OPISKELUT KÄYNTIIN JOULUTAUON JÄLKEEN!

Tällä viikolla mulla jatkui opiskelut joulutauon jälkeen. Ja ihan pakko myöntää, ettei alku ollut motivoivin tai helpoin! Oikeastaan tosi tahmea, koska ehdin jo tottua arkeen mikä sisälsi työt ja vapaa-ajalla säännölliset treenit sekä poikaystävän kanssa ajan vieton. Vaikka kokoajan tietenkin tiesin, että kohta se koulu jatkuu!

Viime syksynä mulla oli niin paljon kursseja, koska halusin ottaa kiinni menetetyn ajan kun olin tauolla opiskeluista, jotta valmistuin tänä vuonna. Onneksi jaksoin viime syksynä rutistaa, koska kevät on nyt helpompi ja toivottavasti töiden sekä opiskelujen jälkeen jää aikaa vapaa-ajalle eri tavalla kuin syksyllä!

Kuinka sitten pitää opiskelutahtia ja motivaatiota yllä arjessa?

1. Aikatauluta koulutehtävät! Mä suunnittelen aina jokaisen jakson jokaisen kurssin tehtävien teon etukäteen kalenteriin. Näin pysyn aikataulussa eikä stressi puske päälle, että onko kaikki tehty.

2. Kun ei yhtään kiinnostaisi opiskella, mietin miksi opiskelen. Mitä haluan saavuttaa tällä ja mitä se antaa mulle kun olen valmistunut. Mitään ei jaksa tehdä ilman syytä miksi sitä tekee.

3. Palkitsen itseäni. Kun olen suorittanut hyvällä opintomenestyksellä jakson kurssit palkitsen itseni esimerkiksi vapaapäivällä kaikesta tai ostamalla itselle jotain mitä olen pitkään halunnut.

4. Teet sitä itsellesi! Opiskelu on rikkaus ja voimavara. Teet sitä itsesi ja tulevaisuutesi takia, joten sinä olet ansainnut siinä onnistumisen! Mikäli opiskelet jotain vain tiettyä alaa tai tietyssä koulussa jonkun muun/muiden takia, kannattaa miettiä onko se oikeasti sitä mitä haluat vai olisiko jokin muu enemmän sinua varten.

5. Aseta tavoitteita! Jokin tietty arvosana kurssista, jokin tietty määrä kursseja tietyssä ajassa tai menestys tenteissä. Kun itselle asettaa pieniä tavoitteita, on helpompi opiskella motivoituneena kun tietää mitä kohti menee.

Opiskelu iloa ja motivaatiota kaikille!

Pus, Janette

  • 859 katselua

Tykkää-merkinnät

Kommentit