Allt har gått tillbaka till där jag var för två år sedan. Jag är påväg in i en sjukskrivning pågrund av depression, ångest, PTSD och diverse annat. Men jag har också förlorat min livskärlek.

Han bestämde sig bara för att han inte vill ha mig mer. Att han inte älskar mig mer. Och på många sätt förstår jag honom. Jag är en fruktansvärt jobbig människa att leva med. Jag är konstant trött, mår dåligt till största delen av tiden och de få gånger jag mår bra så är det oftast någonting som händer som gör att jag faller tillbaka. Jag förstår honom. Det är inte hans fel, det är mitt. Han tröttnade bara helt enkelt och det är helt okej. Nu måste jag bara lära mig att sluta älska honom.

Det jobbigaste är att precis allt påminner om honom. Han har ju trots allt ändå bott här så pass länge nu, så det finns inte en enda sak han inte vidrört. Allting i den här lägenheten kopplas till ett minne och det är fruktansvärt jobbigt. Sen alla planer vi hade, som aldrig kommer bli av. Det gör också ont. Men mest av allt gör det nog ondast att älska någon som inte älskar en tillbaka.

Jag har nog aldrig mått såhär dåligt. Det är inte mycket som krävs för att jag ska ge upp helt och hållet. Jag kan inte sova, jag äter knappt, jag har ingen aptit, jag har gråtit så pass mycket att jag inte har några tårar kvar och ändå kan jag inte sluta. Det känns som att jag förlorat hela min själ. Min chans till ett lyckligt liv. Och jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade haft så fina vänner och en sådan fin familj som stöttar mig varje dag. Jag har alltid någon att skriva med, ringa till. Det känns skönt.

Jag har dessutom börjat med psykiatrin igen. Jag har samtalskontakt, jag ska få mediciner som hjälper mig att sova och som tar bort allt det jobbiga. Jag ska sjukskriva mig, för jag klarar inte av att leva ett normalt liv då jag är så pass trasig som jag är. Sen ska jag testa på en ny gruppbehandling som jag hoppas ska hjälpa tillräckligt mycket för att jag ska orka med min vardag och komma tillbaka till jobbet igen. Helst så snart som möjligt.


Jag kände att jag behövde skriva av mig. Ventilera. Så då är bloggen, som jag låtit vara så himla länge, ett fantastiskt verktyg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 129 Readers

Likes

Comments

Det blev en liten utflykt till Norrmjöle för min och Sebastians del. Vi tog med oss Agnes och grillade korv ihop med Sebastians pappa och lillebror. Jättemysigt att passa på att mysa lite i vårsolen!

Nu är vi hemma hos min pappa, helt utslagna i soffan och ser framemot god mat och trevligt sällskap.

En bättre lördag kan jag inte föreställa mig!

  • 264 Readers

Likes

Comments

Hej igen!

Det har varit tyst länge på bloggen nu. Delvis för att jag har haft mycket att göra och delvis för att jag har haft noll inspiration till att fylla ett inlägg med något vettigt.

Precis som rubriken lyder så har det äntligen tagit en vändning för mig. Jag mår bättre, jag känner mig starkare och jag börjar äntligen orka med min vardag igen. För ungefär 3 veckor sedan fick jag en ny medicin utskriven och den fungerar hur bra som helst för mig. Jag känner ett enormt upplyft och ångestattackerna är betydligt färre. Det känns otroligt skönt.

Mycket har ju hänt sedan jag skrev sist. Jag har bland annat hunnit fylla 20. Det firades med bolaget tidigt på dagen och sedan house of metal + krogen hela helgen. Jag var helt slut efter det, men roligt var det!

Nu ser jag framemot Sabaton 31 mars, U rock 1 juni, brännbollsyran 2-3 juni och Håkan Hellström 17 juni.

Det känns verkligen som att 2017 kommer bli mitt år. 🙏🏻

Likes

Comments

Jag känner att jag verkligen måste få ventilera, skriva av mig och framförallt klaga lite grann.

För typ två veckor sedan så fick jag utskrivet mirtazapin som då alltså skulle hjälpa mig angående mina ångestattacker, min höga nedstämdhet och framför allt sömnproblem. I början funkade medicinen relativt bra, jag blev totalt knocked-out och sov djupt hela natten. Kände mig inte så mycket mer än dåsig samt orkeslös morgonen därpå, vilket jag kunde deala med.

Men nu såhär två veckor senare så är effekten av medicinen helt puts, väck. Inte fan har det hjälpt mig med ångesten under den här tiden heller, skulle snarare vilja säga att mirtazapin har gett mig ännu mer ångest. Så nu när den inte ens funkar för sömnen längre så känner jag bara att fuck you, jag inte orkar med detta just nu.

Och detta har då resulterat i tre (!) vakna nätter i rad då jag med högsta graden av oro legat och vänt på mig i timmar. Jag tror inte det lär bli någon skillnad ikväll för jag må vara helt utmattad och trött ända in i benmärgen, men jag kommer inte till ro överhuvudtaget. Så bye bye socialt liv och intressen, jag kommer inte ha ork till någonting.

Som om inte mina sömnproblem vore nog så var det ju givetvis extra jobbigt att gå på traumabehandlingen idag just för att jag är helt förstörd och därmed tillgänglig för all negativ energi i världen tydligen. Man blir som en disksvamp som bara suger åt sig allt man kommer i närheten utav och sedan rinner det över till slut. Kommer vilja undvika negativt laddade konversationer för resten av veckan, jag pallar inte. Jag säger upp mig från livet nu, motivationen är på botten och skrapar. 👋🏻

Hoppas verkligen att jag får sova inatt, pallar inte ett fjärde dygn som en grinig, chipsätande zombie.


Hur har er vecka sett ut hittills?

Likes

Comments

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flera saker. Jag skaffade mig ett jobb, jag började donera pengar till WWF, jag gick på ett (!!!) gympass, jag fick se KENT live, jag åkte färja till Finland, jag hade min första riktiga fylla, jag har åkt ambulans, jag åkte på roadtrip med Sebba... Har haft ett händelserikt år helt enkelt.

Har du några nyårslöften?
Jag vill skaffa lägenhet nästa år och så vill jag jobba mer. Jag vill också bli fri från min psykiska ohälsa och jag vill resa utomlands.


Vilka länder besökte du?
Finland, haha

Vad önskar du att du gjort mindre?
Lagt energi på negativa minnen, mått dåligt och jag önskar att jag inte slösat så mycket pengar.


Bästa minnet från 2016?
Svårt att välja! Jag älskar alla stunder jag har haft med mina fantastiska vänner och min helt enastående pojkvän.

Bästa köpet?
Resan till Göteborg med Sebastian ❤️

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, helt klart

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag numera i stort sett bor ihop med mannen jag älskar mer än allt annat.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Svårt att säga. Mitt första halvår var riktigt tungt men sedan blev jag lycklig under sommaren och det höll i sig fram till november då jag fick en dipp i depressionen igen.

Favoritprogram på TV?
Skam tog mig med storm! Allt annat jag har tittat på är från tidigare.

Är det något du saknade 2016 som du vill ha år 2017?
Jag skulle vilja ha lägenhet som sagt, samt heltidsjobb och jag vill förlova mig. Dock lär inte allt detta hända under 2017 men man kan ju alltid hoppas!

Vad ser du mest framemot med år 2017?
Att detta skitår ska ta slut någon gång!

Likes

Comments

Det känns som att jag inte vet vart jag ska ta vägen längre. Allt är bara ångest, ångest, ångest. Vart jag än är, vad jag än gör. Det blir aldrig bättre, någonsin. Jag kommer mest troligen att må såhär för resten av mitt liv och jag vet inte vart gränsen går längre. Hur mycket orkar en människa med innan man går in i väggen helt och hållet? Hur mycket skit och ångest ska man ta?

Började min traumabehandling i onsdags och det väckte otroligt mycket minnen, känslor och ångest. Allt det där jag försökt stoppa undan gång på gång kommer tillslut tillbaka igen och det finns ingen utväg. Man kan inte fly sina egna tankar och känslor. Jag minns allt, jag minns hur det kändes. Vill bara kräkas av ångest. Kan inte sova längre om nätterna och jag bär på en klump av sorg inom mig hela dagarna. Jag kan inte fokusera på mitt jobb och jag har svårt att få min psykiska ohälsa att gå ihop i mitt livspussel.

Hur gör man? Hur ska jag orka?

Det känns som att ingen förstår mig. Jag är ensammast i världen. Jag krigar varje dag men ingen ser det. För det syns inte på utsidan hur mycket skit jag har inom mig. Jag vill bara skrika, gråta och bryta ihop varenda gång jag känner av ångesten men det kan jag inte. Det negativa äter upp mig och jag pallar inte mer. Jag är så jävla less på alltihop.

Vill bara få ut allt. Jag vill att trycket i bröstet drar åt helvetet och framför allt vill jag bara glömma. Jag vill vara kapabel till att leva ett normalt liv.

Likes

Comments

Jag och Sofia kom hem ifrån Stockholm i torsdags efter cirka 4 händelserika dagar. Det har varit så otroligt roligt att bara få dra iväg ett tag och tänka på annat.  

Vi har bland annat spenderat tid på gamla stan, Skansen, aquaria, mall of scandinavia och unnat oss massor med god mat, öl och shopping. Sen valde vi att spontant gå och tatuera oss - jag valde deathly hallows symbolen i nacken/vid skulderbladen som jag länge velat ha och Sofia tatuerade in en drottningkrona i nacken.

Det blev ju, som de flesta vet, snökaos i Stockholm. Nästan all kollektivtrafik stängdes ner förutom tunnelbanorna och det var stockning över hela staden. Vi åkte iväg till studion på onsdagskvällen och två timmar senare hade samma lastbil som vi sett utanför vårt hotell stått stilla under hela denna tid. Vi såg bussar som inte fick grepp i snön och satt fast mitt på vägarna, bilar hade kört av vägen och det var folk överallt. Jag har nog aldrig varit med om något liknande innan och ärligt talat är jag glad över att vara hemma i lilla Umeå igen där det inte existerar sådan otrolig stress som det gör i huvudstaden.


Det enda negativa med resan har varit att jag blev småförkyld på måndagen och låg med feber hela dagen igår. Idag har det dock blivit mycket bättre så imorgon kväll börjar allvaret med jobb igen. Något jag dock längtar till, jag blir tokig av att bara vara hemma och jag saknar mina underbara kollegor. Sen får jag ångest över att inte jobba eftersom att pengar ger mig en sådan otrolig press och ångest.

Här är lite bilder från vår resa

Likes

Comments

Jag har nog aldrig i mitt liv varit såhär utmattad och trött, någonsin. Har jobbat måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag och kommer jobba tisdag, onsdag, torsdag och sen går jag äntligen av på fredag.

Min hals gör ont, huvudvärken dunkar, det känns som att jag ska få feber när som helst och jag är så otroligt obeskrivligt trött i hela kroppen. Fy fan vad jag saknar skoltiden nu - och det kommer ifrån en tjej som verkligen hatar plugg och skola. Men å andra sidan så får man betalt för sitt slit så det är ju värt det i slutändan. Dock kan jag erkänna att jag längtar redan efter pensionen, haha.

I helgen är det dock dags för min absoluta favorithelg på hela året. Halloween. Helgen kommer spenderas med vänner och älsklingen ute på krogen. Jag ser framemot det så oerhört mycket, det kommer bli sjukt roligt.

Igår skrev Sofia till mig helt out of the blue och frågade om jag ville följa med henne till Stockholm. Ja, varför inte egentligen? Spontant bokade vi hotell och nu återstår det bara att boka in själva resan dit. Känns riktigt skönt att få komma bort från Umeå ett tag och bara få släppa allt ett par dagar.

Nu väntas filmkväll med Sebastian innan jag däckar tidigt ikväll. Sovmorgonen imorgon är mer än uppskattad.

Ni får ha det underbart,
Kram

Likes

Comments

Är fortfarande helt och hållet i extas. Jag kan fortfarande inte förstå att det är sant. Det sjunker liksom inte in i mitt förstånd att jag faktiskt har sett ett av mina favoritband live ikväll, för första och sista gången.

Jag har verkligen haft en helt fantastisk dag. Är så lycklig enda in i benmärgen och jag kommer länge kunna leva på den glädje och kärlek jag har inom mig just nu. Tack för musiken, tack för minnena, tack för allt. Är mer är nöjd.

Tog jättemånga fler bilder och spelade in korta videoklipp men de flesta blev suddiga och i ovärdig kvalité.

Likes

Comments

Hej igen!

Det var verkligen sjukt längesedan jag uppdaterade här. Senast var väl i typ augusti kanske...? Mycket har ju hänt sedan dess, kan man väl säga. Jag tänkte att jag skulle börja skriva inlägg då och då igen, mest för min egen skull.

Nu på onsdag ska jag ÄNTLIGEN på mitt första möte hos ASTA, dvs den där mottagningen för kvinnor som varit med om sexuellt våld går till. Jag har väntat på detta sedan den 24:e januari och det hade inte kunnat gå långsammare än såhär för att få en tid. Jag känner mig redo inför att ta tag i det hela, men samtidigt känner jag mig nervös inför att behöva gå igenom mitt förflutna och återigen påminnas om något jag helst hade velat glömma och förtränga. Tack och lov har jag stöd från nära och kära, annars hade jag aldrig orkat med hela den här cirkusen.

Och sen på torsdag kommer jag finally få åka och se Kent, något jag längtat efter sedan vi bokade biljetterna i... Mars? Det ska bli grymt roligt att se ett av mina favoritband som jag haft genom hela min uppväxt, innan dom slutar. Detta blir ju deras avskedsturné så jag kommer aldrig ha möjligheten att se dom igen. Jag hoppas att dom spelar de gamla låtarna och inte bara från den senaste plattan, för den är ärligt talat inte särskilt bra i jämförelse. Men vi får väl se hur det blir med det! Kommer definitivt att lägga upp en enorm bildbomb efteråt.

Ikväll blir det, likt igår, till att sitta vid datorn och spela wow med Sebastian så länge jag bara orkar. Jag har inte spelat seriöst sedan mist of pandaria och nu hamnade jag i fällan till att börja spela igen. Wow är något man aldrig kan sluta helt med. Men legion verkar i alla fall lovande.

Ni får ha en underbar söndag allihopa!

Bilden är tagen för två dagar sedan, har inte så många bilder från senaste tiden. 😉

Likes

Comments