ner och vi frågade dem om var Kaffedalen låg. De pekade LÅNGT uppåt! De påpekade att vi nog började alldeles försent om vi ville nå toppen denna dag. Efter det så blev vi lite nere eftersom vi så gärna ville upp! Men vi bestämde oss för att iallafall försöka nå Kaffedalen. Men när vi började ännu en stigning uppåt och började klättra på stora och blöta klippblock samtidigt som det började snöa och David fick ont i höften så bestämde vi oss ganska snabbt för att vända neråt igen. Väl tillbaka vid tältplatsen gjorde vi middag, jag och David gjorde faktiskt tacos, och sedan satt vi och pratade innan det var dags att sova.

Dag 3: Sista dagen bestämde jag och David att vi skulle vandra tillbaka hem. De andra stannade för att försöka bestiga toppen igen. Men jag och David var ganska slut och David hade ännu ont i höfterna. Självklart så blev denna dag riktigt solig och varm. Men jag och David hade en jättefin tur tillbaka till Nikkaluokta och vi stannade mycket på vägen för att fota och bara njuta av naturen. Det jag älskar med fjällvandring är att vattnet från bäckarna är så himla gott och fräscht! Sen fick jag köra hela vägen hem igen och vårat äventyr var slut för denna gång. Nästa sommar ska vi försöka igen att bestiga Kebnekaise och förhoppningsvis har vi mer tur med vädret!

Likes

Comments

Då ska jag försöka börja blogga igen. Tror jag har haft 3-4 olika bloggar genom åren men jag har som aldrig orkat fortsätta.

Men eftersom jag nu i mer än 5 år bott så långt hemifrån så tänkte jag att en blogg kan vara ett bra sätt för familj och vänner i Pajala att se vad som händer i mitt liv.

Jag bor i Linköping med min pojkvän David, som pluggar till dataingenjör, i en lägenhet på 80 kvm. Själv har jag pluggat till högskoleingenjör i kemisk analysteknik (vilket ingen någonsin kommer ihåg) och på måndag börjar mitt nya jobb!

Det var allt för nu.

Ha det!

Min Shelly <3 Saknar henne så himla mycket.

Likes

Comments