Vatikanstaten


Jag har tillbringat en halv dag i #Vatikanstaten och det var det värt. På väg dit så promenerar man förbi #Castel Sant'Angelo, #Änglaborgen som vi kallar det på Svenska, där möts man av dessa #Romersk utklädda skådespelare, så himla underbart och det hela ger en touch of the Roman time. Väljer du att fotograferas med dem så förväntas du ge en slant med, så gör som jag och fota lite i smyg, tycker nästan det känns coolare med, inte så uppgjort, mer som att det är det mest naturliga att se.

När man väl kommer innanför "gränsen" till Vatikanstaten så kommer ni att bli överhopade av väldigt irriterande "guider" som vill sälja på dig både "gå före kön" biljetter men även privata #guidade turer med dem och de alla utger sig för att tillhöra den stora informationsbyrån. Efter att ha tackat nej och bett om att bli lämnad ifred ungefär 15 gånger börjar jag känna en viss irritation, så när den 16e killen kommer fram så snäser jag till honom att det inte är något personligt men jag VILL INTE HA EN #GUIDE, kan jag bara få promenera själv! Det värsta är att han fortsätter, frågar var jag kommer ifrån och ska förklara att han inte är som de andra, exakt samma mening som de 15 första. Jag försöker ignorera honom men han fortsätter tjata och prata så jag förklara hårt att han och alla 15 andra försökt folks humör och upplevelse av Vatikan besöket på detta vis. Det dyker upp ett par bredvid mig och försöker insupa det vackra när jag hör tjejen väsa åt en av guiderna i princip samma sak som jag sekunder innan gjort. Så vi står och samtalar och de känner samma sak, så jädrans jobbigt för det får en verkligen att tappa energin och humöret. När jag står där så börjar jag känna tvivel, kanske behöver jag en guide eller??? NEJ!!!

Jag lovar dig, du behöver varken guide eller gå före kön #biljetter, speciellt inte om du åker i denna period på året, kön går så fort för det är inte så mycket turister här nu. Att gå in i den stora kyrkan är gratis och du får traska runt där inne själv hur mycket du vill, du kan om du vill hyra guide i lurarna som du själv kontrollerar eller så kan du bara använda google för att t reda på allt du vill veta där inne. #Museet bakom #kyrkan berättade paret att det absolut inte var värt ett besök så jag skippade det. Sextonde kapellet kunde jag tänka mig att besöka vid nästa tillfälle. Att bara stå där på torget var mäktigt, det är vackert och när du ska ta dig in i kyrkan så får du passera en #säkerhetskontroll, precis som på flygplatserna, men det går relativt snabbt.

Mer om insidan och bilder på själva kyrkan kommer i nästa inlägg...


#greatadventuresof2018

Source error

Gillar

Kommentarer