I tisdags förra veckan la jag ut ett inlägg (som du hittar här) angående min arbetssituation. Att jag är arbetssökande nu efter min föräldraledighet, att jag sökt i ett par månader via olika kanaler samt att jag varit på tre intervjuer under veckan som gått. Även det att jag var inställd på att byta bransch.

Guess what? I'm not available anymore! Jag har fått ett jobb! I'm so excited!

Jag la ju upp en film på LinkedIn (se filmen nedan) och bad mitt nätverk att gilla, kommentera med tips och dela videon vidare för att den skulle nå potentiella arbetsgivare. Tack vare detta så visades filmen ungefär 17000 gånger och jag har kommit i kontakt med ett par företag som velat träffa mig på intervju. Jag har även bokats upp på intervjuer genom vanligt sökande. En av dessa intervjuer genom min film har nu lett till att jag fick ett väldigt roligt erbjudande som jag valt att tacka ja till. Så den 19 februari börjar jag som rekryterings- och kandidatansvarig på ett företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Jag kommer arbeta med att göra kravprofiler, intervjua och presentera kandidater till de företag vi samarbetar med bland annat. Det ska bli så roligt och jag är väldigt taggad på att börja arbeta. Mina nya chefer är på semester denna veckan så därför kommer jag börja veckan efter. Då får jag även en vecka tillsammans med min familj där vi bara kan fokusera på att vara en familj utan massa stress av att jag inte har ett arbete.

The law of attraction. Jag är så stolt över mig själv att jag härdat ut för att nå mitt mål. Att min sambo trodde på och stöttade mig i hela denna processen. Att jag inte gav upp på grund av att jag inte har erfarenheten som krävs som gjorde att jag fick väldigt måna nej. Mina nya arbetsgivare såg mitt driv, engagemang och utstrålning som en tillgång och tog chansen att få in det i sin firma. Detta kommer bli så himla bra! Så nu har vi firat sen i torsdags då vi smygfirade med pizza. I fredags blev det bubbel och räkor och i lördags var det tacos och bubbel med vänner. Man kan inte fira för mycket så därför firade vi även mig (ytters lite) på ett hörn i söndags på dotterns kalas, haha.

Våga chansa för att följa era drömmar. Det är så sant när man säger att det är bara du som står i vägen för dina egna drömmar. Mitt mål var att byta bransch från restaurang och butik för att jobba med någon form av HR/ekonomi/administration. Jag klarade det! Det kan även du göra, bara tro på dig själv och släpp inte målet ur fokus. Jag trodde på mig själv och kämpade nästintill dag och natt för att nå mitt mål. Hard work pays off. Jag valde att spela in en video eftersom jag behövde synas och då fick jag få utanför "the comfortzone". Resultatet blev ju väldigt bra och jag är så glad för denna möjligheten jag fått tack vare att jag är så målmedveten.

Jag hoppas verkligen detta inlägg inspirerar dig till att våga chansa för att nå dina mål och följa dina drömmar. Vill du ha lite tips eller mer inspiration får du gärna kommentera så kanske jag kan hjälpa till på något sätt. Jag är väldigt bra på att motivera och pusha andra att våga ta chansen. Gör det du vill och fyll ditt liv med det som du vill att det ska vara fyllt av. You can do it!

Xoxo Jaws

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den 29 januari blev min lilla tuss 1 år. Hela 1 år!! Det är galet hur tiden springer iväg samtidigt som det känns som att den står helt stilla. Tror många föräldrar kan relatera till detta. Speciellt under det första året eftersom det händer så mycket då. Barnet går från att vara en liten baby som inte klarar sig själv till att helt plötsligt vägra äta frukosten man serverar och sticker ifrån en så fort man sätter ner henne på golvet. Ja det är livet som förälder, man tror man har koll och sen helt plötsligt står man i en situation man aldrig trodde man skulle befinna sig i. Så kanske det inte är för alla men för oss är det så eftersom vi har världens lilla busfrö till dotter, haha.

I vilket fall är det dags för kalas för ettåringen nu på söndag, snart två veckor efter hon fyllde. Vi valde att vänta tills hon tagit sitt mässlingsvaccin då det var ett pågående utbrott i Göteborg runt årsskiftet. Eftersom att man inte kan bestämma över andra och begränsa deras rörlighet för att gå på ett kalas så valde vi att flytta fram det istället. Alla gör olika och så valde vi att göra, varken jag eller min sambo vill riskera att hon blir smittat av något som kan ge en dödlig utgång. Även om det är ovanligt så kände vi att varför chansa? Tyvärr kunde inte hennes kusiner samt farfar med sällskap komma på kalaset efter det blivit flyttat så de firade henne den 28 januari istället. De är vaccinerade och har haft mässlingen.

Vi har valt att undvika socker i den mån det går till vår dotter så för mig var det viktigt att hitta recept på något som alla kunde fika när vi firade henne. Jag brukar göra dadelbollar som är både mjölk- och sockerfria. Denna gången så smaksatte jag hälften med kakao och hälften med kardemumma samt kanel. Jag tyckte det var svårt att hitta ett tårtrecept som verkade bra. Jag testade göra en sockerfri tårta när jag fyllde år i november men tyckte inte alls den blev god. Till slut hittade jag ett recept på en raw blåbärscheesecake. Trycker du på namnet kommer du till receptet. Jag är så glad att jag vågade chansa för den var riktigt god! Det är så kul när man kan använda bloggar och hemsidor till att sprida recept, tankar samt inspiration som andra tar del av. Den här har Organic by mommy verkligen lyckats med och jag kommer även göra denna till kalaset på söndag. Trycker du på hennes namn kommer du till hennes hemsida. Tack Organic by mommy för att du delar med dig av detta smaskiga recept =) Jag hittade faktiskt ett till recept på hennes sida som jag kommer använda mig av på söndag och tror den kakan kommer bli precis lika god!

Här är lite bilder på fikan och presenterna vår ettåring fick. Trycker ni på receptlänken som även finns här så ser ni att Organic by mommy är väldigt mycket bättre än mig på upplägg och design. Förhoppningsvis blev den lika god, det tyckte iallafall både jag och gästerna =) Vi valde att servera färsk melon, hallon och blåbär till vår fika vilket uppskattades. Även om vår dotter bara åt frukt så kunde hon i vilket fall smaka på fikan på hennes kalas vilket var det viktigaste eftersom det var henne vi firade. Det var en mysig dag och man ser hur roligt vår dotter tycker det är att leka med sina kusiner även om de är 1 och 3 år äldre än henne. Snart blir det inte så stor skillnad när hon också kan springa runt och busa ännu mer med dom. Längtar tills det blir bättre väder ute så man kan släppa ut barnen i det "fria" och se dom springa runt.

Xoxo Jaws

Likes

Comments

Idag fyller min moster år. Hon skulle bli 56 år i år med det blev inte så. Även om vi inte sågs ofta eller hade daglig kontakt saknar jag min moster otroligt mycket. Hon var min gudmor och en av de mest fantastiska personer jag någonsin träffat. Hennes skratt var unikt och så himla härligt att höra. Man blev alltid glad när man var i hennes sällskap eller pratade med henne. Sista gången vi träffades var i november 2014 när jag firade min 25-års dag. Det var många från min familj på plats och det var så kul att min moster samt kusiner kom. Vi firade inte varandra på det sättet nämligen så man blev extra glad över att de kunde medverka. Vi pratade och skrattade, det var en väldigt mysig dag. Efter detta gick allt väldigt fort.

Jag fick någon vecka efter mitt kalas varit reda på att min moster var sjuk och att hon troligtvis inte hade lång tid kvar att leva. Jag blev väldigt ledsen och lite chockad. Det är svårt att hantera egentligen att en person man älskar är sjuk och att man inte vet hur lång tid man har kvar med den. I vilket fall tänkte jag att jag skulle träffa henne efter jag flyttat upp till Göteborg från Varberg i början av december 2014. Vi flyttade och man försökte få ihop något som skulle passa mellan studier och jobb. Sen kom jul och nyår, man fortsatte med studierna och jobbet. Sen blev det den första februari 2015 helt plötsligt. Vi hade hjälpt min sambos bror att flytta och vi sitter i deras nya lägenhet. Då får jag ett sms av min mamma där det står något i stil med: "Nu har min syster blivit en ängel". Det blev helt svart för mig. Jag reste mig bara upp och gick ner för trappa för att ta på mig ytterkläderna. Sen gick jag utan att säga hejdå eller någonting. Jag bröt ihop när jag kom ner utanför portdörren. Hon fanns inte mer nu och jag hann inte träffa henne innan hon försvann.

Jag kände en stor skuld efter att hon dog för att vi inte hann träffas innan. Det var väldigt jobbigt för mig, dessutom hade jag och sambon några dagar innan bokat en resa som gjorde att vi inte var hemma på hennes begravning. Det var nästan ännu värre. Jag var så arg och ledsen men det var ju för att jag tyckte att jag inte hade fått säga hejdå. Det hade jag ju egentligen, för när vi firade mig på mitt kalas så hade vi en härlig dag med massor av skratt och glädje. Det är det sista gemensamma minnet jag har med min moster. Så när jag tänker tillbaka på sista gången vi sågs känner jag värme och glädje för att jag fick ha denna fina människan i mitt liv så länge. Jag är glad och tacksam över att just du var min gudmor och moster. Alla förtjänar att ha en som dig i deras liv.

Även om jag känner glädje blir jag bli ledsen nu när jag skriver eftersom jag saknar dig. Även om du slipper lida så var det inte din tur. Inte än. Du var liksom inte klar här hos oss. Jag saknar att inte kunna höra ditt skratt och att se dig och mamma ihop. Ni hade alltid så roligt. Jag saknar att se dig med dina barn. Jag saknar att inte kunna ringa för att prata eller komma och hälsa på när vi väl bor i samma stad. Jag hade velat att du skulle få träffa min dotter, hon hade gillat dig.

Jag saknar dig. Jätte mycket.

Xoxo Jaws

Likes

Comments

Helgen innan dottern fyllde 1 år var några av mina vänner från Varberg här och hälsade på. Det var så kul att träffa dom eftersom man inte ses lika ofta nu när jag har en liten och avståndet finns. Man är ju upptagna med sina egna liv också, det blir ju så när man är "vuxen". Vi käkade thaimat och pratade om livet. Under min föräldraledighet har jag känt mig väldigt ensam. Jag har haft svårt att lämna hemmet ibland och det har varit mycket runt omkring. Så att träffa vänner och få lite vänskapsenergi gjorde gott. Saknar friheten av att bara kunna åka iväg och göra det man vill men den uppoffringen har jag valt. Jag hade aldrig bytt bort den uppoffringen mot något då jag fått äran att bli förälder till världens finaste lilla tjej.

Mina vänner hade med sig en present till den blivande ettåringen. Paketet innehöll en superfin tröja från Molo. Den hade små öron på luvan. Öron på barnkläder kan ju vara bland det gulligaste som finns. Bilden är lånad från Molos hemsida och ni hittar tröjan här.

Hon fick även ett par tights med fjärilar på. Jag är inte mycket för mönster men blev förälskad i dem direkt. Hoppas dottern kommer gilla dom lika mycket som mamma. Kan verkligen se att de kommer användas flitigt. Tightsen är från Name it och även denna bild är lånad från deras hemsida. Tycker du de är lika fina som jag hittar du dom här.

Nästa gång får jag åka ner till Varberg och hälsa på. Förhoppningsvis går det inte lika lång tid i mellan som det gjorde nu. Det skall jag försöka se till att det inte gör iallafall.

Xoxo Jaws

Likes

Comments

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Min tanke när jag startade bloggen var att skriva en gång om dagen ungefär. Just nu är inte det en möjlighet men snart kanske det är det. Jag är just nu i en väldigt tråkig sits som jag själv har satt mig i. När jag blev gravid hade jag ett vikariat där jag arbetade. Det var på ett år och det gick ut sista november 2016, jag fortsatte att arbeta till december 2016 och vår dotter kom januari 2017. Jag slutade 4 månader innan anställningen skulle gått över till en tillsvidareanställning för då hade jag arbetat två år sammanlagt inom samma företag. Så just nu är jag arbetssökande. All min vakna tid går åt att hitta ett arbete nu när min sambo tar över föräldraledigheten. Men min arbetsresa började när jag flyttade upp hit.

Jag flyttade upp till Göteborg i slutet av 2014 och tänkte att det inte skulle blir så svårt att hitta ett arbete. Jag har arbetat inom både butik och restaurang med olika former av ansvarsroller. Dessutom studerade jag en utbildning på högskolan som fokuserade på ekonomi, ledarskap och marknadsföring. Perfekt tänkte jag, detta kommer lösa sig. Det var svårare än jag trodde. Jag sökte och sökte samtidigt som jag studerade på distans och arbetade på helgerna i Varberg. Jag ville gärna komma in i ekonomiområdet eftersom det var där jag ville vara efter mina studier. Till slut fick jag tag i ett arbete som fiskförsäljare här i närheten. Det var även detta jag arbetade med i Varberg. Det blir bra så länge tänkte jag och sa upp mig från min tillsvidareanställning i Varberg. Jag fick sedan snabbt in en fot i en livsmedelsbutik genom en släkting. Jag jobbade i fiskbilen cirka en månad och började sedan i butiken. Detta var i april 2015 ungefär. Där fick jag ett vikariat och skulle ha hand om den ekonomiska rapporteringen när ordinarie personal hade semester. Jag trivdes väldigt bra med de uppgifterna och kände att jag ville fortsätta med ekonomi. Jag avslutade mina studier i juni 2015 och tänkte att jag inte behövde söka mer ekonomiarbete just då eftersom jag trivdes där jag var. Efter sommaren så blev jag istället placerad som kvällsjour, jag fick ha övergripande butiksansvar vid stängning och skulle se till att butiken var ren samt fräsch till öppning dagen efter. Jag gick dessutom ner i timmar och trivdes inte med den här typen av ansvar, för min del kändes det som att jag fick vara den som kom och stängde butiken. Jag sökte även en tjänst som avdelningsansvarig eftersom butiken skulle öppna en fiskdisk och jag hade arbetat med fisk i lite mer än två års tid innan jag började här. Den fick en person utifrån och då tröttnade jag.

Så bestämde jag mig för att söka mig till en större livsmedelsbutik inom samma företag så jag åkte runt och presenterade mig själv för butikscheferna. En av de blev intresserad så han ringde mig senare samma dag och ordnade ett möte med mig och den blivande säljchefen. Jag blev erbjuden ett vikariat även där och det var på ett år. Jag blev ansvarig över två avdelningar i butiken och det var helt fantastiskt att få arbeta med eko som jag verkligen brinner för. Jag började där i slutet av november 2015 och i juli 2016 berättar jag för min chef att jag är gravid. Även om jag inte blev erbjuden ett tillsvidarekontrakt innan jag slutade fick jag veta att jag var välkommen tillbaka. Det är alltid roligt att höra att man är välkommen tillbaka och att ens arbete uppskattas. Under min tid i denna butiken ringde även min förra chef och ville erbjuda mig avdelningsansvar i den gamla butiken. Jag trivdes bra i den stora så jag tackade nej.

Under tiden jag varit föräldraledig har jag funderat mycket på om det var rätt spår att välja butik efter mina studier och jag känner inte att det är det. Jag vill utvecklas inom ekonomi och administration. Jag vill arbeta med HR och ledarskap. Jag drivs verkligen av att se utveckling hos mina medarbetare och att inspirera till att deras arbetsglädje uppstår. Jag har tidigare arbetat som arbetsledare på en restaurang och det var därför jag valde en högskoleutbildning som fokuserade på ledarskap, ekonomi och marknadsföring. För att få en bra grund i att komma in i någon av dessa områdena. I oktober 2017 började jag söka jobb lite lätt för att inte stå utan när min sambo skulle ta över föräldraledigheten. Jag fick snabbt napp och kom vidare på intervju. Tyvärr valde de mellan mig och en till med mer erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och då föll jag bort. Efter det började jag bli stressad. Hela november och december var jag förälder mellan 06-18 då vår dotter var och är fortfarande väldigt mammig. Efter 18 satt jag och sökte jobb fram till 22-23 sen försökte jag sova några timmar. Ni kan ju gissa hur produktivt det var?

Stress, stress, stress var min vardag och jag arbetade nästan dygnet runt (gratis) för att som sagt inte stå utan jobb den dagen jag inte skulle vara föräldraledig mer. Även om jag kom vidare på intervju så blev det samma resultat, den som hade mer erfarenhet fick det. Till slut kände jag att det behövdes en förändring i mitt sökande för att få ett förändrat resultat. Jag behövde sticka ut och visa att jag inte var en person som arbetade i butik "bara för att ha ett jobb". Jag tror att man omedvetet sätter människor som arbetar butik och restaurang i det facket. De som tjänar pengar för att resa eller bara nöjer sig med att plocka varor i en butik. Alla är olika men jag är ingen av de två föregående exemplen iallafall och det är nog väldigt få som faktiskt hamnar i de "facken". Sen är det betydligt mycket mer än att bara plocka varor i en butik man gör. Men jag spelade iallafall in en videopresentation av mig själv som jag la ut på LinkedIn. Den fick väldigt stor respons och har i skrivande stund haft över 16500 visningar. Helt galet men sant och det är givetvis väldigt roligt. Jag har haft lite möten inbokade och även varit på två intervjuer denna vecka. Har en till intervju imorgon och jag hoppas innerligt att något av dessa arbeten löser sig för min del. Jag har så mycket att ge och erbjuda. Jag behöver bara att någon tror på mig lika mycket som jag tror på mig själv och som ser det som en investering att anställa mig. För det är det, jag är en lojal människa och lägger ner stort engagemang i mitt arbete.

Min tanke med detta inlägg är också när ska företag börja leta efter den personen de behöver och inte stirra sig blinda på vad man kan? På ett möte jag hade tidigare så stod boken "Framtidens ledare : att identifiera, finna och rekrytera" av Lars-Olof Tunbrå och Helena T. Wennerhill i väntrummet. Jag tyckte den såg intressant ut och började givetvis läsa den. Där i hittar jag på sidan 10 "Många rekryteringar misslyckas för att man i processen fokuserar alltför mycket på sakkunskap, teknisk expertis och erfarenhet. Många gånger har man fullständigt glömt att tänkta igenom vem man har behov av" Det står också "Färdigheter kan utvecklas och förändras otroligt mycket lättare än personligheten" Detta är skrivet av Ola Arvidsson, CHRO Arlafoods. Detta lyfter jag fram på varje intervju eller kontakt jag har med en potentiell arbetsgivare även om jag läste det först idag. Jag känner mig själv och jag är en person som är engagerad, gillar att utvecklas och brinner av att prestera på något sätt. Att vara en tillgång. Det är viktigt att hitta en person som tillför mer än att bara kunna utföra sitt jobb. Som Ola skriver så kan man lära sig det mesta men att ha rätt inställning och personlighet är betydligt svårare att lära sig. I framtiden om jag är i en position där jag ska anställa egna medarbetare till mitt företag så kommer jag kolla på helheten och inte bara kompetensen.

Detta blev ett väldigt långt inlägg men så fick det bli nu. Jag hoppas också att jag kommer kunna lägga upp ett par inlägg i veckan iallafall för att få större aktivitet här och hålla igång mitt skrivande.

Xoxo Jaws

Likes

Comments

Let me introduce myself: Mitt namn är Angelica och jag är 28 år ung. Vill inte skriva gammal eftersom det bara är ett state of mind right? Jag bor i Göteborg men är ursprungligen från Varberg. Jag flyttade hit i december 2014 för att bli sambo med min kärlek. Idag har vi även en dotter tillsammans som blir 1 år nu i slutet av Januari. Yes it's true, I have i child. And a dog. Utöver det tycker jag om att träna, läsa, skratta samt äta och laga god mat. Det är jag i korta drag, mer om mig kommer ni få veta i kommande inlägg.

Men bloggen kommer inte bara handla om mitt liv utan jag kommer fokusera mycket på att skriva berättelser, texter samt mina tankar och funderingar om livet med förhoppning om att kunna inspirera andra. Jag gillar att få dela med mig av mina tankar och erfarenheter för att kunna bidra till att andra mår bättre. Jag hade en blogg som jag skrev i för tio år sen. Jag satt och läste i den för ett tag sen och insåg hur mycket jag saknade att skriva. Det är därför jag nu startar upp en ny för att få ner mina tankar i ord. I år har jag och min mamma även satt upp ett mål att starta en podcast. Den kommer jag också skriva om här och hoppas ju givetvis att ni som läser kommer kunna bidra med frågor samt funderingar till den.

That's all for now,

Xoxo Jaws

Likes

Comments