Så jävla rädd

Folk säger; men drick med måtta. Du måste ju inte hälla i dig. Nej jag vet det. Men med tanke på att båda mina föräldrar är/var alkoholister så ligger det ju liksom i släkten. Även fast jag själv tänker att jag kan behärska mig så vet jag ju inte om jag verkligen skulle kunna det om något gick fel. Alltså det är ju så himla svårt att förklara för någon som inte växt upp med alkoholen omkring sig på det sättet som jag och mina syskon gjort. Jag dricker ens inte omkring mina barn. Dom ska inte behöva uppleva det jag gjorde som liten. Nu hände det ju väldigt sällan att mina föräldrar faktiskt kunde dricka som folk. Alltså bara några glas och sen var det bra. Och även om det råkade hända så minns jag att jag ändå var så himla ledsen för att dom överhuvudtaget drack. Den känslan ska aldrig våra barn behöva känna. ALDRIG!

Jag är liksom på något sätt rädd för mig själv. Alltså rädd att om jag dricker så blir jag som dom. Är det någon som känner igen sig i känslan? Jag förstår ju att man kan dricka med måtta. Men jag har ju knappt druckit alls efter jag fått barn. Och innan barnen drack jag med allt annat än måtta. Ja jag var en nybliven vuxen som precis som de flesta levde ut livet och partajade varje helg. Det var ju skitkul! Men någonstans där vaknade jag upp och ifrågasatte mig själv och undrade vad fan jag sysslade med. När man väljer bort maten framför att kunna röka och dricka till helgen så känns det liksom som att man är inne på helt fel bana. När man kring löning tittar in i kylen och där står ett mjölpaket, smör och lite kaviar. Och ändå står och huvudräknar på ifall man ska köpa en eller två bag-in-box eller om man faktiskt också ska handla lite mat. Ja nu som faktiskt vuxen vid en ålder av 29 år. Alltså 10 år senare så fattar jag ju hur jävla skevt det tänket var. Man var totalt jävla korkad. Tur jag inte hade några barn då..

Varför jag berättade det var för att ni ska förstå varför jag är så rädd att dricka med måtta. Jag vet inte om jag kan. Tänk om jag inte kan. Då låter jag hellre bli. Livet funkar liksom med cola och trocadero också. V får se hur det ser ut i framtiden. Om jag vågar....


Ha det bäst ????

Gillar

Kommentarer

Fashionmallan,
Man behöver inte dricka. Jag tycker du ska göra det som känns rätt för dig. Man kan ju ha skoj ändå☺️
www.nouw.com/fashionmallan
Jatalanerna
Jatalanerna,
Ja men eller hur. Men ibland kan jag sakna smaken av en Smirnoff ICE. Så gott. Eller en Bacardi Breezer.
nouw.com/jatalanerna
Alviisen
Alviisen,
Alla måste ju få göra som man vill. Så förstår inte varför de skall tala om för dig att dricka med måtta...
nouw.com/alviisen
Jatalanerna
Jatalanerna,
Ja du bra fråga. Haha vet inte. Vet inte ens själv hur jag ska göra med just den biten. Måste fundera.
nouw.com/jatalanerna
Annica,
Har själv en nykter alkoholist till pappa. Visserligen var jag 2 år då han drack sin sista droppe. MEN, jag har inte vågat dricka mer än någon ICA-cider på sin höjd. Jag har aldrig varit ute på krogen osv. EN hemmafest var jag på men då var vi enbart 6 st vänner som var där och det som dracks var typ ICA-cider och en kille drack stark cider. :p Men ja, jag känner igen mig i dina funderingar, rädslor och tankar.
annicastriss.se
majjssan
,
Känner igen mig med dig.
Dricker aldrig när jag har sonen.
myfairytale
myfairytale,
Dricker aldrig kring barnen även om ja inte har nån erfarenhet av alkohlistet i familjen/släkten. Tycker bara inte att alkohol och barn hör ihop övh. Sen tycker jag att de är bortkastade pengar som jag hellre köper tex saker till barnen för eller till hemmet 😊
nouw.com/myfairytale
KatarinaMiechowicz
KatarinaMiechowicz,
Alkohol borde förbjudas så som narkotika.
nouw.com/katarinamiechowicz