Gräddig kycklinggryta

Gräddig kycklinggryta

1 kg kycklingfilé
10 dl vispgrädde
2 dl vatten
3 st buljongtärningar, 1 vardera av kött, kyckling och grönsak
1/2 msk soja
Färska champinjoner
0,75 dl potatismjöl
Smör att steka i
Peppar och kryddor efter smak
Lite maizenamjöl för redning om man vill

Gör såhär;

Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingbitarna i en bunke och häll över potatismjölet. Blanda samman detta så att alla kycklingbitarna täcks med potatismjöl.

Stek kycklingen i smör  i omgångar så att den får fin färg runt om. Lägg över i en gryta. Stek champinjonerna och ställ åt sidan.

Häll på vatten och buljongtärningar på kycklingen och låt detta koka upp. Tillsätt champinjoner, grädde, soja och kryddor. Låt koka ca 20-30 minuter, tills dess att kycklingen är klar. Red ev av grytan med lite maizenamjöl om du vill ha något tjockare konsistens på såsen. Rör om då och då och smaka av efterhand.

Ha det bäst ????

Gillar

Kommentarer

Rebecca Bengtsson
,
Min mormor brukade göra en liknande, fast hon hade i en burk hela skalade tomater också. Min älsklingsrätt som liten 😍
Jatalanerna
Jatalanerna,
Åh det lät gott också 😍
nouw.com/jatalanerna