Header

Vardag

Hej på er!
Jag hade planerat att jag skulle vakna tidigt idag, komma upp & få jätte mycket gjort, så som att städa, plugga, gå på en promenad, etc. Men istället kom jag upp ur sängen vid 12 av att mamma ropar att maten är klar, haha lyckat va?
Efter maten tog jag en dusch, rensade lite kläder som vi fått, dammsög. Men sen var orken för denna dagen slut, bara jag som anser att hela dagen blir näst intill förstörd när man sover länge?
Så nu till kvällen mös jag ner mig i sängen med en kvällsmacka, en godispåse & till bästa serien, så dagen slutade enda rätt bra va.;)

Kramar, Jenny💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tänkte dela med mig av ett recept nu inför julen på saffransrutor med lingonfrosting.
Kan säga att innan jag testade det här receptet trodde jag inte att kombinationen skulle passa bra ihop, men det kan jag säga att det gjorde det! Receptet är också glutenfritt!  


Ingredienser:

Saffransrutor:

• 200g rumsvarmt smör
• 2,5 dl strösocker
• 130g grovriven mandelmassa
• 2 ägg
• 1 paket saffran, 0,5g
• 1 msk kokhett vatten
• 2 dl gräddfil
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 msk vaniljsocker
• 4 dl glutenfri mjölmix, tex Sempel finmix

Lingonfrosting:

• 50g rumsvarmt smör
• 200g färskost, tex Philadelphia
• 1 tsk vaniljsocker
• 4 dl florsocker
• 2 dl frysta lingon

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör & socker till en porös smet. Tillsätt sedan mandelmassan & rör ner äggen ett i taget.
2. Lägg saffranet i en kopp & häll över det kokheta vattnet, låt sedan dra i 10min. Tillsätt sedan saffran & gröddfilen till smeten.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål & vänd sedan ner blandningen i smeten & rör försiktigt till en jämn smet.
4. Häll smeten i en 25x30cm form klädd med bakplåtspapper. Grädda sedan den i 20-25min & låt svalna.
5. Nu till frostingen. Blanda ihop smör, färskost & vaniljsocker. Sila sedan ner florsockret, lite i taget & vispa till en krämig, jämn smet. Blanda i 1 dl av de tinade lingonen.
6. Bred sedan glasyren över kakan när den svalnat tillräckligt & strö över resten av lingonen. Skär sedan i rutor.

Likes

Comments

Hej fina ni!

Varje söndag är jag i stallet & rider lite hästar, städar, fixar & donar med saker som behövs göras, tar in hästar till alla lektioner & hjälper såklart till på lektionerna senare på eftermiddagen!
Nu i söndags red jag först Mulle då han håller på & sättas igång igen, & han kändes riktigt bra faktiskt! Så sköt att han snart är tillbaks! Senare stod storstädning i stallet på schemat, men vi hann nog inte ens en fjärdedel av allt vi ville fixa med då tiden bar flög iväg! men kul hade vi iallafall!☺️

​Kram Jenny💕

Likes

Comments

Vardag

Hej fina ni!

Har de senaste dagarna börjat kolla på serien skam igen. Har säkert kollat om den minst 5 gånger nu men är verkligen den bästa serien! Älskar att man kan relatera till den så mycket eftersom att den efterliknar ett riktigt ungdomsliv så mycket! Dock får iallafall jag en norsk dialekt efter att ha kollat på den mycket, vilket är sjukt jobbigt efter ett tag!😄

Kram Jenny💕

Likes

Comments

Hej på er!

Här är de låtar jag lyssnar på just nu! 

Har inte varit aktiv här sen i början av sommaren då jag inte mått på topp helt enkelt. Men känner att det är nu jag vill köra igång igen! 

Likes

Comments