Det nya livet.

Jösses vilken omställning det är att helt plötsligt vara mamma. Visst har jag vetat om det och förberett mig i 9 månader men det går ju inte att förbereda sig på detta. Känslorna åker bergochdalbana, man är så sjukt trött, ständig huvudvärk, så mycket kärlek att man exploderar och gråter av lycka. Min dotter är det absolut vackraste i mitt liv. Så liten, skör, underbar.

Nu är Amelia 1 vecka och 2 dagar gammal. Dagarna går så ruskigt fort och jag hinner inte med speciellt mycket mellan bajsblöjor, torka bort bröstmjölk och gosa. Försöker så gott det går att sova på nätterna men jag är alltid på spänn, antar det kommer vara såhär ett tag tills jag vänt mig och inte tror att hon ska dö hela tiden.

Jag är sjukskriven fram till första Januari och därmed är Oscar Pappaledig, Så himla skönt att kunna vara hemma båda två. Jag dippar rätt bra fram och tillbaka med ångesten vilket känns jobbigt, dock vet jag att amningen sätter igång en hel drös med hormoner så jag försöker intala mig att det är de som spökar.

Annars då? Ja, ligger och ammar Amelia o funderar på om jag ska slå på julkalendern eller om jag ska försöka somna om någon timme. Idag har vi ingenting på tapeten, Så skönt. 🌸

// Jeekis

Gillar

Kommentarer