Tillit är egentligen ett väldigt brett ord, man känner ofta stor tillit till sina närmaste, även om man ibland har svårt att få tillit till någon.
Tilliten för en närstående person kan försvinna lika snabbt som ett nystädat hem blir stökigt igen!

En del människor har svårt att kunna lita på folk Medans andra människor kan vara väldigt blåögda och lita på precis vem/vad som helst.
Ett mellan ting mellan dessa olika människotyper hade varit relativt realistiskt.
Hur ska vi då kunna nå dit?
Vi kan ju först och främst be till högsta hönsen här i Sverige att handlingar väger mer än ord och för att kunna nå någon form av tillit någonstans får vi ju börja med hur vi lever,
Hur många punkter av det nuvarande ledningspartiet lovord är uppfyllt?

Hur ska vi i vårt samhälle egentligen veta vad som är rätt och fel när tilliten saknas,
Hur ska en vanlig människa som jag själv kunna lita på min omvärld när samhället ser ut som det gör i dag, jag vill kunna gå ut och springa efter 19:00 utan att känna att jag behöver ha något slags larm på mig,
Har jag varit ute på krogen en lördags kväll vill jag inte behöva ta en taxi hem när det egentligen tar mig 10min att gå.


Hur hade det varit om man i polisens arbete hade satsat lite mer på poliser i samhället ( jag menar tänk er Storbritannien , är du i London kan du inte gå 20 m utan att stöta på
En polis) tänk om vi i Sverige hade haft det så med istället för att dom ska spendera sina dagar omkringkörandes i en bil.

När man tänker på de människor som väljer att lita på nästan allt,
Hur kommer det sig att andra människor väljer att utnyttja det till fullo?
Vi säger t,ex alla det "hjälporganisationer" som faktisk är bedragare,
( nu säger jag absolut inte att alla är det jag är själv en person som spenderar mycket pengar där jag tycker att dom hör hemma)
Men för det första då att först utnyttjar människan i fråga situationen som är i kris, sen den enkla blåögda människan, där har vi två punkter som är helt ofattbara, men inte nog med det, får dom något annat än samhällstjänst så snackar vi fängelse en kortare period (beroende på brott)
Och vad för dom där då? Jo som jag ser det är det ett ytterligare tillfälle att utnyttja systemet där man kan både utbilda sig och jobba.
Jag kan säga såhär, hade jag varit uteliggare i Sverige och inte såg någon väg ut ifrån det hade jag gjort något brottsligt för att ha tak över huvudet, ett jobb och chans till utbildning på en anstalt.

Men jag vet inte hur ni ser det men hade någon psykopat t.ex dödat någon nära till mig, någon i familjen till exempel då hade en betald semester i Sveriges fängelse varit den sista platsen jag hade velat se den personen i.

Men som sagt.
Tillit gott folk !
👍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments