Kalas / och funderingar om panikattacker!

Ikväll så har vi firat min födelsedag i förskott! Fickjätte fina saker! Fick fina blommor , pengar och en splitter ny dammsugare! Så nu kan jag också börja dammsuga , har inte haft en på 6 månader! Så äntligen! Och nu så är det helg igen en gång! Barnen är hema den här helgen , så imorgon skall vi på jul öppning till jakobstad.

Fick tidigare en Calvin Klein plånbok av min man! Får nog sega att jag blir bortskämd av min älskade familj! ❤️
Tycker denna vecka så har varit tyngre. Det beror vell på förkylningen och mörkret tror jag. Och även tar det på att ha börjat med psykoterapi. Mycket som kommer upp till ytan igen en gång. Fick också lära mig lite hur man tar sig igenom en panik attack.
Har inte sluppit dom helt ennu , men lite mildare har dom blivit! Lycklig lottad är jag som har en man som alltid finns där när dom dyker upp för mig! Utan honom skulle det vara jobbigt, han håller om mig och kramar mig så länge det behövs!

Men jag vet vad dom beror på. Har som sagt flyttat tillbaka till huset jag bodde tidigare med mitt ex. Och tyvärr så spelas allt upp i huvudet på mig. Är jag ute och röker och hör barnen skrika blir jag i panik och tror dörren är låst. Jag ser ALLT i mitt huvud vissa kvällar. Fast det är 2 år sedan. Vill bara glömma och gå vidare , men värför vill inte mitt huvud det ? Värför ser jag allt ? Vissa nätter drömmer jag om det och vaknar svettig. Det är tufft! Jätte tufft! Men denna gång så möter jag mina bilder jag får upp i huvudet. Får ett år sedan jorde jag inte det , då använde jag alkoholen och något annat för att få bort känslorna. För jag ville inte känna efter , jag ville inte ha känslor. Och visst var det enkelt , för stunden var det skönt. Men nästa dag mera ångest ..

Och snart är det min 1 års dag jag har varit fri från alkohol och mediciner! Och det ör jag stolt över! Ångrar inte en sekund att jag valde ett nykter liv! Och jag vet med mig själv att jag måste leva nykterist resten av mitt liv! Men det kommer jag att klara galant , med min underbara familj som stöd och min man! Utan er skulle det inte gå! Skulle jag inte ha tagit beslutet förra året att jag skall ändra min livs stil skulle jag mycket möjligen inte finnas här i dag. Så långt hade det gått. Och jag är så ledsen att jag släppte mig så låg, men när nästan hela livet har varit ett helvete , och när det andra hände för 2 år sedan så det blev för mycket.. då blev det lätt till alkohol för att inte behöva känna sorg! Men nu är jag beredd att bearbeta allt med hjälp av psykoterapi.

Så nästa inlägg som jag skall skriva om det är om beroende och missbruk!
Väldigt jobbig ämne också , men något som är så viktigt att prata om också!

Fick denna av älsklingen! ❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229