Aldrig riktigt nöjd

Ponnysarna

Egentligen en ganska lugn helg men ändå var jag helt slut igårkväll. I lördags red E Sorken, de går bättre och bättre. E har tidigare bara ridit på ridskola och har inte riktigt lärt sig att ge hästen ett stöd med handen och driva framåt med skänkeln. De går dock bättre och bättre. I lördags fick hon stundvis till det ganska bra!

Igår red N Sorken och Skrållan. Gick jättebra med Sorken tills de skulle galoppera, då skulle han bocka och hon åkte av efter några språng... Upp igen och han försökte göra samma sak igen men hon lyckades få upp huvudet på honom och lyckades galoppera vidare. Tyckte de var riktigt bra gjort att få fram honom! I sin helhet var vi nöjda med passet båda två förutom att ponnyn var lite seg och lat. Igår delade vi unghästarna och släppte Sally med Skrållan, Ville släpptes ihop med Sorken. De gick jättebra, de hälsade på varandra sen busade de en bra stund innan de började äta. Ny hage = mycket nytt gott gräs, om än ganska näringsfattigt så här års. Men detta var nog anledningen till att han var seg men skönt för honom att slippa gå själv.

Sen red hon Skrållan, först på ridbanan men då ville hon inte alls. Testade istället att rida på vallen. Hon var inte supermotiverad där heller men det gick bättre. Blir inte riktigt klok på den ponnyn men veterinären tycker att hon är ohalt och jag kan inte heller hitta något annat. Pratade med alla möjliga igår för att få lite nya ögon och framförallt tankar och funderar på om det kan vara så att hon helt enkelt inte tycker att det är roligt längre. Att hon helt tappat motivationen efter att hon var utlånad. Hon trampar på och tycker att det är kul i skogen men sen vill hon inte alls. Ska prata med veterinären idag igen och se vad han säger men troligen är det bara att rida på och se vad som händer...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229