jahapp...efter ytterligare en lång paus så är det dags för en uppdatering. här sker det grejjer minsann...eller så int, men endå nog.
jag har börjat förkultivera en del grönsaker som jag ska odla i mitt kommande växthus i sommar, och så har jag tagit tag i och rett upp mitt komposterande, jag är ännu i försöksfasen med en bukachi kompost, så, får se vad det blir till, jag uppdaterar mera om det senare😊
som sagt har jag börjat förkultiver, och det har jag börjat med redan nu av den anledningen, att det oftast skiter sig, jag har aldrig fått en odling att överleva....så om jag böejar försöka nu, så kanske jag hinner få en planta förkultiverad till typ....juli....😊 taggad som bara vad är jag.
jag testar även på att så rödbeta som mikrogrönsak, vilket innebär att man skördar blasten vid ca 5 cm storlek. sedan kan man liksom bara äta det typ. eller något. nåja, hursomhelst har mina mikrofrön börjat gro, och jag väntar med stor spänning på att få äta opp dem😋😋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

jag har ju lyst med min frånvaro i typ 3 veckor nu, har bara "mårat" på. Pippelström haltar ännu, och det är osäkert om han får behålla sin svans, men vi avvaktar, han äter inte längre värkmedicin, och verkar mycket piggare.

Snart sätter odlingssäsongen igång, och jag har stora planer. Har aldrig odlat förut, och t.o.m lyckts ha ihjäl flera kaktusar, men vi får se.

Jag har dragit på mig värsta manflu en kvinna kan få. Är nästan helt däckad, allt gör ont, och allt är tungt.

Nya tag en annan dag!

i brist på annat slänger jag fram en bild på mycket gravida jag utklädd till en docka....:D:D

Likes

Comments

Jag velade lite ifall jag skulle skriva detta eller inte, men jag känner att jag behöver få ut mina tankar om detta.

Låt mej börja med att berätta lite om denna katt, som för dej kanske är en obetydlig varelse.

För 8 år sedan, en höst fick jag en väldigt liten kattunge av en familj, jag märkte genast på denna kattunge, att han var en väldigt speciell liten varelse, väldigt livlig, och lite våghalsig, ibland även lite dum.


Han fick namnet Ron Pippels Jeremy, Pippi började vi kalla honom, och genom åren har han även fått namnet Pippelström, men du vet, kärt barn har många namn.

Pippi var en innekatt, men han trivdes aldrig riktigt som det, i ganska ung ålder låg han ute på min balkong och såg en fågel flyga förbi, i all sin iver tog han ett språng efter fågeln, och hoppade över balkongräcket, 3 våningar ner rakt ut på asfalt. Det resulterade i en stukad fot och ganska omtumlad liten katt, men han klarade sig ändå relativt bra.

När jag ännu hade sköldpaddor brukade Pippi sitta på akvariekanten och släppa ner leksaker åt dom, och innan de hann fånga leksaken, fiskade han opp den igen, vilket naturligtvis resulterade i att han blev biten i svansen när han minst anade det, jissus vad han blödde.

Och man får inte glömma när han lärde sig att öppna dörrar, pinsamt värre när han öppnade lägenhetsdörren åt postiljon klockan 4 på morgonen när jag nyss hade kommit ur duschen efter jobbet!

Sedan kom min son till världen, pippi blev hans första riktiga vän, han tvättade hans hår när han var bebis, strök sig uppefter hans fötter så han skrek av skratt när det kittlade så.

Vi flyttade till hus, och redan från första dagen blev Pippi en riktig utekatt, jag såg på honom att han aldrig har mått så bra, som när han slapp och rulla sig på gräsmattan, innan den ens var sådd, leran han drog in när det var regnväder gjorde mig ibland vaansinnig. För att inte nämna alla dessa sorkar han hämtade ur min fars trädgårdsland, och alla skulle de upp på trappan utanför dörren som trofeer radas upp.

Sedan kom min dotter till världen, en av första gångerna hon skrattade riktigt högt var när pippi kom och strök svansen mot hennes kind.

Jaa-a genom åren har jag lärt mig att Pippelström är lite utvecklingsstörd, väldigt våghalsig, mycket irriterande katt, som äter oss ur huset.

Tills i torsdags, han kom hem sent på kvällen, jag höll på med en massa julstök i köket, när Janne sa åt mig med allvarlig röst "hördu Janna", jag följde hans blick till Pippi som ramlade omkull mitt på köksgolvet, och fortsatte med att släpa sig mot bastun lämnades en rand av blod efter sig. Jag gick efter, och det enda synliga sår jag hittade var på hans svans. Jag tvättade hans sår och lag plåster runt, och bäddade åt honom så han skulle få vila, han såg väldigt härjad ut, jag såg på honom att han hade ont, jag tror dock inte att jag riktigt insåg hur ont han hade förrän klockan 4 på morgonen när han gav ifrån sig ett sånt skrik av smärta att jag vaknade, och vår andra katt blev livrädd och for och gömde sig. Jag sov inte mycket den natten, och hela fredas morgonen spenderade jag med att ringa runt till veterinärer, att hitta någon som tog emot dagen före julafton var inte lätt ska jag säga. Tillslut ringde en veterinär upp, Janne kom hem tidigare från jobbet, så jag skulle slippa iväg så fort som möjligt med honom, det kändes som om varje sekund var dyrbar.

I bilen var han lugn, den annars så energiska katten var som bortblåst, jag hade ingen transportbur, så han fick ligga på passagerar sidan, han låg där och gnydde, det lät nästan som han grät.

Veterinären kunde inte göra så mycket, bara konstatera att han har blivit påkörd, ge honom smärtstillande och antibiotika. 3 dagar sa han. Ifall han inte är bättre om 3 dagar blir han nog inte bättre. Jag grät som en liten gris på vägen hem.

Denhär katten, med all sin envishet, våghalsighet, onaturligt stora aptit, och en sällskapssjukhet som ibland är jobbig, han är oss väldigt kär! Han är min sons bästa vän, och en väldigt kär familjemedlem åt oss andra.

Han betyder helt enkelt mycket för vår familj, även om han för dig kanske bara är en ful gul katt!

Jag vet inte vem du är, jag vet inte hur detta skedde, högst troligen "trillade han i vägen", dock är jag väldigt besviken på dig, jag är besviken på dig, för att vår familjemedlem, min sons bästa vän, inte ens var värd så mycket för dig att du iddes knacka på en dörr och berätta att det hänt. Att du inte ens gav oss chansen att hämta hem honom, utan att du lät honom släpa sig hem utan fungerande bakben, blödande och rädd.

Du kanske aldrig läser detta, högst troligen inte, men kanske att ifall nån som läser detta, nångång kör över en katt eller hund, eller marsvin, åtminstone tar så lite ansvar att dom ringer på närmaste dörr och berättar vad som hänt.

TACK OCH HEJ!

Likes

Comments

Igår sken solen i 5 minuter, och just dom 5 minuterna råkade vi vara utomhus, det var vackert😚

Idag står julförberedelser på schemat, knäck ska kokas, bröd ska bakas, och kålrotslåda ska jag försöka mej på.
Underbart när det snart är jul!!!

Likes

Comments

det har varit relativt tyst på bloggen för min del nu några dagar, och det beror helt enkelt på att jag har varit trött. så trött.
Sedan jag väntade Ivar har jag fått sådana perioder ibland, när jag blir så trött så jag får huvudvärk, vill helst bara sova, men samlar alla krafter jag har och umgås med mina barn och försöker att inte låta det gå ut över dom.
Jag dricker blutsaft för brinn kära livet, men det verkar inte hjälpa. Jag trodde det gjorde det först, men sedan blev jag nästan ännu tröttare.
nåja, jag ska försöka rycka opp mej i morgon!
Imorgon är det lucköppningsdags😊😊 Ivar ska få börja öppna sin alldeles egna pixikalender😎 spännande!!!

snart är det jul🎅

vi baka lite pepparkakor idag också....men Ivar åt upp all sin deg.
"Bulla!Bulla! " sa han bara. sedan satt han å kavla mjöl😂😂

Likes

Comments

jepp. det var tiden Ivar började vakna till idag, dock låg vi och lata oss till 06.19 innan jag gav opp och steg opp. Så nu har jag en av domdär extremt sköna stunderna, när båda barnen sover och jag sitter och sveper kaffe.
igår fick jag hem min sista chans att ever slipp iväg hemifrån ensam igen, beemo tandem travel och trott eller inte, men denna efterlängtade, fina, något för dyra vagnen rymdes in i min lilla baklucka😂sååå glad blev jag. Vi ska inviga den nästa.vecka när vi far till Haparanda.😊

Nu ska jag fortsätta mitt brödbakas😊
Rågbröd😍😍
har dock ännu fått till nån bra pepparkaksdeg🤔

Likes

Comments

Idag var vi på ett snabbt besök på "jul på juthbacka" , det är typ en liten "marknad" där dom säljer hantverk, och jag hittar alltid något intressant, i fjol minns jag att jag köpte en bok, och i år körde jag på kryddor och senap😊

ser så mysigt ut med alla dessa små burkar, jag smakade faktiskt på en av chili burkarna, det brände lite lätt på tungan kan jag säga😅.
Hur som helst ska jag försöka få övertalat gubbstrutten miin om att vi ska grilla en korv nån dag här så jag får smaka på senapen som ser ytterst delikat ut för att vara ärlig.
Det ska jag göra någon dag här, koka egen senap😋

Sedan har vi varit en sväng till skogs också, för jag behövde granris till att göra en krans till dörren, det gick bättre än vad jag trodde att ta med syskonvagnen till skogen, nåja, anyway så kom jag hem, tog in min lilla kasse med en massa granris lag den på bordet( för jag hade kommit på att jag skulle göra min krans under det ordentliga ljuset från kökslampan) det var då jag såg det.
Jag har liksom en superkraft, jag ser nämligen allt som rör sig, eller rättare sagt allt som rör sig med 8 ben.
Först kom en krälande över borden, jätte liten, nästan som ett kvalster. och så kom en till. och en till.
Det dröjde kanske 15 sekunder från det att jag tog i första granriskvisten till det att alla var ut genom dörren. det krälade av små små små spindlar där. dom var överallt. jag skulle ha fotat detta elände men jag hade för fullt upp med att döda domdär små jävlarna.

jepp.

tack och hej😚

Likes

Comments

idag har Ivar, Ingrid och jag byggt en snögubbe.
översättning:
Idag har jag byggt en snögubbe, Ivar har ihärdigt försökt få omkull den, medan Ingrid sov. 😊

Men nöjd blev jag med resultatet, Ivar blev missnöjd för han fick int omkull den, å Ingrid kunde inte bry sig mindre.

Den är iklädd min egenhändigt stickade halsduk och min shrek mössa som jag köppte på myrorna i motala 2006😚Jag älskar den mössan😍😍

Idag kom en man via vårt med en syskonvagn jag hade hittat via findit, vi behöver en som skulle rymmas i bakluckan på vår bil så jag sku kuna ha med den t.ex. till butiken, gå på stan ensam med barnen osv.
Att byta bil är inget alternativ för mig.
Naturligtvis var den underbart vackra vagnen för stor, trots att jag var 89% säker på att den skulle rymmas😭 jag blev så besviken.
så jag får leta vidare.
äsch.

Likes

Comments

Idag har jag inte hunnit med någonting. Barnen har skiftat om varann med sovningen, och allt har tajmats fel på något sätt. Så den utedag jag hade planerat i min fantasi, förblev där.
Men, vi hann faktiskt ut en liten stund, varav halva den lilla stunden spenderade jag med att svära över spännremmarna gubben hade spänt fast fönstren på släpkärran med.
Men skam den som ger sig, opp fick jag dem så jag fick lyfta mina fönster och min dörr inomhus😊
Nu på kvällen har jag vevat ihop årets ANDRA pepparkaksdeg.
som sagt.
skam den som ger sig.

Likes

Comments

Idag har vi firat alla dessa pappor på farsdag, vi började med att gå snett över åkern till min egen farsa, sedan packade vi oss iväg till gubbens farsa i stan.
Hur firade vi vår egen gubb-farsa då?? jo, han fick plocka ner fönster från en villa åt mej😂😂

Jag hade nämligen sett en annons på facebook, ifall någon ville ha fönster för villan skulle rivas.
Som jag nämnde något inlägg tidigare här, så har jag ju varit på föreläsningen om 'skillnadens trädgård' och blivit så inspirerad att jag knappt kan bärga mej till våren. Så eftersom jag är otålig i mina fingrar och tår, så måste jag ju börja designa ett eget växthus nu. NU!
Så när jag såg dendär annonsen, och såg dendär fina lilla dörren, kände jag mej tvungen att fråga om jag kunde få den, och när vi ändå skulle hämta dörren, lika bra att ta hela faderullanlej då😂 vad är nå billigare än  gratis!!
jestas vilka snälla människor det ännu finns i vår värld😊
Så det fick min gubbe pyssla med på farsdagen😂

nånäää...int nå bara det, när han hade hjälpt mej med det, så åkte vi hem och jag gjorde rullader fyllda med färskost, spenat och svamp. Gott som bara vad😉
Nästa år kan han få en hemodlad rödbeta😂

(potatisarna va inte brända fast di ser ut så)

hejj å hopp😙

Likes

Comments