Let’s talk about hair baby

Nuuuu ska vi snacka om löshår!
Vet ni att jag pysslat med löshår i över 15 år!
(Ja jag vet jag måste va sjukt gammal eller hur)

Första gången jag bestämde mig för att testa löshår så fanns det inte att köpa så enkelt ens.
Jag satt på internet och sökte på blocket och hittade en tjej i Karlstad som hade lagt ut en annons att hon sålde löshår (och även satte i)

Den här tiden bodde jag på Åland, så jag hoppade på båten och stack till Karlstad.
Vilket stök ändå, jag fick sova hos en gammal kompis och så spenderade jag nästan hela dagen hos den här tjejen som satte i håret på mig.
Hon hade då en hel hårtrens som hon sydde fast. (Två rader)
Det låter kanske dramatiskt men det funkar som så att man gör en liten liten inbakad fläta från öra till öra och sen syr man fast håret med nål och tråd.

Sen dess har jag testat i princip alla metoder som finns genom åren.
Jag började även själv sätta hår på andra till slut.
Jag älskar allt som har med löshår att göra och jag tror att det var lite av den anledningen som jag också ville prova på frisörutbildningen för några år sedan.
Jag insåg dock rätt snabbt att min rygg inte pallar att arbeta med det yrket.
Men jag hann lära mig en massa innan jag slutade och det är jag otroligt tacksam för.

De senaste åren har ju löshårsindustrin verkligen blommat!
Nuförtiden är det betydligt enklare än att behöva åka till annan ort för att göra hårförlängning. Nu kan man beställa hår från alla möjliga ställen plus alla tillbehör man behöver för att kunna sätta i det själv.
På gott och ont enligt mig då jag ändå anser att man behöver någon sorts utbildning (eller ev som jag en jääääkla massa erfarenhet)
Det är ändå hår vi pratar om och om man gör fel(vilket jag skulle säga att i princip alla som gör hemma själv gör) så sliter man otroligt mycket på sitt egna hår.
Löshår är slitsamt ändå men det blir ju inte direkt bättre av att man sitter hemma och tror att man kan.

För några veckor sedan fick jag en förfrågan att sitta modell för en frisörsalong här i Östersund som skulle ha kurs i att sätta hairtalk extensions.
Jag sa såklart ja!
Så igår var jag där tillsammans med ett gäng andra tjejer och alla frisörerna hade en modell var att göra hårförlängning på.
Så himla intressant att få vara med på.
Och jag är så sjukt imponerad över det faktum att hairtalk marknadsför sig som det absolut bästa löshåret på marknaden och det enda som INTE ska slita på ens egna hår.
Med denna metod ska man då alltså ha möjligheten att kunna använda löshår och ens egna hår ska ha chansen att växa under tiden istället för att gå av och bli slitet.

Nu har det ju bara gått en dag so far men man känner en enorm skillnad nu jämfört med i vanliga fall då man använder löshår.
Dessa fästen som hairtalk har känns knappt!
Dom är supertunna och mjuka och dom är mera osynliga än andra sorter.
Plus att håret har en väldigt bra kvalitét.
Hairtalk har PATENT på sina fästen!

För att ens få köpa in deras hår så måste man gå deras utbildning.
Det är dyrare än vanligt hår, men jag skulle tro att det är värt varenda krona!

Så här blev mitt resultat!
Jag fick feeling igår då kursledaren hade en sån fin frisyr med lite längre hår och sk ”gardinlugg” så vi tog och klippte till en sån också.
Känns faktiskt lite fräschare på nåt vis, att det händer lite mer runt ansiktet än att håret bara ”hänger” där.

Följande månader blir intressanta för att se hur kvalitén på håret håller sig.
Man får med en hel hög med produkter som man ska använda just för att håret ska hålla sig fint länge, vilket också känns bra.
(Det finns ju en hel del produkter som är helt värdelösa och som faktiskt kan förstöra ett löshår med bara en enda tvätt! Syftar då på vanliga schampo och balsamprodukter dessutom. Man måste alltid ha speciella produkter just för löshår. Värt att tänka på!)

Gillar

Kommentarer