Ditt barn är inte bäst!

Vardag

Det är okej att tycka att ens barn är den bästa i hela världen, jag tycker det, varje dag om mina barn. Men det är inte okej att tycka att ens barn är bättre än andras. Det är inte okej att göra skillnad eller skryta hej vilt om ens barn, speciellt inte framför en. Jag blir sårad. Att jämföra är också okej men inte så pass mycket så att ens barn framstår som trög, lat eller långsam. Alla barn är olika, föds i olika vikter & längder, utvecklas olika osv. Att krypa/dra sig framåt kommer i ålderna 6-9 månader, finns ingeting som heter ”mitt barn ligger före i utvecklingen”, att äta vanlig mat är vanligt mellan 6-12 månader, men det är inget måste. Barn är mycket olika, men det betyder inte att ens barn är mycket bättre än alla andra, sluta jämför på en nivå där det framstår som en tävling.

Lägg gärna en åsikt om detta, kvittar om ni håller med eller inte. 

Gillar

Kommentarer

Sabina
Sabina ,
Jag jämför Viggo och Collin ofta. Collin började krypa för 3 veckor sedan, alltså vid 10 månader. Vid den åldern gick hans storebror.

Jag blev lite less på alla kommentarer om att Collin va sen i utvecklingen för att han inte kröp tidigare. Men, han började resa sig mot saker mycket tidigare än han kröp.

Att jämföra sina egna barn med andras tror jag att alla gör till en viss mån. Men man behöver ju inte prata om de eller påpeka det.
Alla är vi olika och tack gode gud för det! Hade varit väldigt tråkigt om alla va stöpta efter samma modell.
johannakjell
johannakjell,
Jag tänker att barn är lika olika som vi föräldrar. Det är klart att alla barn är olika när vi också lär dem olika. Det är omöjligt att jämföra, eftersom de har olika utgångslägen på alla sätt ❤️ Tänk om alla kunde få vara på sitt sätt, både barn och föräldrar! ❤️nouw.com/johannakjell
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229