Vecka 5 var maken i Lyon, Frankrike, på tjänsteresa, så då fick jag och dottern rå om oss själva...! Själv började jag på en japanskakurs med syfte att lära mig enstaka ord och meningar att använda mig av i det vardagliga livet. Jag kommer att gå två gånger per vecka under några veckor. På onsdagskvällarna går dottern på 'Svenska Skolan Tokyo', vilket hon uppskattar mycket, så där håller vi till då! Hon tycker att det är skönt att få prata svenska och att andra förstår henne. På vardagarna kämpar hon på i skolan, framför allt med engelskan, men tids nog...! Hon har redan börjat "tänka på engelska". I fredags var jag, som mamma, mycket stolt när dottern sjöng på morgonens assembly i skolan!!

I lördags var dottern bjuden på ett barnkalas, vilket i stort sett var detsamma som i Sverige och på eftermiddagen samma dag kom maken åter hem. så eftermiddagen/kvällen tillbringade vi "på stan" med leksaksinköp och klättring på klättergym. Kvällen avslutades med sushi och "bubbel" hemmavid.

På söndagen tog vi oss till Snoopy Museum Tokyo, vilket enligt vårt tycke inte var värt pengarna och inget vi skulle rekommendera någon annan heller att besöka. Därefter tog vi oss med tunnelbanan till ett område som heter Ginza för att mest strosa runt..! Eftermiddagen avslutades på en japansk traditionell restaurang i våra hemmakvarter med fantastisk mat!! Den japanska maten är gudomlig..! 

Nu är vi redan inne på vecka 6, vilket innebär en ny vecka med nya möjligheter...!

Likes

Comments

Nu är det drygt tre veckor sedan jag, min make och vår dotter landade i Tokyo, Japan. Tillvaron har varit omvälvande för oss alla tre, dock mestadels positiv..!

Jag har valt att starta den här bloggen främst som ett minne för mig och min familj, men också för att dela med mig av vår tillvaro till våra nära och kära.

Vi kommer att bo två år i Tokyo för att maken erbjudits en utlandstjänst här och för att vi, som familj, har valt att tacka ja till erbjudandet.

Vi flög till Tokyo den 6 januari 2017 med en tro på att vi berikar våra liv på alla plan, trots att vi lämnat “tryggheten” i Sverige och det givetvis med blandade känslor! Anser dock att vi får ta vara på livet och de tillfällen som bjuds! Har inte sagt hej då till nära och kära, utan på återseende…!

Varmt välkommen att följa med mig på vår resa!!

Likes

Comments