Liten uppdatering!

Oj vad det var länge sedan jag bloggade. Så nu skall jag försöka ge en liten uppdatering från mitt intressanta liv! 😅 ni som följer mig på instagram så vet att jag har gjort en gastricbypass operation. Jag hade igentligen inte så många val att göra , jag hade att välja på en magoperation eller att få diabetes typ 2 inom 1 år. Så för mig så var det lätt att välja. Så jag gjorde en mag operation. Snart är det 3 veckor sedan jag gjorde operationen. Första veckan kan jag lugnt sega att det var tufft, inte för att man hade ont , klart man hade lite ont , men det är jo normalt att man har efter en operation. Det satt mera psykiskt , tack vare min man och min fina familj som stöd att jag hade gjort rätt val så känns det så bra. Och allt pepp man får från socialamedier , tack för det! Mina tankar första veckan var att vad har jag gjort? Har jag gjort fel val av mitt liv , att aldrig kunna äta normalt , att aldrig kunna äta godis osv. Men vet ni vad ? Nu 3 veckor efter så ångrar jag inte en minut av mitt val. Jag kan äta precis som för , vanlig mat fast i mindre mängder , nu så får jag i mig knappt 1 dl mat per gång jag äter , för jag känner mig så mätt. Jag känner ingen hunger , det är jag glad över , och jag tänker inte alls på söt saker eller ute mat som pizza osv. Och klart att kanske man kan äta lite godis i framtiden , men nu så tänker jag att jag vill klara mig utan socker , jag väljer noga vad jag äter .

För jag inser vilket beroende jag har haft av socker , och hur mycket ute mat jag har ätit. Det kräver mycket av det psykiska med denna op. Som jag har sagt förr skulle jag aldrig klara av denna op om jag inte hade min man som stöder mig 100% . Han äter samma mat som mig , så det har underlättat mycket! Men nu tror jag att jag inte skulle bry mig om han skulle äta pizza framför ögonen på mig.

Och jag vet att många av er tycker att det är ” fusk” att göra denna op, eller att någon tänker att det är bara att äta mindre och röra på sig. Men så är det inte för alla. Jag skulle önska att jag skulle klara av på egenhand utan op. För om ni tycker det är ”fusk” med en op , så ni kan tänka hur man måste leva efter en op. Man skall äta 6 gånger om dagen , små mål , man skall ta vitaminer resten av livet , det är läkarbesök , man kan få dumpningar av fel mat , det betyder man kan spy , få diarré,hjärtklappningar osv. Dumpning kan man få om man äter för fort också. Så det ör mycket att tänka på , dom rekommenderar att det skall ta ca 45 min en måltid. Så då vet ni :)

Men jag ångrar inget , jag är så nöjd , jag har fåt mera energi , blodtrycks medicinen så har jag slutat med , min onda rygg har jag inte längre . Jag kan städa utan att måste pausa pga ond rygg. Och så har jag gått ner 17 kg!!! Så jag är nöjd!

Och annars så är det väl okej. Tror jag inte har känt mig såhär glad på 4 år som jag gör nu. Jag har ett perfekt liv! Jag fantiserar vad jag vill göra av mitt liv , när min sjukskrivning är slut i januari , alltså jag har hela livet framför mig känner jag. Och jag får så bra hjälp av alla runt om mig. Jag är så tacksam för det. Och det slog mig här om dagen att det är ett under att jag har orkat kämpa hela mitt liv , och nu får jag känna hur det känns att vara lycklig. Så mycket som har hänt i mitt liv : mobbning i skolan 9 års tid , mobbning i arbetet i 3 år , 2 missfall , våldtagen x antal gånger , blivit slagen , varit på 2 rättegångar , blivit hotad x antal gånger , blivit kniv hotad med min man , varit alkoholist , missbrukare av tabletter , blivit utan vänner totalt. Men här står jag idag lyckligare än någonsin. Tack vare min man Ahmed!! Jag vågar inte tänka på hur mitt liv skulle vara om jag inte hittade han , och att han aldrig lämnade mig när jag var som lägst ner i mitt liv. Jag är evig tacksam för det. Och har varit nyckter nu i 1 1/2 år! Så nu känner jag att nu är det min tur att bli det bästa av mig, här står jag fast jag har haft mina motgångar. Och starkare en någonsin. Jag känner att det inte fins något som kan knäcka mig.

Och har som planer att kanske åka båt med mina barn från Vasa till Umeå i sommar så dom får också göra något kul i sommar , känner mig dålig när jag inte har orkat göra något med mina barn här förut , när jag har varit så trött. Så nu när jag äntligen är på benen efter 4 års tid , så vill jag göra en liten resa med dom! Så jag försöker hitta så mycket här hemma jag kan sälja för att få ihop tilll en liten resa med dom. ❤️ det är mina barn så värda efter allt dom har fått vara med om också!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229