Gräddig kycklinggryta

Idag blev det barnens favorit. Gräddig kycklinggryta med champinjoner. Det sistnämnda petar dom dock bort. Annars hör man bara mm mm mm mm mm vid bordet. Älskar när maten går hem. Har provat och improviserat om receptet många ggr sen jag hitta de. Idag gjorde vi såhär och det blev riktigt gott.


1,5 kg kyckling

4 dl vatten

8 dl grädde

250 g färska champinjoner

Ev. Maizena om man vill ha såsen mindre rinnig.

Buljongtärningar 2 grönsaks, 2 kyckling & 1 köttbuljong

Peppar


Skär kycklingen i mindre bitar. Stek den så att den får färg runt om. Häll på vattnet och kasta i buljongtärningarna. När dom löst upp sig slå på grädden och koka upp. Under tiden stek champinjonerna. Dom brukar vi dela på mitten beroende på storlek. När dom är stekta så kasta ner dom i grytan och låt sedan puttra i 20-30 min eller tills kycklingen är klar. Smaka av med peppar och eventuellt andra kryddor du gillar. Red av med maizena. Vi serverar grytan med ris eller bandpasta och sallad.

Tidigare imorse så var jag iväg med tjejerna på deras simträning.

Igår hade Liam basketträning

Igår hittade Milton en mascara ute på gården som han målat dig med så fint 🙈

Imorse så klev vi upp tidigt som alltid när någon fyller år. Vi gick ner för att fixa frukostbrickan till Charlie som idag blev hela 3 år. Tiden går så himla fort med barnen. På brickan fanns macka, munk och saft och paket. Charlie sken som solen när han öppnade paketen. Bilar och en liten matlåda. Charlie älskar lådor 😂 tänk att de lilla skrutten för 3 år sedan vägde 2910 g och var 47 cm lång. Idag är han en kille med mycket bus och kärlek. Våran Lale som han kallad.

Ha det bäst ????

Gillar

Kommentarer

Mäklarmorsan
Mäklarmorsan,
Det lät supergott och enkelt!
nouw.com/mäklarmorsan