Header

Detta inlägg är en annons för Make & Create och Fia Lotta Jansson Design och innehåller annonslänkar.

Igår hade jag en fantastisk dag i Stockholm. Make & Create anordnade en workshop i Lettering som hölls av super duktiga Sofie Björkgen-Näse som är en bokstavsillustratör med företaget Fia Lotta Jansson Design.

Det var en otroligt lärorik och inspirerande dag! Massor av instagrammare och bloggare var inbjudna. Många av mina stora favoriter! Det var otroligt kul att träffas live - alltså vilka härliga och sprudlande personer 😍

Jag har varit intresserad av Lettering länge och jag älskar bokstäver! Men jag erkänner - jag gillar snabba resultat och vill få det fint fort! Därför slutar jag ofta eller blir missnöjd med resultatet. Men nu har jag fått grymma verktyg för att fortsätta (och för att inte ge upp). Jag tänkte dela med mig av några av dom viktigaste med er!

Tips 1: 

Din anteckningsbok är inte instagram! Den måste verkligen inte vara perfekt. Tillåt dig själv att göra misstag - det är så man lär sig. Så ge inte upp bara för att en sida i anteckningsboken inte blev som du tänkt dig. Satsa på att fylla den istället. Alla sidor behöver inte bli mästerverk.


Tips 2: 

Fler bekännelser: Jag heter Jaquline och jag är en pen-oholic .... Jag erkänner - jag älskar pennor! Och jag har redan alldeles för många. Många gånger ser jag en ny rolig teknik eller skriv-stil och tänker att "Bara jag hade en sån penna/ett sånt papper/en sån sak så skulle jag prova."

Men ... egentligen ... behöver man inte mer material än det ni ser på bilden. Hemligheten är inte material utan att öva, öva, öva.


Tips 3:

Detta var något som Sofie sa som jag tyckte kändes så befriande. För det är inte lätt att skapa nya kreativa saker när man bara är nybörjare. Därför är det okej att härmas!

Däremot är det är inte okej att tjäna pengar på någon annans kreativa verk. Och om man har kopierat eller inspireras av någon tycket jag att det är schysst att ge creed till den du har inspirerats av. Men det är okej att skriva av och kopiera för att öva! Det som ni ser på bilden har jag skrivit själv men jag har kopierat en bild från självaste Sofie! 😊


Härligt gäng

Detta var ett så himla trevligt gäng! Fick så mycket energi och inspiration av att få träffa allihopa 😍.
Spana in dem alla på deras instagram-sidor här:

Pysselkompisarna Linda och Edit

Mia Kinoko

Petra med Kolossalt pyssligt

Anna med Pysselliv

Annika

Mikaela  

Freja och Karin - Pysselbolaget

Lina

Malin

Anna-Maria

Katarina med DIYSweden

Bilder från Workshopen: 

Om du är nyfiken på Lettering och bokstäver så kan jag verkligen rekommendera en kurs hos Fia Lotta Jansson Design! Jag fick super bra konkreta tips för hur man ska komma igång och lärde mig flera olika stilar. Inne på Sofies sida (http://www.fialottajansson.com ) finns information om hennes kommande workshops! Det finns även en Video kurs! 😊

Nu ska jag fortsätta att öva! 😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments