2019

Jag börjar med att säga helvete. 2018 är slut och nästa år har börjat, helt jävla sjukt rent ut sagt. Idag är det 3 dagar tills jag fyller 18 och det är också ganska sjukt.

Nu säger jag hej! Hoppas ni har haft och fortsätter ha ett fint jullov nu dessa sista dagar som är kvar. Jag börjar på tisdag så imorgon, måndag, är min sista lediga dag och då har jag mitt sista möte på BUP. Sista mötet någonsin på barn och ungdomspsykiatrin efter att ha gått där regelbundet i nästan 5 år. Nu väntar vuxenpsykiatrin. Oftast när man fyller 18 och lämnar BUP så skickas en remiss till vårdcentralen där man fortsätter ha en samtalskontakt, så är det ofta om det enda man behöver hjälp med är fortsatt medicinering och avstämningar men så blir det inte för mig. Mig skriver de över till vuxenpsykiatrin då jag behöver såpass mycket hjälpt samt att mitt mående blivit mer akut emellanåt då inläggningar har blivit aktuella och i dessa fall är vuxenpsykiatrin bättre än vårdcentralen.

Känslorna och tankarna över att lämna är många och blandade. När bi började prata om remissen och om att jag skulle skrivas över var jag ganska arg, det är jag visserligen fortfarande men inte på samma sätt plus att jag kan se överflyttningen som något positivt. Anledningen till att jag fortfarande är till viss del men främst varit väldigt arg är för att jag tycker det är orättvist. Det är orättvist att bara för att en siffra ändras så ska min trygghet försvinna. Jag har äntligen fått superbra behandlare som har fått saker att hända och som jag har bra kontakt med men då måste jag helt plötsligt lämna dem för att en jävla siffra ändras. Det är för mig ganska ologiskt och väldigt orättvist. Detta ger mig även separationsångest.

Men jag har vänt det till något positivt. Allt har tagit så fruktansvärt lång tid på BUP, till exempel var jag tvungen att tjata 4 år på att få mina utredningar, jag fick dem tillslut men jag tror jag hade kunnat få rätt hjälp tidigare om de hade lyssnat på mig, som en vuxen. Något annat positivt är att nu finns det mer möjligheter. På BUP har till exempel mina medicin alternativ tagit slut, jag har testat i princip allt så kan inte testa nya varianter och då fortsätter läkarna bara att höja dosen hela tiden även om det inte hjälper. Som vuxen öppnas nya alternativ som jag kan testa som jag inte kunnat göra innan för att dessa olika saker inte lämpar sig för barn. Så jag tror att i längden kommer det bli bra.

Det är något annat jag måste säga också. Dessa inlägg jag gjorde om olika månader kommer fortsätta, jag vet inte hur ofta, det beror lite på hur jag mår nu i skolstarten och hur det kommer se ut. Skolan var även anledningen till att jag inte skrev mer inlägg just då när de skulle komma ut. Jag var efter i mycket och jag försökte ta ikapp allt vilket jag även lyckades med. Denna terminen ska jag försöka vara med från början så jag inte hamnar allt för efter.

Det var väl det jag ville få ur mig och hoppas som sagt ni får några sista bra dagar innan skola eller jobb eller vad som :)

Kramar

Gillar

Kommentarer