Header

Hur hinner folk blogga, eller det är väl egentligen vad man prioriterar, men min blogg prioriteras rätt lågt nere just nu. Idag har jag varit ledig och har spenderat dagen i Närpes hos mina föräldrar. Min bil har jag haft in på service och jag har klippt håret åt min mormors syster. Även hunnit besöka mormor också. Så idag har jag hunnit uträtta många saker på min lediga dag. Imorgon blir det kvällsskifte och morgonskifte på onsdag. Sådär knallar det på, jobb och lite annat stök där emellan. I lördags besökte vi Anna och Kristoffer, dom bor ca. 2 km ifrån oss. Satt där och pratade, drack vin/öl och umgicks hela kvällen och det var riktigt trevligt. Jag försöker ha en shopp-fri månad nu också i Februari, hittills har det gått bra, men vi har ju bara den sjätte ännu. Men jag ska försöka hålla bort den där 'onödiga' shoppingen och bara handla det nödvändiga så som mat och bensin. Vi får väl se. Förra veckan besökte jag även min syster en kväll efter jobbet och sov över där till följande dag. Då hade jag nära till jobbet, eftersom att hon bor i Vasa. Vi färgade lite hår, åt pizza och pratade om ditt och datt hela kvällen. Nu är det bara ca. en månad kvar till resan också, resan till sol och värme. Härligt!

Vi har haft minus 18 grader här i Österbotten idag. Mycket fint vänder, men som sagt.. för kallt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har nu varit sjuk sedan i fredags, dethär är den segaste och värsta förkylningen jag har varit med om i mitt liv tror jag. Det är kanske influensan, för de har ju 'tydligen' vaccinerat folk mot fel sort i år, fast jag tog sprutan själv också. Ganska onödigt, och tvång börjar det där bli för oss inom vården.. men kanske sjukhuspersonalen själv ska börja vaccinera det rätta vaccinet först innan dom smäller på tvång på sånnahär saker. Nåjaaa. Det är sånt här man får leva med, det ger sig nog, förr eller senare. Passade på att äta upp min sambos kex idag medans han var på jobbet och jag vilade hemma. Mohaha, men dom var inte ens goda!

Likes

Comments

Nu har vi åter igen klivit in på ett nytt år och lämnar det gamla året bakom oss. Mitt 2017 var ett bra år, den största förändringen var nog att jag sade upp mig som Vasabo efter 12 år och flyttade till Korsnäs tillsammans med min sambo Matias och var i samma veva, även tvungen att börja pendla över 100km till och från jobbet. Men det har gått bra, jag trivs otroligt bra här i Korsnäs och det har inte varit en endaste stund som jag har ångrat flytten hit.

Jag hade semester mellandagarna + över nyår. Firade julen både med min familj och M's familj, olika dagar. Men inte på själva julafton, för den spenderade jag på kvällsskifte i jobbet. Men det var trevligt och mysigt det med. Nu efter semestern hann jag jobba ett skift och så blev jag sjuk. M har varit hemma med feber i början på veckan och nu fick jag stegring igår. Så typiskt, tycker vi inte är annat än sjuk i detta hushåll känns det som ibland. Men men, det tar väl sig.

Julen är utslängd nu här hemma hos oss, granen var det sista som åkte och den slängde M ut idag. Så nu känns det riktigt fräscht här och man är redan redo för våren. Resan i Mars ser jag dock framemot väldigt mycket, så att man får komma till lite sol och värme sådär efter denna långa höst/'vinter'. Det har ju egentligen inte ens varit någon vinter än, det bara regnar ju eller så smältar det bort, men nu den senaste .. veckan? har faktiskt den lilla snö som kommit fått lämna kvar på marken och utemätaren visar -3,9 grader här nu som bäst. Nåja, nu ska jag ta en varm dusch så att det släpper med min onda hals och sen får vi se vad det blir att slänga ihop i matväg ikväll. Ha de gött. Obs! Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera här, nu när det är nytt år och allting.

Likes

Comments

Nu har vi December, December är en av mina absoluta favoritmånader när det kommer till vintermånaderna. Jag älskar också julen och allt som har med den att göra. I år kommer vi att fira själva 'julafton' den 23:e hemma hos mina föräldrar i Närpes, för jag jobbar nämligen ett kvällsskifte den 24:e. Men sen från och med 25:e och en vecka framåt har jag min första vintersemestervecka. Längtar efter den, och lite ledigt.

Jag har nu hela kåken julpyntad, det enda som fattas är julgranen men den skall jag ta in samma vecka som själva julafton. Hoppas att vi hittar en fin gran ute i naturen, jag är lite kräsen när det kommer till att hitta den perfekta granen. Sen skall den också vara stilrent klätt och inte för mycket, men mer om det då.

Vad annars har hänt på sistone eller skall hända? Vi umgås med vänner och bjuder varandra hit och dit på middagar, jobbar en hel del, jag och Matias har tittat på en tv-serie som heter Alex, har besökt loppis och fyndat en hel del, jag har alla årets julklappar färdiga, väntar på att Solsidan långfilmen skall komma på bio, den 12:e har vi julfest med jobbet. Det är lite som har varit och skall komma på agendan denna månad.

Det jag egentligen skulle blogga om nu idag är att jag och Nathalie har startat en grupp på facebook, en grupp med inredning i Österbotten. Ni skall gå med i den och dela med er av inredning från era Österbottniska hem!

Likes

Comments

I helgen bokade jag och Matias en södernresa till Gran Canaria, Puerto rico. Precis samma plats och samma hotell som jag besökte i början på detta år. Tyckte det var ett så otroligt bra ställe så det blev samma igen. Det blir första gången som M åker till varmare beddgrader, så det är verkligen på tiden att han också får uppleva det. Längtar!

Likes

Comments

Igår fick vi äran att delta på Nathalie och Benjamins förlovningsfest. God mat, trevligt folk och roliga lekar. Tack!

​Nu pryder två vackra bilder vårt kylskåp!

Likes

Comments

Vad glad man blir när man upptäcker att tulpaner är till salu, den här årstiden! Man brukar fynda dem i affärshyllan mera på vårsidan har jag för mig, men hoppas de fortsätter finnas året om. Favorit blomman min!

Likes

Comments

Tips på ursnygga mobilskal, från Ideal of Sweden! 💙

Likes

Comments