Bästa och de säkraste eventet jag varit på

Familj, Föräldrar & barn

Igår hörrni så var jag på de säkraste och viktigaste eventet jag någonsin varit på. Eventet hade fokus på barn och säkerhet i bil. Vill och tror att de allra flesta ser det som väldigt viktigt att barnen färdas säkert, men framförallt rätt. För jag vill ju gärna tro att alla som vänder sina alldeles för små barn framåt tidigt bara gör det av okunskap. Har sett skräckexempel där små barn mellan 1-2 år vänts framåt. Man får liksom en klump i magen när man ser detta. Ber att inget ska hända dessa små.

Jag har sett flertalet videos om vad som händer med den lilla nacken vid en krock. Huvudet i förhållande till kroppen på ett litet barn väger väldigt mycket. det är svårt att föreställa sig hur mycket. Men vi på eventet fick testa en hjälm med tyngd i som skulle symbolisera huvudet på ett litet barn. Det är helt sjukt vilken tyngd de var i hjälmen. Man trodde liksom att det var någon som tryckte ner huvudet. De blev liksom än mer en aha-känsla och mer förståelse varför en bebis är så svajig med sitt huvud. Och sen tänka att de här lilla barnet ska orka hålla huvudet uppe vid en kollision är ju helt omöjlig. Idag är jag glad att jag varit så envis med att låta mina barn åka bakåtvänt långt upp i ålder.

Jag tror att den här informationen verkligen behöver spridas mer. Jag har till och med vänner i min krets som kan rycka på axlarna och säga; ja ja men vi ska bara en liten bit. Det spelar ingen roll hur liten eller stor bit du ska resa, barnen ska alltid utan undantag färdas rätt och säkert i en godkänd stol som är anpassad till barnets ålder, längd och vikt. Dela gärna inlägget så att fler får veta hur viktigt det är att ha barnen bakåtvända så länge som möjligt. Kunskap räddar liv!  • Se till att bältet sitter rätt. Det ska passera axel, bröstben, höft samt över till andra höften och ska alltid vara ordentligt sträckt.
  • Man ska helst alltid köpa nytt när det kommer till bilstol. Man vet aldrig vad stolen varit med om ifall man köper den begagnad.
  • Viktigt är även att ha rätt vinkel på stolen. Vinkeln får inte överstiga 30 grader.
  • Byt bort babyskyddet till nästa stol mellan 6-9 månader eller när barnet kan sitta stadigt utan stöd, nått maxvikten eller växt så pass att huvudet når upp till kanten.
  • Det är ofta många som undrar om de är farligt att barnet måste sitta med böjda ben när den blivit lite större. Någon säkerhetsrisk är det inte. Snarare en fråga om komfort. Sen är det ofta de vuxna som tycker att det ser mer obekvämt ut än vad det är. Ett barn ska helst åka bakåtvänt till 4 år.
  • Bärhandtaget på babyskyddet ska inte fällas ner bakom stolen utan ska vara som det är när man bär. Eller som vissa babyskydd har att man kan vända handtaget något extra hack mot stolsryggen som bebis tittar mot.
  • Glöm inte att bältet ska sitta så nära inpå kroppen som möjligt. Så av med ytterkläder. Bättre med en fleecetröja och kanske en varm filt över benen istället.

Foto: Sandra Rogers

Jag vill tacka Loppi, Volvo och Renée Voltaire för ett fantastiskt bra ordnat event. Mycket bra och nyttig information. Och ett särskilt tack till Renée för den fantastiskt goda maten. Kommer garanterat börja äta mer rawfood.

Och tack snälla för goodiebagsen. Helt sjukt lyxiga!

#madebysweden #volvohjärtabarn #volvosäkrabarn #bakåtvänd #loppi #volvo #reneevoltaire #volvia #goodiebag

Ha det bäst ????

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229