Banana pancakes recipe

Min frukost ifrån lördags, bananpannkakor med honung och socker på. Typ de godaste pannkakorna jag hittills ätit! Hade egentligen bara lust på pannkakor och slängde i det jag kunde hitta ifrån skåpet, alltså är dessa gjorda utan ägg och påläggen är vad det är, personligen älskar jag maple sirap men honung fick denna gång duga! Men eftersom så många av er gärna ville ha resept så är det här.

// My breakfast from Saturday, banana pancakes with honey and sugar on top. These were probably the best pancakes I’ve had so far! I was basically really craving pancakes and made these out of what I could find in our cabinets, so these are made without egg and the toppings are kinda what they are, I personally prefer maple syrup but honey was the best thing I could find at home! But since so many of you really wanted the recipe here it finally is.

Banana pancakes

What you need:

2,5 dl vetemjöl/flour
1 banan/banana
2 msk/tbs socker/sugar
1 msk/tbs bakpulver/baking powder
2-3 dl mjölk eller vatten/milk or water(you can use soy milk etc. instead!)
1 msk/tbs rypsolja/food oil
1/2 msk/tbs vaniljsocker/vanilla sugar
lite salt/a little bit of salt

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll sedan i mjölken och oljan och blanda tills degen är jämn. Degen skall vara tjock men tillräckligt rinnande för att hälla i pannan. Tillsätt vid behov mer mjölk/vetemjöl.

2. Skala bananen och lägg den på ett fat. Använd en gaffel för att pressa bananen. Släng sedan i den pressade bananen i degen och blanda om.

3. Värm upp en stekpanna på låg värme (jag hade själv pannan på 5 av 9!). Använd olja för stekning. Lägg en skopa deg i pannan och stek tills den övre ytan blir bubblig och börjar stelna. Vänd sedan om och stek den andra sidan.

4. Servera med bär, banan, honung, sirap, glass eller socker.

Ett tips för ett större gäng: Lägg de färdiga pannkakorna på ett fat och lägg aluminiumfolie över pannkakorna och fatet. Då hålls pannkakorna varma en längre tid!

// 1. Mix all the dry ingredients together in a bowl. Pour the milk and oil on top and mix until the dough is smooth. The dough should be thick but loose enough to pour into the frying pan. If neccessary add more milk/flour.

2. Peel the banana and put it on a plate. Use a fork to crush the banana. Add the banana to the dough and mix.

3. Warm up a frying pan on low heat (I had the pan on 5 out of 9!). Use oil for frying. Put a scoop of the dough on the pan and fry until the upper side is bubbly and beginning to stiffen. Turn the pancake around and fry the other side.

4. Serve with berries, banana, honey, syrup, ice cream or sugar.

Tip for a bigger group: Put the ready pancakes on a plate and a piece of tinfoil on top of them and the plate. That will keep the pancakes warm for a longer time!





Gillar

Kommentarer