Nu har skolan börjat och jag är så galet glad över att gå på stims igen. Trots att vi redan har några arbeten mm så känns det så bra. Jag började i måndags och det har gått till rätt normalt enligt mig i alla fall, lärarna sjöng för oss, vi blev uppropade och gjorde någon slags lek/uppgift i en park 5 min från skolan. I tisdags var det en vanlig dag och detsamma idag.

Ponnysarna har varit jättefina under dessa dagar, alla tre vilade igår när jag och Ellinor gick på bio och såg "Baby driver". Stort tips om ni ska på bio och har beslutsångest.

I måndags blev de trimmade, mest mjukgörande så de blev avslappnade och mjuka i sidorna. Kesha kändes lite smått stel i höger sida men efter lite mjukgörande arbete blev hon jättemjuk och fin, Oisin låg det största fokuset på galoppombytena vilket gick jättebra. Tage ville jag mest känna på och han fick träna på att länga ut steget, ökad trav i båda varven och likaså galopp.

Igår hoppade vi hemma, mest markarbete men det blev några språng på 1m för Kesha och Tage. Alla tre var mjuka efter trimmandet dagen innan. Tage och Kesha hoppade igenom sig fint och Tage hoppade riktigt runt med bra scoop.

Idag trimmade jag igen, passen låg på runt 40 min. Mycket mjukgörande, ställning, att de sätter under sig och får med bakdelen. Kändes väldigt bra på alla tre!! Tage fick även köra lite bus, galoppera fort några gånger på grusvägen vid hagarna, mycket uppskattat och väldigt kul.

I helgen är det dags för tävling med Kesha igen. Hon hoppar LD+ och LC igen då jag själv väljer att ta det lugnt i klasserna, stress förstör bara.
Inför helgen tänker jag bara på mjukgörande då hon blir avslappnad av det. Det viktigaste för Kesha är alltid att hon ska vara avslappnad, om hon blir stressad så kan hon bli flack så jag fokuserar på att hålla henne avslappnad. Jag brukar lägga upp ett schema så jag hoppar på tisdagen och torsdagen när det är tävling den veckan. Hon får genom det en till två dagar till tävlingen, då är hoppningen och känslan färsk. Dagarna mellan hoppdagarna består oftast av trimmande eller uteritt, beror lite på vad jag känner för och hur tidigare pass sett ut.

Nu taggar vi inför helgen!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Var ute i stallet vid kl 12 och åkte därifrån kl 20, åtta timmar senare.
Dagen idag har varit lång och trots det har jag endast ridit en häst, Kesha. Mamma tycker verkligen att det är kul att rida Tagisen och han går riktigt fin med henne så varför inte? Oisin fick bli riden av en vän sedan många år tillbaka, hon är både massör och hovslagare nu. Hon ska söka jobb i Tyskland och undrade om hon kunde låna Oisin för film. Han var jättefin och låt oss säga såhär, hon hade nog aldrig trott att han är så fruktansvärt underbar att rid, efter ett tag kände hon det "Vilken känsla man får på honom". Man avslutar aldrig ett ridpass på honom med en dålig känsla.

Mamma red i alla fall Tage medan jag år nudelsoppa, yummy,  sedan red jag Kesha som var fantastiskt som vanligt. Red ett liknande pass igår fast längre.

Sedan fick Oisin bli riden och vilken underbar ponny han är. Kicki som hon heter har aldrig suttit på honom tidigare och trots det gick han som om hon ridit honom flera gånger. Han skötte sig super med en ny ryttare. Kul och lärorikt att se henne rida honom då jag själv även ser vad han måste stärka och träna på. Nu blir det mest fokus på kort galopp och galoppombyten på honom. Kesha ska fortsätta träna på att flytta för skänkeln och Tage är Tage, han känner man på från dag till dag då han kan i princip allt.

Tage fick även lite massage som var uppskattat, det är även något jag vill ha dom extra jobb senare.

Likes

Comments

Att rida Kesha är som att rida storhäst, kanske är det för att hon är storhäst i ponny format. Kesha är efter Cortez (morfar) och Argentinus (farfar) vilket är en fin hoppstam från båda sidor.

Idag var Kesha och Tage de som blev ridna, mamma red Tage idag igen och jag trimmade Kesha. Passet jag red var under drygt 45 min med framridning, avslutningen fick bli en kort tur i skogen. Jag skrittade fram rätt länge vilket jag alltid gör. Efter ca 5 min på lång tygel kortade jag upp dem och började jobba henne, provade samma bett som igår idag igen och måste säga att det känns riktigt bra att rida på det även om det är ett helt vanligt tredelat.

I början av traven var hon lite spänd efter att ha sett ett rådjur i skogen bredvid banan, men började slappna av efter ett tag när jag fått henne i en lägre form. När hon var avslappnad och mjuk i båda sidorna saktade jag av till skritt och tränade på att flytta för skänkeln vilket gick helt okej. Hon har lite svårt att förstå men gör så gott hon kan. Tränade i säkert 10 min på små skänkelvikningar och försökte få henne att förstå att skänkeln inte bara innebär att öka utan att man även kan flytta åt sidan. Hon utvecklas för varje gång hon rids och går från klarhet till klarhet. Älskar verkligen att rida denna ponnyn.

Men tillbaka till passet, när jag travat en stund så fattade jag galopp och jag galopperade inte så länge då hon var så avslappnad, ville hellre få känslan på topp inför morgondagens pass. Red i fältsits men fortfarande så hon gick i en lägre och avslappnad form. Gjorde några galoppombyten snett igenom i kort galopp så hon fick träna på att inte öka på bara för att byta galopp, hon skötte sig super.

Mamma red som sagt lilla Tage som var snäll och gick jättefint i form, nu får mamma träningsvärk efter två dagars barbacka ridning haha.

Hittade även mitt gamla equiline schabrak med Hello Kitt, faktiskt rätt fint så tog en bild på själv märket - kolla längre ner.

Likes

Comments

Försökte ladda upp tidigare men det laddades inte upp så försöker nu igen.

Idag stod det dressyr på schemat och Oisin fick vara först ut. Han var riktigt fin, bytte bett till vanligt tredelat som han trivdes superbra på. Kände mest på honom, skänkelvikningar och ställning samt formen, försökte känna hur han var på bettet - tuggar han eller står han emot? Han tuggade och skummade vilket var väldigt positivt. Han var framme i traven och sökte sig ner på tygeln och när han kändes som bäst fattade jag galopp. Han var framme där också vilket jag vill att han ska vara så man utifrån det kan komma till jobbandet. Jag galopperade upp honom först och gjorde ett galoppombyte där han bytte fram och sedan bak. Red fram honom även i det varvet och satte mig sedan ner och jobbade honom i kortare galopp som han gjorde jättebra.
Efter det låg jag mestadels och rullade på snett igenom i båda varven för att träna på galoppombytena och tillslut satte han ett helt och hållet. Rullade några gånger till där han bytte fram först och efter några meter kom bak.
Nu ville jag få honom lite vaken så jag gjorde massor av tempoväxlingar - från galopp till trav till galopp, från trav till skritt till galopp mm. Han blev uppmärksam på mig och tyckte om det arbetet.

Kesha var näst på tur och även hon var fin, testade samma bett på henne också. Hon var lugn och fin i skritten, jag har börjat försöka lära henne skänkelvikning och att flytta för skänkeln vilket går framåt. Då hon inte riktigt förstår än så tar jag det steg för steg, lite varje dag. I traven blev hon pigg men höll sig ändå cool och avslappnad. Jag red mest mjukgörande på henne och framförallt jobb med ställningen. Hon blev mjuk och fin så i galoppen busade jag lite med henne och lät henne öka på långsidorna och korta på kortsidorna. Hon blev både nöjd och glad. Det blev inget långvarigt pass men ett riktigt bra ett. Mamma red Tage och han var väldigt glad, vi red en liten tur ut i skogen efter passen på banan vilket var väldigt uppskattat av både Tage och Kesha.

Likes

Comments

Vi får se hur pass ni gillar storytime inläggen där ni lär känna mig, vem är Jasmine från början och idag?

Tänkte börja med ett ämne jag själv idag kommit över gällande mig, dock hatar jag när andra blir drabbade av det, nämligen mobbning. Många av er och även mina vänner vet inte om att jag blivit mobbad som liten, att jag varje dag bar på en stor klump i magen.

Allt började när jag var ca 2 år gammal och bodde då på Gotland, jag började på något som heter "dagmamma". Att gå hos dagmamma är likt dagis, skillnaden är att det är olika kvinnor som låter föräldrar betala så får deras barn vara hemma hos någon av dessa kvinnor/kvinnan. Jag hade tre dagmammor och tyckte mycket om dem alla tre.

Jag var som liten den blyga och tysta typen, gjorde som man bad mig och ville aldrig vara ivägen eller så. Dessa dagmammor favoriserade mig och en kille som var ett år äldre än mig blev avundsjuk så varje dag i 1 års-2 års tid (vet inte exakt) slog han mig i magen. Jag berättade inte för någon och varför minns jag inte, det ända jag minns är att jag bet ihop. Mina dagmammor såg heller ingenting och ingen fick veta något förens killens mamma frågade min mamma "Är det din dotter som ***** har slagit?"
Mamma blev såklart jätte arg vilket man förstår, jag som är hennes dotter hade blivit slagen i magen varje dag under över 1 års tid utan att någon sagt något eller ens lagt märke till det. Inte nog med det, en gång så puttade min "kompis" mig ner för en trappa (utomhus) och det hade regnat så jag landade i leran - ingen lade märke till det...
Jag fick sluta hos dagmammorna och börja på dagis där jag träffade en jättesnäll tjej, hon blev min bästa vän tills jag flyttade till Stockholm.

De starkaste minnena jag har ifrån det dagiset är att vi odlade oregano och morötter vilket gjorde att det luktade jättegott.

När vi flyttade till Stockholm så började jag på dagis och det första som hände var att en kille sa "Du är inte Välkommen här." Bra start va? Efter ett tag fick jag en bästa vän, han var världens snällaste och sedan fick jag en tjej kompis också. Vi blev ett squad och hängde alltid men det fanns en tjej som alltid gjorde mig ledsen, hon sa alltid att jag var ful, hon försökte alltid ta killkompisen ifrån mig och gjorde allt hon kunde för att kränka mig helt enkelt. Snart fyllde jag sex år och då var det dags att börja skolan. Det kändes stort, jag skulle börja i sexårs. Det jag inte visste var att ett helvete rent utsagt väntade mig.

Jag började på skolan och personer gick och drog i mitt hår för jag hade 1m långt hår (crazy, jag vet) men jag har även ett ärr i min vänstra örsnibbe pga alla som dragit i mina örhängen. Det var ungefär 1mm kvar så om någon hade dragit en gång till så hade örsnibben varit i två delar. Jag fick springa och gömma mig på rasterna och som tur var fick jag en bästa vän, än idag är vi vänner men tyvärr har vi inte träffats sedan 2011 då hon flyttade från Stockholm till Leksand uppe i Dalarna.

Men i alla fall, jag mådde dåligt, riktigt dåligt. Jag låtsades vara sjuk och hade alltid ont i magen. När mamma fick reda på detta satte hon ner foten och jag fick byta skola mitt i terminen till Stims, Stockholms Internationella Montessori Skola. Strax innan, sista dagen innan jag berättade för mamma om vad som pågick har jag för mig att det var, så skulle jag gå in från rasten när en kille siktar på min rygg och smällde en bandyklubba i ryggen på mig. Det gjorde ont, jag bet ihop då situationen bara blivit förvärrad om jag gråtit. Jag skulle fylla åtta år och fick genomlida detta. Idag inser jag hur elaka barn kan vara.

Jag vet hur det känns att bli mobbad, man känner sig värdelös. Jag blev både fysiskt och psykiskt mobbad, men mest fysiskt. Sen jag började på stims har jag mått bra, haft mycket vänner och aldrig blivit mobbad. Idag är jag väldigt stark i själen, tack vare hästarna har jag genom åren funnit frid och tröst i dem som gjort att jag trots mobbningen känt mig trygg någonstans vilket är jätteviktigt för alla. Hästarna har fått mig att må bra och har hållit mig glad. Utan hästarna vet jag inte hur jag skulle ha mått idag, tack för att ni finns fantastiska djur.
Om någon skulle ge sig på mig idag och försöka kränka mig psykiskt så skulle jag inte bry mig utan vet att den personen antagligen har det jobbigt och behöver någon annan att bråka på för att få ut det. Jag skulle nog säga något i den här stilen "Är du klar nu eller? Har en tid att passa."  Om och när någon hoppar på någon annan så blir jag arg och då rycker jag in direkt.

Personligen har jag aldrig förstått mig på varför personer mobbar och hatar, varför göra illa någon som inte gjort dig något? Varför göra illa någon överhuvudtaget? Det kommer tyvärr alltid att finnas mobbning men jag hoppas verkligen att det minskar då jag själv vet hur fruktansvärt det är att vara utsatt.

Nu vet ni även  anledningen till varför jag vill utbilda mig till veterinär, då djuren alltid funnits där och hjälpt mig så vill jag ge tillbaka och finnas där för dem och hjälpa dem.

Nu börjar jag nian och snart blir det gymnasiet vilket blir ett nytt äventyr.

Vi hörs antingen nu i helgen eller på måndag,
Byeee

Mini-Jasmine

Likes

Comments

Idag red jag alla tre ponnyerna och alla var riktigt fina speciellt Tage.

Jag ställde upp övningen på bilden då de får träna på att landa i rätt galopp och sedan kan man träna på vägarna med hjälp av staketet så hästarna inte genar. Men inte bara det, utan man kan även träna och testa avstånd och få in den där känslan. Ser väldigt lätt ut, är väldigt lätt men ger mycket.

Oisin var först ut och var väldigt trött så blev inget långt pass för honom. Han skötte sig helt okej, har varit finare men han kändes helt okej idag. Landade i både rätt och fel galopp, men mestadels rätt. Han gick i form genom hela passet men gjorde ingenting speciellt med honom eftersom att han var såpass trött av värmen, det var trots allt 25 grader och solen låg på. Nya tag imorgon och hoppas på ett bättre pass.

Efter Oisin red jag Kesha och måste säga att hon har blivit så sjukt fin. Jag började skritta på lång tygel, kortade sedan efter ca 5 min och när jag kortade tyglarna så gick hon direkt i form, inget tjafs i munnen utan helt avslappnad. Jag gör inget speciellt i skritten mer än att känna på henne, hur hon är i båda varven, ställningen - är hon lika mjuk i båda sidorna - trampar hon över ordentligt eller ska jag skritta på lite mer? Vanliga saker liksom, just att jag känner på henne. Sedan när jag skrittat i drygt 10 min, en kvart, så börjar jag trava och då börjar jag mest med mjukgörande så hon kommer ner i en lång och låg form och blir avslappnad. När hon känns avslappnad känner jag på henne hur hon är i ställningen åt vänster och höger - är hon stelare i höger än i vänster eller så? Rider på mycket volter och när hon varit avslappnad en stund så fattar jag galoppen och då blir hon pigg och glad men inte het. Jag rider ca två varv i fältsits tills jag känner för att komma ner och arbeta henne. När jag fick henne studsade hon bara vilket är väldigt jobbigt enligt mig då jag vill kunna arbeta hästarna, men hon studsade bara när jag satt ner så för att slippa det och låta henne känna sig lite friare så stod jag i fältsits under en rätt lång period tills hon höll sig avslappnad då jag började komma ner i sadeln.

Idag går kesha i kort och avslappnad galopp som är lätt att jobba med. Övningen idag var bra för henne då hon väntade på mina signaler och hon höll sig cool även om hon gärna tagit eget initiativ och kört sitt lilla race. Kesha gillar verkligen hur jag rider henne för hon frustar varje pass i alla gångarter och efteråt, jag älskar verkligen att rida henne då hon är så sjukt positiv och arbetsvillig. Men som sagt så passade övningen verkligen henne, hon landade alltid i rätt galopp och hon som brukar vara duktig på att gena fick ta ut svängarna, blev mycket lättare för mig så tipsar verkligen. Språngkurvan på henne när hon fick vänta på att hindret kom till henne var så annorlunda, positivt alltså, hon hoppade igenom sig så himla bra. Riktigt nöjd med henne för hon brukar kunna hoppa lite flackt men nu hoppade hon upp sig och var lite försiktig, guldstjärna till henne.

Nu till Tage, idag var ett sådant pass där allt och jag menar verkligen att ALLT satt. När jag skrittade fram så var han lite halvseg, som alltid, men när jag skänklade på så vaknade han till och ända från när jag kortade tyglarna så gick han ner på en gång. Jag flyttade för skänkeln, både skänkelvikningar snett igenom och på spåret, att flytta bakdelen och stretching i halsen. När han kändes riktigt fin så kom han fram i trav och var lika fin där, samma genomgång igen och fin där också. Efter ett tag fattade jag galopp och han var verkligen framme från början och kändes så rund i galoppen. Efter lite galoppombyten, jobb i kort och lång galopp så kom jag på kavalettit några gånger, hoppade den och gjorde ett galoppombyte samt kom igen. När han kändes fin lade jag till räcket. Låg och rullade på en åtta och hans språng var så himla mjuka. Det märktes hur fräsch han var och är, han hoppade med hela kroppen och var avslappnad.

När det kändes som bäst ville jag belöna honom genom lite bus, utanför ridbanan går en grusväg och när de andra hästarna inte stod nära vägens staket så tog jag och raceade. Som fortast kom han upp i nästan 35 km/h och han var så galet glad, tacksam och lycklig. Likaså ryttaren.

Imorgon får vi se om det blir dressyr eller skogen för dem. Ha det bäst så hörs vi snart igen och om ni har frågor eller vill ha tips på något - kommentera här eller på instagram, ni kan även skicka ett DM. Inga frågor är dumma.

Byeee

Likes

Comments

Halloj!! Tänkte berätta lite om mig och så nu. Jag heter ju då Jasmine Lindblom Lindé och är en 14 årig, snart 15 årig (27 september), hoppryttare på elitnivå med samma drömmar och mål som de flesta andra, topp eliten. Men vi börjar lite från början.

Jag började rida framför mamma i sadeln redan vid 3 månaders ålder och fick min första ponny Mirabel när jag var 2,5 år gammal. Mirabel var en a-ponny på 88cm i manken och hade faktiskt vunnit KM i trail vilket är en gren i westernridning. Men nu glömde jag ju berätta att jag faktiskt bott på en gård med ett litet ridhus och fantastiskt härliga inackorderingar på Gotland, av alla ställen haha. Jag minns inte så jättemycket mer än små minnen som en liten bäck, den låg en bit från gården och mina dagmammors hus, juste och när jag bröt armen. Hade en lite för stor väst på mig när jag satt på Mirabel eller Myran som vi kallade henne, vilket gjorde att jag tappade balansen och såklart landade jag på armen.. men men jag blev gladare när jag fick välja bandage, självklart rosa. Döm mig inte jag var 3,5 år och älskade rosa.

När jag var fyra och skulle fylla fem så flyttade vi tillbaka till Stockholm och det tog inte lång tid tills jag och Myran tyvärr växte ifrån varandra. Vi sålde henne och hon hamnade hos en fantastisk familj där hon fick stanna tills hon fick komma till de evigt gröna ängarna. Efter en liten paus från ridningen så blev jag sugen igen och började på ridskola och när jag tyckte att det var tråkigt så köpte vi Salve, ponnyn var meningen att bli en "skogsmulle" men intresset av hoppning växte och vi åkte på Pay and jumps vilket både jag och Salve tyckte var superkul. Efter ett tag började jag tävla och mina drömmar började komma, jag ville tävla SM. Salve var endast 121cm och alldeles för liten för att klara Msvb höjd så efter ett tufft beslut så sålde vi honom till en härlig familj som såg hans potential i dressyr.

Nu börjar vi komma till där min "karriär" eller vad man ska säga började. Nu var det 10 april 2012 och vi köpte Shanaia. Shanaia var väldigt speciell då, hon högg och stampade när man knäppte täcket fram och när man spände sadelgjorden. Den lilla damen hade ett riktigt humör tills hon gav oss hela sitt hjärta. Jag red fem SM på henne och året 2013 köpte vi Tage. Tage vet ni som följer mig på Instagram vem det är. Tage är den skönaste ponnyn jag känner, vilken humor han har. Men vi tog oss till MsvA Grand Prix i Danmark förra året men tyvärr kraschade vi tävlingen efter som blev en sträckning som nu är borta till 110% och vi har som mål att hoppa inomhus i år.

Nu till Oisin och Kesha som det inte finns jättemycket att berätta om just nu utom att båda är sjukt sociala och de har stor potential och mycket kapacitet samt skallen som krävs för att gå långt inom hoppnigen.

Okej. Då vet ni lite om min ridhistoria, odetaljärt men detaljerna kommer på fredagar - Storytime. Hur är jag som person då? Jag är oftast väldigt positiv och blir typ aldrig arg eller grinig på någon. Jag älskar inte bara ridsporten utan även mode och inredning, att prova nytt och nya stilar. Jag älskar även att laga mat, ny och annorlunda mat vilket jag är rätt duktig på enligt många. Mitt drömjobb sedan 7 års ålder när jag fick reda på vad det var är veterinär yrket. Djuren har och kommer alltid att betyda mest för mig och anledningen tänkte jag skriva om på fredag. Jag är en väldigt lätt person och tycker om att träffa nya personer som ofta slutar i vänskap.

Jag tänkte även att ni ska få hänga med mig under min resa, från att älska godis mm och att äta det lite för ofta till att äta det någon gång ibland och träna träna träna. Något har gjort det lättare i alla fall, tack Pandy protein godis för att ni finns. Supergott, sockerfritt och proteinrikt godis som är värt vartenda öre, tipsar alla er och ni hittar det i typ alla matvaruaffärer.

Sådär, gillar verkligen att skriva och blogga så hoppas ni gillar denna bloggen så hörs vi snart igen.

Ha det bäst, byeee

Här har vi då Salve, sötaste ponnyn någonsin. Ser ut som om han snubblat rakt in i en gräddtårta med huvudet då bläsen är så stor.

Tage ifrån Danmark förra året.

Fina lilla Shanaia.

Riktigt fina Kesha.

Till sist världens underbaraste Oisin.

Tyvärr hittade jag inga bilder på Myran men det ska jag göra och då får ni se henne på storytime. <3

Sådär, gillar verkligen att skriva och blogga så hoppas ni gillar denna bloggen så hörs vi snart igen.

Ha det bäst, byeee

Likes

Comments

Hej hej och välkommen till min nya blogg!

Jag har haft flera bloggar tidigare men såklart är jag lite senil och har glömt både lösenord och gmail adresser... hehe. Men som många av er vet så provade jag på att göra två vloggar på Youtube och det var väldigt kul men tar dock rätt mycket tid så har valt att ta upp bloggandet igen då min förra blogg blev rätt populär med några tusen läsare, superkul. Nu hoppas jag verkligen att ni gillar denna också.

Jag vill att ni ska veta att ni är välkomna med vilka frågor som helst, inga frågor är dumma och att ni gärna får komma med önskemål om vad ni vill att jag skriver om. Exempel så kommer jag varje måndag, onsdag och fredag att blogga varav på fredagar blir det Storytime. Jag kommer även att förklara hur jag rider olika hästar mm och hur jag tränar mina egna.

Jag kommer att fortsätta lite med Youtube men bara challenges, både hästrelaterade och icke hästrelaterat. Min Youtube är - Jasmine Lindblom Lindé.

Nä nu ska jag äta lite glass och sen blir det stallet, idag blir det dressyr.

Vi hörs snart, byeee

Likes

Comments