Header

Nu är tre praktikdagar förbi och jag måste säga att personalen verkar jätte trevlig och snäll! Jag har dock bara arbetat med samma person alla dagar hittills men har ju träffat de andra t.ex vid skiftbyten. De försöker verkligen visa och lära mig allt vad deras arbete går ut på. Redan första dagen fick jag under första timmen göra en bokning. Eftersom jag är blond och ser "finländsk" ut vänder sig många finländare på hotellet till mig om det är någonting de funderar över eller om det är något de inte är nöjda med. Det har både sina positiva och negativa sidor, det är roligt att de vänder sig till mig och tar mig som helt vanlig personal, men samtidigt är det svårt, jag kan ju inte veta så mycket när jag bara är första, andra eller tredje dagen på praktik. Därför slutar det ofta med att jag får översätta ärendet till min kollega som sedan har en lösning på frågan. Jag sitter så gott som hela arbetsdagarna i receptionen och hjälper med det jag kan, svarar på hotellgästernas frågor och hälsar på dem när de går ut och in i hotellet. Jag tror nog att praktiken blir bra och att jag kommer trivas ända till slut, det får vi i alla fall hoppas på.

Nu under de dagar jag har jobbat har jag inte hunnit med så mycket annat än själva arbetet. Mina dagar ser i princip ut så att jag sover länge på morgonen, tar det lugnt ett bra tag efter, ut på en morgonlänk och sedan på jobb. Spanska rutinerna passar mig bra, rätt så skönt. Vädret är också aningen bättre nu än när jag kom hit, idag är det redan ungefär 16°C. Skönt att inte behöva klä på sig lika mycket kläder på dagen i alla fall.

Idag är jag ledig så ska därför snart hitta på något roligt med en kompis, vad vi gör vet vi inte ännu men lika kul blir det ändå. Vi hörs senare, adiós!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

"Vi ses i värmen, adiós!"

Ja, det där med värmen kan ju diskuteras, men nu i efterhand tror jag att det var lite önsketänkande. Bara för att det är Spanien så är inte sol och bad en självklarhet året runt, speciellt inte nu när jag går runt med samma vinterjacka och halsduk ute (och inne) som i Finland, haha. Jag har fått höra från många att det är en ovanligt kall vinter just det här året och att det inte har varit så på tiotals år. Ja ja, men bort från det negativa, jag älskar den här platsen, varje gång jag är här, varje dag, ifrågasätter jag mig själv varför jag skulle stanna kvar i Finland och bo, när man istället kunde bo på en plats man trivs så mycket bättre på?!

Igår var det tidig väckning för att först åka med buss till Vanda flygfält och sedan mellanlanda i Oslo. Jag hade en mellanlandning på sex timmar, jag trodde faktiskt att det sku kännas längre än vad det egentligen gjorde. Jag hittade en lugn plats i en liten "korridor" där jag satt på golvet och såg på serier från datorn med min halsduk som filt, som tur var hittade jag lite wifi. Efter mellanlandningen forsatte resan till Málaga flygfält, därifrån jag sedan åkte med tåg hem resten av vägen. Jag kom alltså hem igår kväll. Det kändes ovant och konstigt att komma hem själv, jag är van vid att det alltid är håll i gång här hemma. Eftersom lägenheten stått tom i ett par månader så var kylskåpet helt tomt, fick därför genast skynda mig till matbutiken innan den stängdes för dagen. Mycket mer hann jag inte göra förrän jag behövde sova efter detta sömnlösa dygn.

Idag hade jag sovmorgon och fick sova länge. Jag hade en rätt så lugn morgon, jag såg på youtube videos och skrev med vännerma från Finland. Senare på dagen åkte jag iväg till ett shoppingcenter för att köpa arbetskläder till praktikplatsen, det blev en vit skjorta och svarta jeans. Jag passade även på att köpa färska jordgubbar då de var på rea i matbutiken där intill. På kvällen träffade jag en kompis som gick på min klass då jag gick här i skola. Det var jätte roligt, och helt otroligt att jag fortfarande har så bra kontakt med henne. Vi gick hem till mig och satt och såg på TV och bara pratade resten av kvällen. Hon for just hem och för tillfället sitter jag ihopkurad under täcket med collegebyxor, tröja och t.o.m tofflorna på. Lägenheterna i södern är inte gjorda för så mycket kyla, vi har dessutom inte några fungerande värmesystem till lägenheten. Snart blir det varmare, så sen slipper jag gå omkring med massa kläder.

Imorgon är min första praktikdag på hotell "Mediterráneo Real", jag har arbetstur från kl.15-21, sex timmar, så det är ändå helt skönt. Jag ser framemot att praktisera där, jag bara hoppas att personalen är trevlig och att vi kommer bra överens. Ja ja, nog blir det säkert bra!

Likes

Comments

Efter mycket motgångar och problem står det Spanien på schemat imorgon. Jag ska nämligen åka dit för att utföra min praktik på ett hotell i södra Spanien väldigt nära där jag bor. Staden är redan från tidigare bekant till mig eftersom jag för några år sedan bodde och studerade där under ett halvt års tid. Det känns rätt så overkligt att jag alldeles själv ska åka dit och spendera två månader där, ljuvligt! Jag ser fram emot att få träffa mina kompisar där, att få se palmer och en annan kultur vart än jag går, att träffa mina kollegor och framför allt att få resa tillbaka till en av mina favoritplatser på jorden.

Det sista ska ännu packas ner i reseväskan och sen är jag redo för denna utflykt.

Om åtta timmar börjar min färd mot varmare breddgrader, åtta!??

Vi ses i värmen, adiós!

Likes

Comments

Subscribe