Hej hej! Förlåt för att jag har varit så frånvarande men precis som jag nämnde i föregående inlägg så är jag mitt uppe i en praktikperiod, så det är fullt upp varenda dag. Låt mig nu förklara i stora drag vad det innebär att jobba på ett spa. Innan min praktik så kopplade jag alltid ihop ordet SPA med lugn och ro, harmoni och avkoppling, men om jag ska vara helt ärlig så är det bara framsidan. Bakom ett stort och populärt spa finns det massor av duktiga och organiserade människor som sköter allt och då menar jag verkligen ALLT. Något jag har insett är att i spa världen är alla jämlika, chefen kan stå bakom kassan och sköta samma uppgifter som en "vanlig" anställd kan. Vi som jobbar i spa-personalen försöker alltid att göra allting som står i vår makt för att kunden ska ha det så bra som möjligt. Typiska uppgifter kan t.ex vara att fylla på korgarna med handdukar, tvagningslappar och muggar, fylla på vatten/frukt/te i loungen och se till att allting ser snyggt och fräscht ut i allmänhet. Jag ser också till att basturna är påslagna och finns alltid till hands ifall kunderna skulle behöva en. Jag trivs verkligen i spa-världen för även om det är mycket att göra så blir man aldrig stressad, det finns inte tid till att bli det. I hela spat spelas lugn musik och överallt finns tända ljus, så det är inte riktigt den ideala stress-miljön ;) Nej, jag känner mig faktiskt riktigt hemma i den harmoniska världen och hoppas att jag någon dag kan få jobba där på riktigt. Innan jag "call it a night" så vill jag rekommendera Arken, både som hotell och som spa. Personalen är underbar och spat är jättefint och mycket större än vad jag trodde. Hela relaxavdelningen består av en blandning mellan varmt och kallt, allt för att skapa en så bra miljö som möjligt, så besök gärna detta fina spa och konferenshotell :)

Ta hand om er och ha det så bra :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej! Min dag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och om jag ska vara ärlig så har det varit så ett tag. Jag antar att livet är så, saker blir helt enkelt inte alltid som man tänkt sig. Provet som jag var sjukt nervös inför blev inställt, halva min klass stannade hemma och det gjorde även jag, men jag kunde inte sova bort hela dagen eftersom att jag hade en kund som väntade på mig kl. 14, men tiden räckte inte riktigt till och allting slutade i kaos. Jag fick skjuta lite på massagen och hann i god tid till skolan för att förbereda inför behandlingen. Som tur var så var dagens kund en av mina stammisar och det älskar jag. Jag har nämnt det tidigare men det är verkligen något speciellt med en stammiskund, man behöver aldrig känna sig nervös eller obekväm och man behöver inte heller planera behandlingen i huvudet utan allting faller på plats. Kunden kan rutinerna och även massören, då bildar dom tillsammans en lugn och trivsam miljö som båda parterna kan känna sig hemma i.

Lite personliga tankar

Jag har faktiskt inte så mycket att säga om dagens massage. Det kändes bra och det är så sjukt skönt att kunna kommunicera med kunden utan ord, man förstår helt enkelt varandra ändå. Mitt bästa tips är att lyssna på kunden, för ju mer du masserar så kommer du att förstå att alla människor är olika men med tiden så lär man sig att läsa av varenda en av dom.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Min dag har varit så sjukt seg. Först och främst så har min onsdagslektion flyttats till torsdagar istället, så från och med nu är det goodbye till mina härliga massage-dagar och sovmornar. Jag vet, jag ska egentligen inte klaga eftersom att jag nu är ledig på onsdagar istället för torsdagar, men det är svårt att bryta gamla vanor så jag måste väl helt enkelt vänja mig vid det. Dagens kund skulle komma kl. 15 och jag slutade 12 så detta innebar att jag hade 3h över till att göra absolut ingenting! Åh, det var så sjukt segt att stanna kvar i skolan när alla andra gick hem men efter några minuters tänkande så gick det upp för mig att jag hade väldigt mycket saker som behövdes göra, så jag satte igång med skolarbete och hann bli kvar med det mesta i lagom tid till att min kund skulle komma. Det här var allra första gången som jag hade den här kunden och jag är alltid så nervös när jag har med en ny person att göra, men allting gick väldigt bra precis som ni kan se här nedanför. 

Lite personliga tankar

Allting gick som sagt väldigt bra men jag insåg att det är dags för en paus, en rejäl återhämtningspaus för trots att kunden var nöjd så kunde jag inte låta bli att vara lite självkritisk. Jag fick inte alls samma styrka som jag är van vid och jag bokstavligen skakade under största delen av behandlingen. Det här är något som aldrig har hänt mig förut och det fick mig att inse att jag är SÖNDERSTRESSAD och UTARBETAD, så nu tar jag det lite lugnt med massagen ett tag och satsar istället på min praktikplats som jag tänker berätta mer om för er i ett annat inlägg.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! På den senaste tiden så har jag rannsakat mig själv en hel del och då kom jag fram till att jag inte gör så mycket saker för min egen skull. Missförstå mig inte nu, det är ju bra att vara osjälvisk men jag har insett att jag struntar i mina egna känslor. När det t.ex kommer till att fatta beslut så tänker jag alltför ofta på hur andra människor kommer att reagera. Jag är så sjukt rädd för att göra folk besvikna så jag fattar hellre beslut som gör andra glada än att göra något för min skull och då slog det mig. Jag är trött på att leva så här, jag vill känna mig glad och lycklig. Du och jag och alla andra människor har rätt att fatta egna beslut och kunna stå för dom. Var inte rädd för att säga, tänka och tycka vad du vill. Självklart finns det en gräns, man måste ju tänka lite på andra människors känslor så att man inte sårar någon men det är ändå viktigt att kunna uttrycka sig. Från och med nu så ska ingen få styra mitt liv längre. Jag tänker börja sätta mig själv främst, inte i allt men i viktiga beslut. Det är dags nu att ta tag i sitt liv och börja leva på riktigt!

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Min fredag var stressig som vanligt och om inte det hade varit nog så kände jag mig sjukt stel i kroppen, så det var ingen ideal situation för massage men som tur var så hade vi ju MASSAGELEKTION! Vilket innebär att även vi massörer får känna på lyxen som kunderna upplever och på dagens schema stod HOT STONE, en helkroppsmassage med varma, lena lavastenar. Åhh, det var helt underbart och precis vad min kropp behövde. Jag kan verkligen rekommendera den här behandlingen för alla, men först och främst till dom som har sjukt stressiga liv och behöver lugn och ro. Nog om min lyxbehandling. ;) Dagens kund var en äldre kvinna med stela muskler och känslig kropp så jag ville ta det så försiktigt som möjligt. Jag ville skapa en lugn och harmonisk miljö, så jag valde en aromamassage. En aromamassage är en avslappnande behandling som utförs med lugna, mjuka grepp och som tillsammans med de eteriska oljorna bildar en helt fantastisk upplevelse av harmoni. Det låter klyschigt jag vet, men det är faktiskt en sjukt härlig behandling. Jag masserade som sagt väldigt försiktigt och kunden kändes avslappnad. Hon somnade tom :) Hon tyckte om behandlingen men sa att hon ville ha hårdare tag nästa gång, så det ska jag tänka på till nästa gång.

Lite personliga tankar

Det kändes sjukt bra att massera. Jag älskar att ge lugna behandlingar, det får alltid mig som massör att känna mig lugnare. Nu ska jag tänka på feedbacken och försöka tillämpa den.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Varmt välkomna till ett nytt år och en ny termin. Förlåt för att jag har varit frånvarande så länge, mitt uppehåll blev lite längre än vad jag hade tänkt mig. För det första så har jag haft det så fruktansvärt jobbigt med motivationen, varje gång som jag har tagit fram datorn för att skriva något så slutar det alltid med att jag bara sitter där och stirrar på den vita, blanka sidan. När jag väl har suttit där ett tag så stänger jag ner skärmen och så blev det inget inlägg den dagen heller. Den andra anledningen är att jag åkt på världens förkylning så jag har bara legat och hostat hela veckan. Jag hatar att vara sjuk, det är som att den där bacillen tar över hela ens liv och bara lämnar kvar en liten patetisk spillra av en människa kvar. Orken sugs ur dig och livsglädjen dämpas och man orkar helt plötsligt ingenting. A ja, nu vet ni iallafall vart jag har varit och lite om vad som händer i mitt liv men det här inlägget ska ju faktiskt handla om massage så tillbaks till det. För att ni inte ska bli helt förvirrade så har jag skrivit datum på alla inlägg, så den här massagen utfördes alltså inte igår utan förra torsdagen (den 11e) Det var min första behandling sen årets början och jag kände mig riktigt självkritisk, vad jag än gjorde kändes fel. Jag stod fel, masserade fel, gick runt bänken för mycket osv, så kändes det iallafall. Kunden var en av mina stammisar så jag ville ju självklart att behandlingen skulle vara felfri, speciellt när samma person hade klagomål efter sin senaste massage. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, om någon klagar på mig eller liknande så måste jag motbevisa den personen, det är bara sådan jag är. Till min förvåning så var kunden otroligt nöjd med behandlingen, hon sa tom att hon inte hade några klagomål och att det var den BÄSTA MASSAGEN EVER!! Jag var inte alls beredd på den här positiva feedbacken men det gjorde mig så klart glad.

Lite personliga tankar

Jag var som sagt sjukt nervös, ringrostig och väldigt självkritisk. Enligt mig så gick det riktigt dåligt men min kund hade andra tankar och det gör en sjukt glad. Något som jag tänker börja med nu är att alltid ta kundens ord framför mitt eget. Det är ju ändå för dom som jag jobbar och det är deras åsikter som spelar störst roll.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Ps. Det här inlägget har tagit 3 dagar att skriva, hehe..

Likes

Comments

Hej hej! Det är med blandade känslor som jag skriver mitt allra sista inlägg för det här året iallafall. Vad har jag nu lärt mig av året som gått? Först och främst så har jag fått lära mig massa nya tekniker och utvecklats som massör sen så har jag lärt mig att se livet på ett mer positivt sätt genom mina motiverande inlägg och jag hoppas att ni också har lärt er något. Jag kommer att sakna känslan av att få ha min egen lilla personliga blogg där jag inte bara skriver för att kunna motivera andra utan även för att kunna lära mig något av mig själv. Bloggen har blivit så sjukt mycket mer för mig än bara ett gymnasiearbete, den har blivit en portal där jag kan dela med mig av mina egna erfarenheter till er. Jag vill tacka er för allt stöd och jag hoppas att ni vill fortsätta läsa min blogg även nästa år. Vad kan ni då vänta er? Jag ska uppdatera oftare och försöka att få inläggen ännu mer intressanta. Fokuset kommer att fortsätta ligga på självklart massagen och den mentala hälsan men jag ska även skriva mer om spa - världen och vad det innebär att jobba i den. Från och med nästa år så kommer jag även att officiellt börja blogga på engelska. Tanken är att istället för att översätta inläggen så kommer jag att skriva varannat inlägg på svenska och varannat på engelska. Tack ännu en gång så hörs vi igen nästa år med nya möjligheter och nya äventyr.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Jag har valt den här titeln för livet är verkligen en berg och dalbana. Jag vet, jag har sagt det förr men det ligger så sjukt mycket i det. Livet går ständigt upp och ner precis som på ett nöjesfält och om det är något som jag har lärt mig så är det att man får ta livet som det kommer, men vad är hemligheten då... Vad ska man göra för att inte totalt vilja sjunka ner i sina dystra tankar? Jag har sagt det förr och jag tar det igen och glöm nu inte detta! Allting har med INSTÄLLNINGEN att göra!!! Man måste lära sig att se livet på ett positivt sätt eller åtminstone se de få små positiva guldglimparna som gömmer sig längst där inne i mörkret. Det är mitt allra bästa tips för att kunna överleva. Humor är ett måste, ordspråket säger "skratta bör man, annars dör man" det ligger mer sanning i det än vad man kanske tror eller förstår. Vad skulle livet vara utan skratt, vad skulle MITT LIV vara utan skratt?! Tänk på alla deppiga situationer som du har varit med om och vänd på det hela genom att slänga in ett skämt. Du behöver inte skämta hela tiden men gör humorn till ett måste i ditt liv. Jag lovar dig att du kommer att kunna klara av dina problem på ett helt annat sätt. Jag ska ta ett litet exempel, tänk dig att de glada stunderna i ditt liv är som små små färgglada prickar på en tavla som är helt nattsvart, om du fokuserar på tavlans helhet så kommer du bara att se den svarta bilden men om du istället tittar lite närmare och ser de där små små mini prickarna så kommer du automatiskt att ändra ditt fokus och bara se prickarna. Det funkar på ett liknande sätt med den positiva inställningen, om du riktar in dig på det lilla positiva i livet så kommer det tills slut vara det enda du ser. Det lilla blir det stora, haha hoppas att du förstår min lilla liknelse. Jag vet mycket väl hur svårt livet kan vara, så det är viktigt att du ständigt påminner dig själv om det lilla i livet och hur mycket det kan påverka ditt liv till det bättre.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Likes

Comments

Hej hej! Hjälp, vilken dag jag hade i tisdags! Efter tre intensiva pluggdagar och efter jag vet inte hur många timmar framför anatomiböckerna så var det äntligen dags för muskelprov, alltså till och med ordet får mig att rysa. A ja timmarna gick och jag satt där och bara skrev. Jag skrev och tömde mitt huvud på all kunskap som jag hade och sen var det bara att vänta. Ni kan ju tänka er min lättnad när jag fick reda på att jag hade klarat det. Jag KLARADE det!!!, åhhh känslan var obeskrivlig.. Efter detta underbara besked så var det dags för dagens massage, årets sista för att vara exakt. Min kund ville ha en helkroppsmassage och det kändes som någon slags revansch eftersom att jag fick möjlighet att visa min utveckling. Jag hade nämligen samma kund som jag hade för ett tag sen och hon skrev i sin recension att hon önskade hårdare tryck så jag var fast besluten att visa henne att jag hade tagit till mig av kritiken. Resultatet blev precis så som jag hade hoppats, hon lade märke till mina nya tekniker och jag lyckades leverera en riktigt bra massage. :)

Lite personliga tankar

Det är alltid roligt med en nöjd kund och det gör mig så himla glad när mina kunder märker att jag utvecklats. Jag tänker att fortsätta med samma tekniker även nästa år och hoppas att jag kommer att uppnå lika bra resultat som jag har gjort.

Ta hand om er och ha det så bra :)

Hi there! Oh boy, what a day I had this tuesday. After three intensive studydays and after I don't know how many hours reading about the body and its muscles, it was finally muscles-exam-time, uh even the word makes me shiver. Anyways the hours passed and all I could do was to write. I wrote and poured out all my knowledge on that paper, then I had to wait. You can just imagine my relief when I found out that I passed the test. I passed, I made it!!!, ohh the feeling was indescribable.. After these amazing news it was time for the massage of the day, the last one actually for this year. My client wanted a full body massage and it felt like some kind of comeback since I had a chance to show her my development. You see, this was the same client that I had a few weeks ago and she wrote in her review that she wanted more pressure and I was determined to show her that I'd learned something from the feedback. I got the result that I wanted, she noticed my new techniques and I managed to do a really good massage. :)

Some personal thougts

It's always fun with a satisfied client and it makes me so glad when my clients take notice of my development. My plans are to keep using the same techniques even next year and I'm hoping to reach the same results.

Take care and have an awesome day :)

Likes

Comments

Hej hej! I fredags så hade jag en av mina stammisar och det värmer verkligen i hjärtat när samma person återkommer till dig. Det blir liksom ett bevis på att det man gör uppskattas. Hon ville iallafall ha en halvkroppsmassage med fokus på sätet så det blev att ta till de nya teknikerna igen. Alltså jag måste bara be om ursäkt för att jag tjatar så himla mycket om nya och gamla tekniker, men jag vill bara att ni ska förstå hur stor skillnad det blir på själva massagen beroende på vilka slags tekniker man använder sig av. Hoppas att ni har förståelse för detta och inte tycker att det blir för tjatigt att läsa om det i längden :) Tillbaks till massagen. Det är så sjukt skönt att massera sina stamkunder för det blir liksom som någon slags tyst konversation, man lär sig att läsa av sina kunder utan att prata. Självklart så pratar jag med dom ändå men man behöver inte ständigt fråga "hur känns det?" "gör det ont?" utan det ser man på personen, sen så är det ju självklart viktigt att kolla av hur kunden mår men det blir inte riktigt på samma sätt som det skulle blivit med en första-gångs-kund. Att träffa en stammis är som att träffa en god vän, för man får reda på så mycket om personen och man känner sig bekväm i den andres sällskap. För precis som jag har sagt tidigare så är det lika viktigt för kunden att känna sig bekväm som det är för massören.

Lite personliga tankar

Det kändes sjukt bra om jag nu får säga det själv. Jag börjar känna mig mycket säkrare och även kunden märkte min utveckling och det är så roligt att få höra, som sagt det värmer :)

Ta hand om er och ha det så bra :)

Ps. Slarviga lilla jag har tappat bort recensionspappret så jag får klistra in en sms-screenshot istället, haha. Ja ja så kan det gå ibland ;)


Hi there! Last friday I had one of my regulars and it really touches your heart when the same person returns to you. It´s a way for people to show that they appreciate the things that I do. Anyways, she wanted a half body massage with focus on the lower back so I had to use my new techniques. Hold up a minute, I just want to say sorry for going on and on about old and new techniques, but I just want you to understand the difference between a massage with old techniques and one with new ones. I hope that you´ll forgive me for this and still want to continue your reading :) Back to the massage. I really love treating my regulars because it´s kind of like having a quit conversation, you learn how to read your clients without having to say a word. Of course I still do talk to them but I don´t have to ask them every single second "how does it feel?" "does it hurt?" No, these questions aren´t necessary since you can see the answer on their faces, but you still have to ask them how they´re doing so they won´t feel forgotten but it won´t be the same thing as it would be with a first-time-person. When I meet one of my regulars it´s like meeting with one of my greatest friends, because you find out so much about the person and you feel comfortable being with them. Because just as I´ve said earlier, it´s just as important for the client to feel comfortable and secure as it is for the masseuse.

Some personal thoughts

It felt really awesome if I do say so myself. I´m starting to feel very secure and even my client noticed my development and that makes me so glad to hear, like I said it touches the heart :)

Take care and have an awesome day :) 

Ps. Little messy me lost the review-papers so I have to post a screenshot instead, haha. Well, that´s life ;)

Likes

Comments