Skillnad på häst

Ponnysarna

Började dagen med en tur i skogen på Hugo, Jessie är iväg denna vecka så försöker motionera Hugo när jag hinner. När vi var påväg hemåt mötte vi ett litet kid som stod på vägen och inte vågade gå ner i skogen. Så söt och så liten, förstod nog inte att det var människor som kom och gick utan tänkte bara på hästen så den var inte speciellt rädd heller. Tror att de går ganska nära hästarna när hästarna är i hagen.

Lite lunch sen var det Sorkens tur, blev samma som igår. Lite volter, bommar i skritt och sen lite trav. Han var duktig och kändes snäppet mer avslappnad idag, dessutom börjar han förstå det där men skänklar och att man inte ska gå med bogen först. Fick fram honom lite bättre i traven idag, han vågar inte riktigt ta för sig men kan delvis bero på att han är ömfotad då han inte har fått några skor än så vi tar det fortsatt lugnt.

Jag, mamma och W tog en promenad bort till unghästarna som verkade ha det väldigt bra på betet. Både ridning och promenad gör nog att jag kommer att sova gott inatt! Till sist tvättade jag av tränsen, sadelgjordarna och lite annat som behövde tvättas av. Innan var jag ganska bra på att putsa av allt efter att jag ridit men när W är med i stallet är det ofta ganska ont om tid och då blir inte det där sista gjort...

Insåg att det är stor skillnad på vilken häst man sitter på. När jag tidigare har ridit Skrållan eller Hugo har det gjort ont i bäckenet, inte alltid men när jag försökt trava och rida lätt eller när jag ridit lite längre. De gångerna jag har ridit Sorken har jag både skrittat och travat utan att jag känt något i bäckenet. Trodde att det helt enkelt blivit bättre men idag när jag red Hugo var smärtan tillbaka, när det känns som att bäckenet ska gå av på mitten ungefär så var nog egentligen inte bättre men eftersom Sorken inte alls är så grov som Hugo så blir det inte samma sak att sitta på honom.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229