Vad får dig att stressa ner?

December. Den efterlängtade månaden när julgranar, tomtar, stjärnor och alla dess lysen åker fram. Det är också en tid då många anser att det blir stressigt. Julstressen. Det är matbjudningar hit och dit, julklappar skall handlas, man skall uppvakta de anhörigas gravar, julkyrkor och musik, läxor och slutarbeten skall börja blir färdiga... Jaa, en hel drös att göra, eller hur?

Vad brukar ni göra när ni känner er stressade?

För mig fungerar böcker. Jag läser allt från sanna historier, deckare, självhjälpsböcker, introduktionsböcker för yoga. Allt sånt, som får mig att koppla av. Stänga av hjärnan och fundera på annat.

När jag var yngre, i lågstadie- och högstadieåldern, så läste jag jättemycket. Någonstans däremellan, då min vänstra hjärnhalva sa stopp, så slutade jag. Då byggdes den där inre stressen upp, och jag tappade det mesta av vad jag gillade att göra. Idag däremot, har jag hittat tillbaka till böckerna, och det är jag otroligt tacksam för. Böcker är life! Man lär sig något nytt, man blir inspirerad och man håller hjärnan i trim. ♥​

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229