PMS HIRVIÖ

Ajattelin avautua teille hieman jopa kiusallisesta aiheesta, joka koskettaa mua joka kuukausi.

Nimittäin PMS-oireet.

Kuukautisia edeltävä oireyhtymä eli premenstruaalioireyhtymä (PMS) tarkoittaa ennen kuukautisia esiintyviä psyykkisiä ja fyysisiä oireita, jotka haittaavat normaalia elämää. Lieviä vaivoja ilmenee lähes kaikilla naisilla jossakin vaiheessa elämän varrella. Vaikeasta oireilusta kärsii 4–10 % naisista. Tyypillisintä oireilu on 35–45-vuotiailla.-Terveyskirjasto.fi

Mulle nämä oireet ovat arkipäivää, joka kuukausi 5-7 päivää ennen kuukautisia. Viimeksi kuluneen viikon ajan. Joten esimerkiksi, jos instani mystoryt ovat ailahtelevia eli yhtenä päivänä max yksi stoori ja toisena päivittelen omana itsenäni positiivisia juttuja, johtuu se tästä.

PMS-oiredein aikana tuntuu, että kaikki mun elämässä ahdistaa, en osaa mitään, oon huono kaikessa, turvottaa, kaikki ärsyttää ja päätä särkee sekä väsyttää niin sikana. Väsymys varmaan suurilta osin johtuu siitä, että nukun oireiden aikaan todella levottomasti enkä millään meinaa saada unta ja herään jo kauan ennen kellon soittoa. Oireet onneksi loppuvat sitten kun itse hillopäivät alkavat, mutta on tuossakin jo kestämistä.

PMS-oireita voi yrittää lievittää tekemällä itselle mieluisia asioita, kuten urheilla. Mulla liikunta auttaa älyttömästi! Silloin ainakin hetkeksi saa ajatukset muualle ärsytyksestä. Toinen apukeino itsellä on koko huushollin totaalinen puunaaminen! Kun koti on järjestyksessä ja siisti, tuntuu että elämäkin on taas enemmän järjestyksessä. :D

Olen myös kertonut läheisilleni asiasta, jotta he eivät ala vihaa mua kun olen niin äksy. Eniten kestettävää on tietenkin poikaystävällä. 

B6-vitamiinin nauttiminen voi auttaa oireisiin, itse syön sitä päivittäin muutenkin. Mulla myös arginiinin nauttiminen päivisin on helpottanut oloa!

Myös se, että itse tiedostaa mistä olotila johtuu, on ainakin itseäni auttanut. Ennen ajattelin, että mikä mua vaivaa aina joka kuukausi (kun ei ole edes kuukautiset), kun tuntuu että koko elämä on yhtä ahdistusta. Nykyään osaa itseään jo hieman rauhoitella ja tietää olevansa taas oma itsensä muutaman päivän kuluttua.

Mä haluaisinkin tietää, onko teillä näitä oireita?

Pus, Janette

  • 1 829 katselua

Tykkää-merkinnät

Kommentit