Vad är borderline?

Borderline är en emotionell instabil personlighetsstörning vilket innebär att man har svårt att kontrollera sina känslor. Detta kan bland annat leda till självskadebeteende, relationsproblem och att man saknar en identitetskänsla. Svårt att reglera känslor: Borderline är en personlighetsstörning som kallas för emotionell instabil personlighetsstörning. Detta innebär att en person som har borderline har svårt att reglera sina känslor vilket kan ge snabba känslomässiga svängningar, såsom att gå från jätteglad till jätteledsen på en sekund. Svårigheten att hantera känslor kan leda till självskadebeteende.Impulsivitet och dålig identitetskänsla: Även impulsivitet, dålig självbild, intensitet och tomhetskänslor är vanliga symptom för den som har borderline. Rädd för att avsluta relationer :Personer med borderline är också ofta väldigt rädda för att bli övergivna. De gör därför stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer.

Orsaker till borderline!!!!!1Varför vissa personer får borderline är fortfarande okänt. Men en teori är dock att de personer som lider av borderline har en medfödd känslomässig sårbarhet samtidigt som de utsatts för ett trauma under uppväxten.

Hur detta trauma ser ut kan variera kraftigt, så som dödsfall, våld eller att bara inte fått tillräckligt med bekräftelse.


JAG HAR BORDERLINE

jag har borderline och det är inte så lätt som man kan tro. jag kan inte hantera mitt liv för jag fungerar inte känslomässigt. Jag går därför på en terapi behandling DBT- dialektisk ​beteende terapi. Men tar så otroligt mycket på min kraft som jag har. Det räcker att en människa säger en sak så kan min värld rasa. Så jävla jobbigt!

Exempel så kan jag stänga in mig i min lägenhet, för att jag inte klarar att möta människorna ute i samhället. Men det är är en psykisk sjukdom som inte kan botas utan bara lära sig att hantera. 

Kommer prata om det här en annan dag, men just nu vill jag bara ge er en uppfattning av min lilla problem i livet <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag så hade jag en till halloweenbjudning som lunch. Det blev paprikapumpor med pasta carbonara och en tacopaj som en gravgård. Efterrätten blev en gammal enkel klassiker som fruktsallad och glass.


Jag glömde mina utklädning hemma hos min mamma där jag hade min andra bjudning, så jag fick komma på en ny. Denna gången va jag en gravid superhjälte, hehe XD.

Vad som va roligt den här gången var att det va folk som hjälpte mig med maten. Och samtalet som var under maten. som vilken superkraft man vill h, och resor, och vad man inte gillar och vad man gillar. Dem andra fick en chock när dem fick höra att jag inte gillar nutella. Det skrattet efteråt va ett skratt gott för livet

Likes

CommentsDet här va nog en av dem roligaste sakerna jag har gjort i hela mitt liv. 

Jag har alltid velat karva ut en pumpa och nu för första gången så har jag fått göra det. 

En ny dröm har slagit in <3

Likes

Comments

Jag har ju en extrem älskbar känsla för HALLOWEEN!! Det är verkligen min högtid. Så nu när jag känner mig mer vuxen, så kände jag för en halloween middag ist för rövarfester som jag brukar ha!


Min bästa vän som just nu bor nere i Växjö överraskade verkligen mig. Hon kom till middagen fast att hon sa att hon inte kunde. Jag blev så glad. Glad att hon ville dela denna halloween med mig. 

Tjafs blev det under middagen. Väldigt tråkigt för här har jag lagt ner min tid för att ha god mat och roligt och folk vill inte vara med utan ist bråkar. Oavsett så blev kvällen lyckad!!

Likes

Comments

Det är så härligt att kunna se bladen falla av träden och solens strålar som lyser rakt på dem. Det blir som en magisk känsla fullt med tankar och värmehet.


Det är ju nu man vill ta fram en bra bok och sätta sig framför en öppen brasa med filtar inlindandes runt kroppen och höra dem fina så sista fågelkvittrarna. Men det är ju bara en fantasi jag har. Men en dag så ska den fantasin bli min verklighet

Likes

Comments