Nästa steg

Ponnysarna , Småbarnslivet

Idag släppte jag "skrajremmen" och tog ridningen på Sorken till "The next level" Efter att inte ha ridit på 1,5 år har jag haft riktigt kass balans och Sorken har varit lite spänd och tramsig så har det känts bra att ha remmen mest för att inte tappa balansen och skrämma hästen. Nu börjar jag bli varm i kläderna igen och har dessutom lärt känna hästen, jag vågar lita på att han inte hittar på något drastiskt!

Idag var jag lite tuffare mot honom än vad jag varit tidigare, innan har allt varit på hans villkor just för att han är så grön i ridningen. Travade över bommar, gjorde mycket volter och avsaktningar. Hade "motivationspinnen" med mig och den hade verkligen önskad effekt, han är ganska lat i övergångarna eftersom jag varit lite väl snäll mot honom men räckte att jag petade till honom på bogen en gång för att han skulle förstå allvaret och faktiskt gå framåt. Fick en helt annan, mycket bättre känsla idag och fick honom även någorlunda rak och framme för skänkeln. Träning ger färdighet!

Ville bus som inte var speciellt busig utan snarare trött och tyckte att det var alldeles för varmt att springa runt med den björnpälsen som han dragit på sig! Han blev longerad med inspänning, de gick bra igår men ännu bättre idag. Han ser verkligen ut som en dröm att sitta på när man ser honom från marken, mjuk och taktmässig och det blir bara bättre varje gång vi jobbar med honom. Avslutade med att hänga på honom och gå några steg och de gick hur bra som helst!

Måste tillägga att w sitter snällt i sin vagn vid ridbanan och leker med diverse grejer medan vi håller på med hästarna, så duktig!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229