mange unge lyver for Gud i 13-14 års alderen 

Næsten ingen, der bliver konfirmeret i dag, tror på Gud

Men de tror på, at penge er vejen til lykke


Jeg har for nyligt læst en artikel, skrevet af Thomas Korsgaard. Hans artikel handler om, at mange unge nu til dags lyver i kirken, når de bliver konfirmeret, og at det faktisk er de færreste af dem, der bliver konfirmeret, der faktisk gør det pga., at de er troende.

Det fik mig til at tænke på, dengang jeg gik i 7. klasse, og man blev konfirmeret. Jeg valgte nemlig at sige nej til at blive konfirmeret, fordi jeg synes, at det begynder at handle mere og mere om penge og mindre om Gud. Jeg fik tit kommentaren "er du muslim", når jeg fortalte, at jeg ikke skulle konfirmeres. Folk forstod overhovedet ikke, hvorfor jeg valgte, som jeg gjorde, ligegyldig hvor mange gange jeg forklarede dem det. Jeg sagde noget i retning af "nej, jeg er ikke muslim, jeg er 100% kristen, men jeg gider ikke være med i det her pengeræs". Mange syntes, det var underligt, at en pige i 7. klasse ikke ville have 20.000 - 30.000 +/- kr.

Det gør mig utroligt bekymret, at tænke på fremtiden, for det ser ud som om, at det kommer til at handle mere og mere om penge. Så tænkt på når den her generation får børn, og når deres børn får børn osv. på et tidspunkt dropper de sikkert kirkedelen og holder bare en konfirmation, hvor man holder en fest for familien og ens venner og konfirmanden får "sine" penge.

Hvis det var i år, jeg skulle konfirmeres, ved jeg, at jeg ikke ville have valgt anderledes end dengang. Jeg ved, at det for de fleste kun handler om penge, og det synes jeg, er meget forkert.


Når jeg engang får børn, og de kommer i 7. klasse, har jeg ikke tænkt mig at fortælle dem, hvad de skal gøre. Jeg har heller har heller ikke tænkt mig at sige om jeg blev konfirmeret eller ej, for jeg synes, de selv skal bestemme, om det er noget de har lyst til, uden at nogen påvirker dem. den sidste ting, jeg har lyst til, er at tvinge mine børn til at blive konfirmeret, eller at lade hver med at spørge dem, hvad de har lyst til. Jeg forstår nemlig ikke, de forældre der ikke, engang  spørger deres børn, om de vil konfirmeres men bare forventer at, det er en selvfølge.

Mange af mine venner sagde meget "og vi får virkelig mange penge", og ja nu er de da stadig glade for, at de fik alle de penge, men der er også mange, der er begyndt at fortryde, at de overhovedet blev konfirmeret, for de tror jo ikke på Gud alligevel. Jeg tror personligt, at hvis de fik valget i dag, ville mange af dem ikke vide, hvad de skulle svare, for halvdelen af deres hjerne siger ja pga. alle pengene og gaverne, og den anden halvdel siger nej, fordi de egentlig ikke er troende.

Da jeg valgte ikke at blive konfirmeret, tog det virkelig lang tid at beslutte mig, for et barn i 7. klasse er ikke så selvstændig, og man gør meget det, de andre gør, men til sidst efter at have snakket med min mor og en hel del med min pseudotvilling der går i min parallelklasse, traf jeg en beslutning. Jeg kom frem til, at jeg ikke ville være med i det pengeræs, for det handlede bare om, hvem der får mest, hvem der holder den største fest, og hvem der har fået den bedste gave. Jeg ville simpelthen ikke blandes ind i det, for jeg synes det er så forkert. Hvis jeg fik valget, om jeg ville konfirmeres i dag, havde jeg ikke valgt anderledes, men jeg ville have valgt hurtigere, fordi jeg er mere selvstændig nu end i 7. klasse. Jeg ved, hvad jeg vil og ikke vil.

​fordele og ulemper ved at blive konfirmeret.

fordele:

-​ man er med i et sammenhold, sammen med dem der også skal konfirmeres.

- man er samlet med ens tætteste på en gang.

- man for penge.

​ulemper:

-  de fleste tænker kun på pengene.

- de fleste tror ikke på gud.

- hvis man ikke får mange penge, har man ikke noget at prale af på blå mandag.

- det er meget dyrt.


Mange tænker nok, "hvad sagde dine venner/veninder til, at du ikke skulle konfirmeres". De var alle meget støttende. Jeg har en meget tæt veninde, som jeg også snakkede en hel del med om det med at blive konfirmeret. Hun hjalp mig, og var ikke sådan "ej hallo du skal da konfirmeres". Hun var meget støttende og hjælpsom. Hvis du derude som læser er i tvivl, om du vil konfirmeres, så snak med en ven/veninde, der lytter og ikke dømmer. Jeg var med til min bedste venindes konfirmation, og det er en utrolig hyggelig dag/aften, som jeg ikke vil bytte for noget andet.

Til jer, der skal konfirmeres, så tænkt over det og ikke bare gør det, de andre gør. Hvis du skal konfirmeres så nyd dagen, for du kommer ikke til at opleve den igen. Hvis ikke du skal så tag med til en venindes/vens konfirmation eller lav noget andet hyggeligt den dag.

Og så lige til sidst - så husk at penge ​ikke​ er vejen til lykke.kys

- Jeanette <3<3<3


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments