Sommarens sista dag

Ponnysarna

Igår spenderades hela förmiddagen i stallet med hovslagaren. Först var vi hos unghästarna på betet, var positivt överraskad av Ville som stod helt still, han brukar annars vara lite busig att verka. Kanske har han äntligen lärt sig att stå still! Hemma skoddes sedan Hugo, Skrållan och Sorken. Visste inte hur Sorken skulle vara att sko så började fram ifall han inte skulle vara så lätt att sko men han stod som ett ljus hela tiden så även han fick skor runt om. Nu ska dom bara sitta kvar med, när de inte är vana vid att ha skor upplever jag att de lättare trampar av dig dem... När jag ledde ut honom till hagen märkte jag direkt vilken skillnad de var med skor på. Han skrittade på ordentligt istället för att tassa fram. Nu kan vi äntligen börja träna på riktigt, både tänderna och hovarna är fixade!

I torsdags var Jessie hemma igen och nu är det dags att försöka sätta igång ponnyerna efter all vila. Först skrittade vi ut på tur med Hugo och Skrållan. Skrållan tyckte att det var väldigt roligt att få komma ut, jag hade mest träningsverk från dagen innan... Hon skrittar ifrån Hugo med än gång så antingen får man stanna och vänta eller så får han helt enkelt vara långt efter. Ingen av dem bryr sig om den andra. Dente fick ett pass med skritt och lite trav på banan, mest för att han skulle få göra något.

Känns som att hösten närmar sig med stormsteg! Endast 5 grader varmt på nätterna hela denna veckan så nu har hästarna fått ha regntäcke på nätterna, har dessutom regnat en hel del... Jag är en riktig Höst-människa, trivs verkligen bäst när det är höst, allt känns så mysigt då.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229