Augusti, 3.

Hej gänget,

vilka sommardagar det har varit!
De flesta verkar tycka att denna sommar har varit en dröm, med tanke på all den här värmen. Frågar du mig så har jag aldrig tyckt att en sommar varit så lång och jobbig, inte bara för mig utan även för Amelia. Jag är glad att hon ändå är 8 månader, tänk spädbarnen i denna värme.. Usch! Med värmen så kom såklart en jäkla massa gnäll från Amelia, som tycker det varit nästan outhärdligt ute. Hon har vägrat att sova på dagarna och sedan sovit oroligt på nätterna, som tur är trivs vi båda två med att ligga med fönstret öppet på nätterna och låta den svala sommarnatten komma in.

Den senaste tiden har jag hunnit med en del, faktiskt. Jag har varit på babblarna-show med Amelia och min mamma, min moster och hennes barn. Oscar har haft semester som vi spenderat lite i Stockholm, så mysigt då vi fick bo i en friggebod på Oscars pappas tomt. Det var verkligen helt perfekt, då kunde vi sova med amelia i lugn och ro & även ha med Lusse utan problem. Nu har Oscar jobbat i 3 veckor, så vi är tillbaka i vardagen igen. Det är så skönt tycker jag. Jag uppskattar verkligen rutiner, vardagar och planering. Lite som att gå efter ett schema, inte behöva fundera så mycket över vad man ska göra. Det börjar dock bli lite långtråkigt att gå här hemma, ni som hängt med här ett tag eller känner mig vet att jag gått hemma ca 2,5 år nu. Nog för att det är en stor skillnad mellan sjukskriven och föräldraledig, såklart. Många verkar tro att det bara är att lalla runt när man är föräldraledig men tro mig, det är ingen semester. Dock ingenting jag klagar på, jag älskar mitt liv som Mamma. Det har gett mitt liv en större mening.

Jag går just nu och väntar på antagningsbesked på några kurser jag tänkt läsa i höst, jag ska (om jag blir antagen) alltså gå i skolan 50% i höst. Så roligt att få börja med något! Jag har även ett jobb på gång där jag kommer börja jobba lite smått i höst och se hur det går, förhoppningsvis kommer det gå bra. Jag vill mjukstarta lite då det faktiskt känns lite läskigt efter så här lång tid hemma, ganska förståeligt kanske. Så den här hösten kommer vardagen att förändras en aning, så här är det tänkt:

Jag börjar plugga och jobba 50%.
Oscar är hemma med Amelia 50%
Jag & Amelia ska börja gå på öppna förskolan, så hon får träffa andra barn och börja få lite social kontakt med andra.
Vi kommer be om mer barnvakt av släktingar för att öva både Amelia och oss (mig) att vara ifrån varandra. Vi tänker att det är bra att även där mjukstarta inför förskola.


Jag tycker det låter som en bra men lite läskig plan. Det är dags för mig att gå utanför min trygga bubbla, min mardröm är att Amelia ska bli asocial pga mig så jag tänker göra vad jag kan för att hon ska må bra och få det sociala hon behöver. Skulle aldrig låta henne lida pga mig och mina tankar. Det är just det som räddat mig tror jag, att oavsett hur rädd jag är för saker, hur mycket ångest jag har eller hur jobbigt något än är - så är kärleken till Amelia störst och det finns ingenting som någonsin skulle kunna ändra på det. Jag gör allt för henne.


Nu lär jag ta ut muffinsen ur ugnen, hoppas jag hinner avnjuta en kopp svart guld innan barnet vaknar från sin eftermiddagslur. Bjuder på lite bidler från Babblarna, Stockholm och Furuvik där vi såg älskade Lars winnerbäck. Magiskt!


// Jeekis

Gillar

Kommentarer