Saftig saffranskaka

Matfett till formenströbröd till formen

400 g smör eller margarin

2 påsae saffran

6 dl strösocker

4 ägg

3 dl mjölk

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 175˚C. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen. Toppa med pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.Låt kakan stå i formen på ett galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas. Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.

Ha det bäst ????

Gillar

Kommentarer