Halloj!

Hallå i skutan!

Nu är det typ hundra år sen sist känns det som. Vad har hänt under tiden? Ja inte så mycket. Dagarna rullar på. Liam har fyllt 8 år och Charlie blev just 4 år. Om lite drygt 2 veckor så fyller May-Lea 1 år. Heeelt galet! Vart tar all tid vägen?

I 3 veckor så har Janne jobbat kvällspass. Alltså 14-23 vissa dagar, 12-21 en annan dag. Bra pengar men det är mindre kul att han inte träffar barnen så ofta då. Ja dom ses en stund på morgonen innan förskolan/skolan. Men sen är det inte mer än så. Visst har det varit mysigt för mig och Maya att ha honom hemma ända till 13 vissa dagar. Då har vi passat på att ta en promenad tillsammans och vissa dagar har vi tagit en fika. Men i slutändan är inte dom pengarna värda när tiden med familjen får lida. Så från och med måndag så kör han sina vanliga tider som är 04.45-13.45. Även om han måste gå upp innan tuppen så är set härligt att sen ha hela dagen tillsammans istället.


Jag hoppade på en ny utmaning häromdagen. Den går ut på att göra 100 mil på 100 dagar. Sen är det väl inte hugget i sten att man ska göra en mil om dagen. Men jag känner att det är bäst att göra en mil om dagen så att man inte står med en rest på 10 mil till julafton som är sista dagen 🤣😅 hittills har 6 dagar gått och 6 mil är avklarade. Alla dagar förutom en dag så har jag kört milen i ett svep. Igår var jag tvungen att dela upp den i 3 omgångar då jag inte han tidsmässigt att köra hela i ett svep. När jag går så passar jag på att lyssna på ljudbok. Jag har lyssnat klart på Joakim Lundells första bok Monster precis. Och wow så bra den var. Alltså jag uppmanar alla som kanske tyckt att han varit lite korkad innan läsa eller lyssna på den boken. Man förstår liksom mer varför han varit som han varit. Han har verkligen inte haft en bra uppväxt. Och sen att han fick sina diagnoser så sent i livet och sen hjälp med dom så sent. Tycker att han är en riktig kämpe som tagit sig i kragen och kommit dit han kommit idag. Nu har jag börjat på hans andra bok och har väl en timme kvar på den. Även den väldigt bra. Sen ska jag lyssna på Jonnas bok.

Eftersom vi har planerat att sticka iväg och resa lite så har jag och Maya varit och skaffat pass idag. Hon blev så himla gullig. Jag blev mindre gullig. Hur kommer det sig att man alltid ser ut som en brottsling på passfotot?! 🤣

Idag har vi även fått veta att Liam äntligen ska få byta sin medicin för tredje gången. Nu hoppas vi att denna tredje medicin ska funka bättre. Det är ett himla byta de och höja de och sänkande av doser och mediciner. Men ja man förstår ju att alla inte kan funka på samma mediciner då alla är olika. Bara så himla jobbigt att det aldrig får bli helt bra med allt. Ja juste, tyngdtäcken har vi föresten fått till både Milton och Liam. Liam älskar sitt och Milton han hatar sitt 😅 men att Milton inte skulle gilla sitt förstod vi redan innan egentligen. Han gillar inte när kläder sitter åt till exempel. Så kunde räkna ut rätt lätt att han inte skulle gilla att ha ett täcke som ligger tungt på. Men sen gillar han inte att ha täcke överlag.

Liam han är en jäkel på att slita skor. Ja det är iofs Milton också. Men idag var det Liam och Melissas tur att få nya skor. Liam är helt galen i adidas så det var ju inge något svårt val 🤣

Hans gamla skor var verkligen helt slut. Han använder ju inte bara skorna att gå i, utan det är även väldigt bra att ha när man bromsar med cykeln har han förklarat. Nu hoppas vi att han inte bromsar med nya skorna så att dom kanske kan få hålla resten av året tills det är dags att byta till vinterskor.

Ha det bäst ????

Gillar

Kommentarer