Mobbning i arbetet!

Idag så skall jag ta upp ett anat viktigt ämne att prata om , ett ämne som talas om allt för lite! Som säkert jätte många har upplevt eller upplever. Nämligen mobbning på arbetsplatsen! Som måste få ett slut! Tänkte skriva lite av min erfarenhet av mobbning på arbetsplats!

När jag hade äntligen fått min examen , så hade jag fått ett jobb , jag hade före varit på praktik där ca. 6 veckor tror jag. Så jag fick fast anställning direkt efter examen. Så jag började jobba där efter skolan var färdig! Och hur lycklig var inte jag då ? Jag kände att äntligen så har jag lite med vind i livet efter 9 år av mobbning , sedan 3 bra år i yrkes och sedan få jobb! Livet var på den ljusa sidan , äntligen! Och så trivdes jag bra när jag var där på praktiken också , så jag kände att det här kommer att bli bra! Och ett jobb behöver jag också , för jag planerade att flytta hem ifrån , det jorde jag också efter en kort stund efter.

Nå tiden gick , och jag kände hur jag började bli deprimerad igen! Första tiden var det inte så farligt , det var min arbetsledare som alltid slängde ur sig elaka kommentarer till mig. Men jag var endå lycklig , jag hade flyttat till min första lägenhet , kände mig så vuxen , har som flyttat och skaffat ett jobb. Så jag tror ja levde länge från den lyckan.

Med tiden så blev det bara svårare att komma till arbete , för jag visste att min arbetsledare hade alltid någon elak kommentar till mig. Jag vet inte när det började spåra ur helt på jobbet. Han blev fort arg på mig och började skrika , jag började vara rädd att fråga honom saker , för frågade jag så blev han arg. Det var när vi hade lunch så kommenterar han min mat , du skall inte äta så mycket. Det var mycket om mitt utseende , jag var tjock. Men det var jag ju redan van med att höra från tidigare.

Och när vi skulle få nya arbetskläder , det var det värsta jag visste. Han sa så alla andra hörde att vi har inte några arbetskläder som passar åt dig , för du är för stor, du kan inte pröva.. många gånger jag gråter när jag kör hem från jobbet. Alla dagar så hade jag ont i magen att fara till jobbet . Det var alltid något jag jorde fel för honom. När han ropade på mig sa han aldrig mitt namn utan alltid : HÖDO , ja to tideen. Eller jävla gris fick ja hör många gånger å..

Och en dag när jag kom dit till jobbet så kom han och pratade med mig och sa att jag kan börja lägga smink på mig när jag kommer på jobbet. Jag svarade värför ? Jag tänkte som så att vi jobbar ju på en mink farm , jag tycker man inte behöver sminka sig till det. Han tyckte bara att jag skall bete mig som en kvinna och lägga smink på mig. Jag jobbade mycket på veckosluten också , en gång minns jag att jag behöver fråga om en ledig dag på en lördag för jag hade en begravning att gå på. Han började med , nää do får ITT ledigt för he, ja sa snälla att jag vill gå på den här begravningen , han sa nej!! Han sa att do kan koma vid före . Sedan så ändrade han sig å sa , jaja do får ledigt tå. Å jag vill nämna att vi e många arbetare på farmen så det är inte frågan att han inte får tag på någon annan..

Han frågade mycket av mitt privat liv , nämnde många gånger att min familj är värdelös , att jag borde lämna min pojkvän osv osv. Jag började sjukskriva mig , många gånger ringde hans fru och frågade hur länge jag är borta att jag behöver komma till jobbet. Många gånger när jag körde till jobbet , så ville jag bara köra av vägen.. jag blev också sjuk en gång och opererades för blind tarmen , så jag var sjukskriven någon vecka. Han var arg för det också. Men som jag inte berättade att sjukhuset jorde en miss , jag hade inget fel på blindtarmen jag var gravid. Så jag sörjde hemma också över att förlora det lilla livet..

Efter en tid blev jag gravid igen , och jag berättade för arbetsledaren att jag var gravid , för jag kunde inte lägga ut gift och sådant . Så för det berättade jag det.. sedan hände det hemska igen , jag började blöda.. jag ringde nästa morgon och sa att jag har fått missfall att jag är borta några dagar .. sedan när jag kommer tillbaka i jobbet , ledsen är jag för missfallet.. jo då pratar han med mig och seger nog vad he endå tur att du fick missfallet , för nu kan du fortsätta jobba här..

Jag orkade i nästan 3 år. Sedan så anställde pappa mig! Så jag började jobba åt min pappa.. under de tre åren fick jag ta emot mycket skit.

* jävla gris blev jag kallade nästan dagligen
* han krävde att jag skulle ha smink
* blev mobbad för min vikt, jag skämdes över att jag behövde större arbetskläder
* en gång krävde han att jag skulle avlida min hund! För en gång stukade jag foten när jag var ut och gå med hunden , blev sjukskriven några dagar för det. Så efter måste jag avlida hinder för honom, men det jorde jag inte!
* han tyckte det var bra att jag fick missfall , så jag kan fortsätta jobba
*han kommenterade min mat att det där kan jag inte äta när jag är tjock!
* han pratade skit om min familj , och ville eller nästan krävde att jag skulle lämna min pojkvän
* han fick mig att vilja köra av vägen när jag for till jobbet

Jag orkade 3 år. Sedan räddade min pappa mig! Tack och lov för det! Längre skulle jag inte ha orkat. När jag slutade så ringde hans fru till mig många gånger. Men jag svarade inte!

Det här är min erfarenhet av arbetsmobbning! Jag ångrar idag att jag inte vågade anmäla honom. Men jag minns att jag tänkte att värför skulle det hjälpa , när jag inte fick göra någon anmälning för polisen när det handlade om skol mobbningen.. så vad var skillnaden nu? Det var ju nästan samma sak , bara att det handlade om vuxen folk denna gång...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229