Gastric bypass!

Ja som don flesta vet så skall jag göra en gastric bypass. Och väldigt snart , den 11 juni så är min operation. Skall och möta doktorn den 6 juni och kirurgen. Så det börjar närma sig. Går på flyt nu också , har som mål att gå ner 7 kg tills op dagen. Det är för att levern skall krympa så det blir lättare för doktorn att operera.
Och värför väljer jag att operera bårt min magsäck ? Värför ”fuskar ” jag ? Jag har hela mitt liv varit överviktig. Jo jag har bantat typ halva mitt liv , har gått ner 20 kg osv men det har alltid kommit tillbaka. Efter några månader så har det kommit till baka. Så med denna op så hoppas jag att jag får som ett verktyg att hjälpa mig med vikten. Att det skall vara långvarigt. Fast man gör en magsäcks operation så betyder inte det att man inte behöver jobba själv för att tappa vikt. För det måste man , det är bara ett verktyg som hjälper. Man kan inte äta stora portioner mat, man kan äta 1 -1/2 dl per gång. Så man skall äta 1 - 1 1/2 dl 5 gånger om dagen. Och så kan man få något som heter dumpningar och det är om man äter för fort eller fel mat ex mat som är mycket fet eller oljig mat socker osv så kan man börja spy eller få ont i magen. Det är som en påminnelse till kroppen. Och när man får en dumpning så går det offtas om efter några timmar.

Och jag väljer att göra denna op för att få ett bättre liv , mera ork , och vill leva mer hälsosammare liv. Jag har redan högt blodtryck som jag har haft i flera år. Och har nära till diabetes. Min doktor var så positiv över att jag vill göra denna op , kommer att få flera år att leva . Han sa också om jag INTE gör denna op så inom 1 år så har jag diabetes typ 2. Så nu skall det bli ändring på det.

På min instagram så kan ni följa min resa hur det går för mig. Ni hittar mig på : jannika_sundholm som ni gärna får följa! :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229